Roberts Blumbergs

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız Letonyalı uzun forvet Roberts Blumbergs ile bir yıllık sözleşme imzalayarak sarı kırmızılı renklerimize bağladı. 2023/24 sezonunda Yunanistan Ligi’nde Aris forması ile mücadele eden 208 cm boyundaki Roberts Blumbergs 2024/25 sezonundan itibaren parçalı formamız ile mücadele edecek. Roberts Blumbergs’e Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, yeni forması parçalı ile başarılarla dolu bir yıl diliyoruz.

Hayırlı olsun takımımıza. Daha önce canlı izlemedim ancak performans videolarına bakarsak düz bir adama benziyor. Yedek rotasyonumuzda kullanacağız büyük bir ihtimalle. 27 yaşına kadar kendini geliştirememiş birinden çok fazla ümitli değilim açıkçası. Bizden sonraki durağı ülkesi olur büyük ihitmalle. Günlük işçi çalıştıran firmalara benzedi takım, ortalama 10-15 arası oyuncu alıp gönderiyoruz yıllık. Hadi yerli transfer olsa anlarımda, şu yabancı transferlerdeki ya tutarsa olayı nereden baksan elinde kalıyor.

Bence bu sezonun en günahsız adamı bu adam. Takımı tümüyle sadık üzerine kurduk, kurulacağı da belliydi kuraldan ötürü. 4 numaraya alınacak adamdan umudum 0'dı. Bu adamdan daha iyisi yüzde yüz alınırdı ama alınmadı, zaten buna da şaşırmadık bence. Ben bu arkadaşı sürekli olumlamaya çalışıyordum, 10-15 dakika Sadık'ı dinlendirir diye düz hesap bakıyordum da o kadar bile kalamaz büyük ihtimal sahada. Samet bundan süre çalar desek dün gördük, işimiz bir kere düştü Samet'e o da batırdı. Samet bir daha 10 dakika bile görebilir mi bilmiyorum. En iyisi Sadık'a her maç en az 27-28 dakika sahada kalacağı söylensin. Kalan 10-12 dakikayı da Samet-Blumbergs arasında bölüştürsünler. Tümüyle düz mantıkla yazıyorum bunu.

Biz adama sahada yürüyor mücadele etmiyor aldığı paranın hakkını vermiyor demiyoruz ki zaten. Oyun tarzı bu takıma uygun değil. Yabancı sınırı olan liglerde yabancı fark yaratmak zorundadır. Bu adam da fark yaratacak bir adam değil. Dramatize etmeye gerek yok adamın anasına sövmedik sadece iyi bir oyuncu değil diyoruz.

Sadık’ın kontrata kafayı takmış millet Pistiolis dönemi verdik kontratı o dönem Efes’e gitse bu sefer millet söverdi bi adamı tutamadınız diye. Bugünden konuşmak kolay. Ha elinde sadık’ın kontratı varsa illa 4 almana gerek yok 3.5 alırsın Karahan vardı elinde süreler gayet paylaştırılır. Euroleague şampiyonu olmayacağız bu kadar düz hesap düşünürseniz böyle tek düze kadrolarla anca sezonu geçirirsiniz. Ki Blumbergs’in gelişinin Sadık’ın kontratıyla da bir alakası yok başka bir oyuncu izlerken alıyorlar Blumbergs’i.

Biz adama sahada yürüyor mücadele etmiyor aldığı paranın hakkını vermiyor demiyoruz ki zaten. Oyun tarzı bu takıma uygun değil. Yabancı sınırı olan liglerde yabancı fark yaratmak zorundadır. Bu adam da fark yaratacak bir adam değil. Dramatize etmeye gerek yok adamın anasına sövmedik sadece iyi bir oyuncu değil diyoruz.

Sadık’ın kontrata kafayı takmış millet Pistiolis dönemi verdik kontratı o dönem Efes’e gitse bu sefer millet söverdi bi adamı tutamadınız diye. Bugünden konuşmak kolay. Ha elinde sadık’ın kontratı varsa illa 4 almana gerek yok 3.5 alırsın Karahan vardı elinde süreler gayet paylaştırılır. Euroleague şampiyonu olmayacağız bu kadar düz hesap düşünürseniz böyle tek düze kadrolarla anca sezonu geçirirsiniz. Ki Blumbergs’in gelişinin Sadık’ın kontratıyla da bir alakası yok başka bir oyuncu izlerken alıyorlar Blumbergs’i.
Yazın ne konuştuysak aynı, ben beklentim 0 demiştim sen ise fark yaratacak adam alınmalı demiştin, geldiğimiz son durumda da fikirlerimiz değişmedi. Eldeki mal bu diyip geçiyorum şube özelinde çoğu konuda.

Sadık'a maç içinde refleksif bu adam x kadar para alıyor diyip saydirmak normal ama ayık kafayla düşününce bu adama dünyalar verilip tutulmalıydı nitekim öyle yapıldı ve tutuldu. Kontratı üzerinden yorumlasa da insanlar, mevcut yerli kuralinda Türkiye'de kendisinden daha iyi üzerine kadro dizilecek oyuncu yok. Bundan ötürü ben arkasına kendisini en fazla dinlendirecek oyuncu bekliyordum. Blumbergs'ten bağımsız.

Ha şimdi Blumbergs üzerinden yorumlayalim, adam zaten iyi oyuncu değil. benim düz mantık muhabbetine geliyor vasfı. Yüzde yüz takviye gelmeyecekse 4'ten Sadık kenardayken sürekli eksi yiyeceğiz sezon boyu, ona da müsaade etmesinler bir zahmet.

Dramatize edilecek bir şey de yok, Ben bu adamı baya günahsız görüyorum sana veya başka bir düşünceye düşmanlıktan degil. Yoksa seninle kavga eden elemanı bende görmek isterdim burda, dünden sonra nasıl savunacagini falan.

evet bu mesele bir türlü anlaşılamıyor. Bu ligde bu düzende yabancıları fark yaratabilecek kalibrede oyunculardan seçmen gerekiyor. Blumbergs gibi dümdüz rol oyuncusu getiriyorsan hem bu işten anlamıyorsun hem de bütçeni efektif kullanamıyorsun demektir. Bunun da baş sorumlusu koç bence. Çok geçmeden yolları ayırmak lazım

Şu transferi yapan koçun, yöneticinin ve buna izin veren yönetim kurulunun-başkanın Galatasaray Basketbol takımına 1 gram saygısı yoktur. Utanç verici.
Şu adamın transfer edilmesi, kovulmaması ve ısrarla oynatılmaması Yakup Sekizkök'ün, Ömer Yalçınkaya'nın , basketbol takımının yöneticisinin ve Dursun Özbek'in bize layık gördüğü durumu en saf haliyle açıklıyor. "Küçük olsun. Benim olsun. Büyük hedeflere ulaşmasın."

Kimse bütçeden bahsetmesin. 7 Yıldır basketbol takımımızın bu kadar büyük bütçesi olmamıştı. 2018'de takımın bütçesi şu anki bütçenin yarısından azken (1,8 Milyon Dolar) NBA'den Nigel Hayes 250 Bin Dolar'a geldi ve takımın sürükleyici oyuncularından biri oldu. Şimdi geldiği noktayı görüyoruz. Bugün böyle bir transfer başarısının yanına yaklaşan bir transferimiz bile yok. Bu da Yakup Sekizkök'ün Ertuğrul Erdoğan'dan ne kadar aşağısında kalan bir koç olduğunu gösteriyor.

Son düzenleme: