Samantha Allison Whitcomb

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, ABD ve Avustralya çifte vatandaşı şutör guard Samantha Allison Whitcomb'u kadrosuna kattı.

KULÜBÜN RESMİ AÇIKLAMASI

"20 Temmuz 1988 tarihinde ABD California Eyaleti'nin Ventura şehrinde doğan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Whitcomb, WNBA'de Seattle Storm formasıyla iki şampiyonluk yaşadı.

WNBA'de bir maçın ilk yarısında en fazla üçlük isabeti kaydetme rekoruna iki kez erişti (6).

Avustralya State Basketball League'de iki şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki oyuncu, bu ligde 3 kez büyük final MVP'si seçildi. Avustralya'da 3 defa en çok sayı atan oyuncu unvanını elde eden Sami Whitcomb, 4 defa da WSBL All-Star takımına seçildi.

2010 yılında Chigaho Sky ile kamp kontratı yapan Whitcomb, sezon başında serbest bırakıldı ve kariyerine Avrupa'da devam etti. Almanya'da ChemCats Chemnitz, Wolfenbuttel Wildcats, Avustralya'da Rockingham Flames, Perth Lynx ve Fransa'da Montpellier forması giydi.

1 Şubat 2017 tarihinde free agent olarak Seattle Storm ile sözleşme imzalayan basketbolcu, burada iki şampiyonluk yaşadı. 26 Mayıs 2017 tarihinde New York Liberty ile oynanan maçta 22 sayı ile kariyer rekorunu kırdı.

Samantha Whitcomb'a Galatasaray kariyerinde başarılar diliyoruz."
 
İyi oyuncu, iyi şutör. Ama bizim direkt ihtiyacımız mı emin değilim. Bize daha top yön verebilen, oyunu organize edebilecek biri lazımdı. Angel ile de yollar ayrıldıktan sonra bu daha elzemdi. Rolünün oturması kolay bir süreç olmayacak.
 
Sen kendi sağlığını düşünmüyorsan Galatasaray hiç o riske girmez girmemeli de. Çok doğru karar.
 
Son düzenleme:
Gerçekten sağlığını riske ederek spor yaptığını mı düşünüyorsunuz. Spor yapmasında tıbben bir sakınca olsa antrenmana çıktığı klübünün sorumlu hekimi buna izin verir mi ?. Klübün açıklamasında hiç bir ayrıntı yok zaten. Muhtemelen oyuncu belirtisiz ya da hafif belirili Covid enfeksiyonu geçirdi karantina süreci bitince de ülkede kalmak istemedi bizim şubede nasıl sözleşme yapıyorsa isteyen gidebiliyor tepki olmasın diye de açıklamada sağlık sorunu var diye yazıldı. Gerçekten sağlık sorunu yüzünden ayrıldı ise bu oyuncunun benin sağlık sorunum var demesi ile olacak iş mi sadece oyuncu hekim raporu ibraz etmeli üzerine klüp kendi hekiminden de rapor isteyebilir. Oyuncu sahte rapor mu aldı hiç sanmıyorum. Hadi öyle oldu diyelim bu katalulli olduğu belli oldu o zaman klüp hemen açıklama yapıp hukuki haklarımızı koruyacağız neden demiyor. Bir şekilde yabancıların isteği zaman gitmesine hukuki olarak imkan tanıyacak sözleşme yapılıyor ya da sözleşme şartlarından bazıları yerine gelmiyor böyle bir imkan doğuyor.Birçok oyuncu böyle gidip tepki de gelince sağlık sorunu diye genel bir ifadeyi açıklamaya sıkıştırmışlar işte.
 

Üst