Sabri ve Transfer Faaliyetleri Nezdinde; İdari ve Teknik Yönetim'e

Sabri'nin ücretine tepki gelince topu teknik yönetime attınız. Bütçe planını ne zamandan beri teknik yönetimler yapar oldu. Hamza hoca kalmasını istemiş. İster. Bende istiyorum. Sneider'inde kalmasını istiyor. Onada 10.000.000 euro verin o zaman. Seneye Hamitin'de kalmasını isterse onada 5.000.000 euro'mu vereceksiniz. Daha ilk sapakta sattınız beraber yola çıktığınız adamı. Yazık. Bu kafayla siz bu işin sonunu getiremezsiniz. Ünal Aysal'dan beter olacaksınız.

Zarardan, borçtan, boşa harcanan kaynaklardan şikayet edip duruyorsunuz. Sabri'nin bir talebi bile olmadan, 1.250.000 dolar sabit ücreti hangi akılla 1.800.000 dolara çıkarıyorsunuz. Böylemi ödeyeceksiniz borçları, böylemi düze çıkacaksınız.

Sneijderin, Hamitin, Umutun, Melonun ... sözleşmeleri bitiyor bu sene. Yeni sözleşmeler dolmadan da yenileri yapılacak. Bu durumu onlar değerlendirmeyecekmi. Hepsine % 50 zammı yapacaksınız. Bunuda mı hiç düşünmediniz.

Sabri'ye aynı parayı teklif verseniz. Elden kaçar diyemi korktunuz. Kim verir Sabri'ye o paranın çeyreğini bile. Anadolu kulüplerimi ? 80.000.000 euro değeri olan Pogba'yı 1.700.000 euro'ya oynatan Avrupa kulüplerimi ?

Sabrinin yerine koymak için kaç para harcandı diyorsunuz. Kötü işler (Tarık, Veysel) emsal olurmu. Ebou'den sonra gördük biz üst düzey bir bekle Sabri arasındaki farkı. Siz göremedinizmi ?

Sabrinin fiyatını artırdınız. Sözleşmesini neden bir senelik yaptınız o zaman. Sabri'nin kalitesinden memmunsunuz, istikrarındanmı şüphe ediyorsunuz ? Sabrinin yegane özelliği çalışması, mücadelesi ve istikrarıdır. Siz dışardanmı geldiniz. Buralara yabancımısınız?

İkinci senenin opsiyonu için 15 maç şart koymuşsunuz. Sanki mevkide formayı alacak başka biri varda. Çok iyi bir transfer yaptınız diyelim. Adam sakatlandı. Sabride 15 değil 14 maç oynadı. Ne yapacaksın. Yollayacakmısınız seneye. Seneye yedek adam için bir daha transfermi. Yoksa alttan gelen önü açık bir gençmi var. Onumu planlıyorsunuz. 15 maç oynarsa ne olacak. Yetenekli genç heba. Yedek sağ beke yıllık 1.800.000 daha.

Galatasaray yedek sağ bekebu ekonomik durumda 1.800.000 dolar vermeyeceğine göre mevkiye transfer düşünmüyorsunuz. Sabri ilk 11, yedeği Tarık'mı olacak. Sabri hadi uzun süreli sakatlandı. Tarıkta sağ bekle şampiyonlar liginde bizim halimiz ne olacak?

Sizi dünyada her sene şampiyon olarak tarihe geçirmiş, hayatlarını asgari seviyede idame ettirmeye çalışan birçok sporcunuza, toplamı Sabri'ye yaptığınız zam kadar tutmayan borçlarınızı ödeyemiyorsunuz. Ne hissettireceksiniz bu insanlara. Hiçmi utanmadınız?

Ekonomik durumu düşünerek maliyetli transfer istemeyebilirsiniz. Katılmam ama anlayabilirim. Takım oyununu yükselteceğini hesaba katarak Şampiyonlar liginin, Türkiye liginin altından kalkacağını düşünmenize, katılmam ama anlayabilirim. Forvet, kanat, bek, stoper transferi için dünyada sayısız alternatif var. Bakıyoruz, hata yapmak istemiyoruz demenizi anlayabilirim. Yada kanat transferi için Amrabat'ın, Sercan'ın, stoper transferi için Dany'nin performansını görmek istemenizi anlayabilirim. Fakat Mert geniş listemizde. Bakıyoruz. Değerlendiriyoruz demenizi anlayamam. 2. kalecinin neyine bakıyorsunuz. Bizde pek iyi performans ortaya koyamamış Sinan, Galatasaray kalesini korumaya kabiliyeti yetmeyecek gibi gözüken Eray, ligdede performansıyla öne çıkmış bonservissiz 2 kaleci Gökhan Değirmenci ve Mert Günok var. Mevzuat yerli kaleciyi mecbur kılıyor. 1 tanesi dünya çapında 2 kaleci antrenörümüz var. 2'si kendi takımınızda oynamış, 2 si'de Türkiye'de oynayan kalecilerin neyine bakıyorsunuz daha. Bugüne kadar göremediğiniz neyi bundan sonra göreceğinizi sanıyorsunuz. Labaratuvarda kalecimi yaratacaksınız. Alt liglerden süper bir kalecimi buldunuzda başka kimsemi farkında değil. Yazın Eray'ı çalıştırıp birkaç seviyemi atlattıracaksınız. Topu topu zaten 3-4 alternatifiniz var. Bunca maçta Galatasaray kalesinde 2. adam olarak kim olmalı. Daha karar veremedinizmi ? Olabilir. Eray'ı oynatmayı da düşünebilirsiniz bu haliyle. Taraftara açıklamaktanmı korkuyorsunuz?

Önlibero mevkiine Bilal'i transfer ettiniz. Bu mevkide şu an Melo, Selçuk, Hamit, Bilal, Yekta, Dzemaili, Umut Gündoğan (Gençleri saymıyorum) Yekta, Dzemaili ve U. Gündoğan'ın forma alma şansı yok. Aslında kadrodada düşünülmüyor. Peki söyledinizmi kendilerine takım bakmalarını. (Aziz Yıldırım bile yaptı net olarak) Hayır. Neden adamlara vakit kaybettiriyorsunuz. Transfer olma şanslarını azaltıp, mukaveledeki paraları ödemeyemi gönüllüsünüz.

Transfer yapma amacı 1. olarak takımın sportif gücünün artırılmasıdır. Fakat bununla bitmiyor. Satılacak kombine-bilet sayısından, isminizin geçeceği yazı sütünlarına kadar başka ikincil, üçüncül ... hedeflerde var. Ve siz bunları hiç hesaba katıyor gibi değilsiniz. Ortalama 15.000 kişiye oynarsanız. Sportif gücünüzde baya eksilecek. Farkındamısınız.

İdari ve tenik yönetim; plan dahilinde çalıştığını söylüyorsunuz . Ama maalesef böyle yapmadığınız aşikar. Zaman var daha diyorsunuz. Zaman var ama zaman olmasada ondan önce daha önemli bir şey var. Siz zamanı doğru kullanmıyorsunuz. Onun için (Mert Bursayla imzaladı) zaman olması yada olmaması sonucu pek değiştirmeyecek.
 
Scout ekibinin bir çiftlik olduğu bile belli oluyor yabancının serbest olduğu bu dönemde bile bir veya iki adam bulunamıyorsa gercekten ayıp.
 
Bu zamlardaki asıl amaç Sneijder ve Melo'yu gondermek.
Şöyle ki ;
Sneijder ve Melo, Sabri Aydın Bilal gibi oyuncuların aldığı yüksek zam gibi zam isteyecekler.
Yönetim daha sonra çok zam istediler, takım için dengeleri bozmamak için kabul etmedik.
Sneijder ve Melo ile yolları ayırıyoruz diyecekler.
PLan tamda bu.
 
Bu zamlardaki asıl amaç Sneijder ve Melo'yu gondermek.
Şöyle ki ;
Sneijder ve Melo, Sabri Aydın Bilal gibi oyuncuların aldığı yüksek zam gibi zam isteyecekler.
Yönetim daha sonra çok zam istediler, takım için dengeleri bozmamak için kabul etmedik.
Sneijder ve Melo ile yolları ayırıyoruz diyecekler.
PLan tamda bu.

Planları buysa sezon sonunu göremezler. Kendilerinede yazık ederler. Kadro kalitesi düştüğünde (2010-2011 sezonu gibi) (Zapata, Cana, M. Sarp vb) takımın nasıl sıradanlaştığını, belli bir süre sonra anadolu takımlarına karşı bile favori olarak maça çıkamadığını, hedeflerde çok uzağında kalındığını, buna karşılık iyi oyuncularla bunun hemen değiştiğini (Muslera, Melo, Selçuk, Sneijder) hedeflere çatır çatır ulaştığını daha taze örnek varken göremeyeceklerse
yazık ne diyelim. Bu sezon dahi buna iyi bir örnek. Çokmu iyi top oynadık. İlgisi yok. 5-6 tane iyi oyuncun isteğini, ağırlığını koydu. Sonuç ortada işte.
 
Hamza Hamzaoğlu, Aydın Yılmaz'ın da sözleşmesinin uzatılmasını istemiş. 1+1 yıl.

Terim'den sonra soymaya devam ediyorlar. Aydın'ın menajeri Terim'in damadının ortağı. Kariyeri boyunca GS'de oynayan Sabri sözleşme yenilemeye menajeriyle gidiyor. Menajeri Hamza hocanın yakın arkadaşı. Öyle elini kalbine götürmekle öyle ''olacak olacak'' demekle olmuyormuş.
 
Soran var mı? İbra edilmeyen var mı? Bratu transferi Romanya'da olay oldu Popescu hapse girdi. 650 bin dolara biten transfer bir hafta sonra 2.9 milyon dolara mal oluyor. Aradaki para kime gitti.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Sen hiç bir kulüpte yöneticilik deneyimi olmayan Cüneyt Tanman'ı "camianın çocuğu" kontenjanından futbolun başına getirirsen, o da diğer camianın çocuklarıyla sözleşme imzalar. Bu "körler sağırlar birbirini ağırlar" düzeni, en tepeden en alta doğru devam eder. Kulübe de hiç bir faydası olmaz.
 

Üst