Şampiyonlar Ligi 2.Maç : Juventus 2 - Galatasaray 2

Riera tercihi kötü oldu, üstelik hiç alışkın olmadığı bir yerde başladı. Eğer maçı kaybetseydik şimdi herkes "Riera orada oynatılırmı" diyecekti. Onun haricinde iyi bir diziliş vardı. 6 yediğimiz Real maçında bile bu kadar baskı yemedik. 2-3 top yapamadık üst üste, savunmada iyi kapanmamızın Ödülü olarak bir puan aldık. Ben hiç beğenmedim takımı.
 
Bu mudur yani Galatasaray? Kaleye bir kere organize gidemeden aldığımız puana mı sevineceğiz? Çok ah aldın Ünal Aysal çok,acısı çıkacak bir yerden...
 
Zafer naraları duyuyorum, başarı lafları duyuyorum. Bu takım mı başarılı?

Sahada resmen abondane olduk. Sağlı sollu atak yedik. Topla oynanan futbol diye bir oyun ve biz topu tamamen rakibe teslim ettik. İyiki Drogba var!
 
Biri bu seviyelerdeki takımlardan Deplasman da Juventusu ablukaya alan bir takım söylesin bende onun yalan söylediğini...

atak yedik evet ama pozisyon vermedik. Biz schalke maçını da biliriz kaç kişinin tırnağı kaldı o maçta. rakibin her orta sahayı geçişi muslera ile karşı karşıyayla sonuçlandı. Sözde o maçta da geri çekilmiş sağlam oynuyorduk.

Terimin saldırın vurun sistemi ile başarılı olduk. Lucescunun durdurun vurun sistemi ile başarılı olmuştuk. Şimdi mancini ile de yine durdurun vurun sistemiyle devam edeceğiz. Herkesin görüşüdür fikridir.benim de düşüncem Lucescunun da dediği gibi Galatasaray büyük takım bir şekilde bir veya iki gol atar ama savunmayı sağlam tutup gol yememek amaç olmalı.
 
Fizik gücünüz iyi değil, hazır olmayan ve formsuz oyuncularınız var ve en önemlisi bir önce ki mac 6 yiyerek psikolojik olarak cökmüşsünüz. Ne bekliyorduk ki? Bence de iyi oynamadık ama iyi kapandık, üstte Schalke örneği verilmiş o macta bir dünya pozisyon vermiştik, bu macta baskı yesekte pozisyon vermedik. Şuta zorladık adamları. Amrabat'ın aptalca penaltısı da olmasa 10 a kitlemiştik. Bnece avrupa icin gercekci futbol bu sadece elimiz de yeterli malzeme yok o da devre arasına inşallah.
 
Juventus deplasmanına gidiyoruz, napcaktık tek kale mi oynıcaktık ? 6 yediğimiz Madrid maçında ilk yarı tek kale oynadık noldu bunları da yazın o zaman ? Galatasaray bundan sonra 4-2-3-1 ile, aynı bu kadroyla oynamalıdır !
 
Şimdi mantalite farkı bakın arkadaşlar maçın 65 dk sanırım conte stoper çıkarıp yerine santrofor aldı.Yani sistem 3-5-2 den 2-5-3 döndü,yani çok büyük risk aldı bu riski aldığında biz ne yaptık riera çıktı amrabat giridi,yani yorulan çıktı diri biri girdi sistem aynı kaldı.Ama örneğin şu olsaydı çok basit biz maça 4-2-3-1 başladık .sinerderı çıkarıp yerine ceyhun veya engini melonun yanına selçuğu ileriye rieranın yerine burağı alıp o dakikalarda çift santrofora dönüp topu kalemizde değilde ilerde karşılasaydık acaba skor bu olurmuydu.Bunu cevabı farklı olabilir ama cesaret sözleşme yaptıktan 2 gün sonra maça çıkmak değil cesaret rakibine gücünü göstermektir. yoksa kopenagdan değer olarak ne farkın kalır avrupa gözünde.
 
Eğer bu taktikle oynayacaksan Mancini Sneijder olmaz 4 4 2 oynamamız lazım Sağda Amrabat solda Bruma ilerde Drogba Burak ( Umut ) oynamalı artık kusura bakmayın ama hiç bir işe yaramayan Sneijder' in bu takımda işi yok .. Bu maçta hiç beğenmedim takımı kapanıp kontra atak yapabilsek bile anlardım ama eziyet çektim resmen maç boyunca yine de takımı çok eleştirmeyeceğim bir de Akhisar maçında görmek istiyorum taktiği ..
 
Sneijder'in kötü oynamasının sebebi yalnız kalmasıydı. Topu her ayağına alıdığında 2-3 Juveli etrafını sardı ve bizden kimse kendini gösterip pas iste(ye)medi.

Sneijder'den verim almak istiyorsak, en az 2 oyuncu ona yakın oynamalı. Topla buluştuğunda kendini gösterip ona pas opsiyonu yaratmalı; ki Wesley gibi en büyük özelliği topu aldığında hiç bekletmeden nokta paslar atabilen bir oyuncudan faydalanabilesiniz. Juve maçında bu görevi yapması gereken Riera ve Bruma çok geride kaldı. İleriye çok az çıkabildiler. Çıktıkları zaman da efektif olamadılar. Zaten bu sezon en büyük eksiğimiz kanatlarımız...

Tabi Sneijder'in fizik bakımından da eksiklikleri var. Orası ayrı...
 
Şimdi mantalite farkı bakın arkadaşlar maçın 65 dk sanırım conte stoper çıkarıp yerine santrfor aldı.Yani sistem 3-5-2 den 2-5-3 döndü,yani çok büyük risk aldı bu riski aldığında biz ne yaptık riera çıktı amrabat giridi,yani yorulan çıktı diri biri girdi sistem aynı kaldı.Ama örneğin şu olsaydı çok basit biz maça 4-2-3-1 başladık .sinerderı çıkarıp yerine ceyhun veya engini melonun yanına selçuğu ileriye rieranın yerine burağı alıp o dakikalarda çift santrofora dönüp topu kalemizde değilde ilerde karşılasaydık acaba skor bu olurmuydu.Bunu cevabı farklı olabilir ama cesaret sözleşme yaptıktan 2 gün sonra maça çıkmak değil cesaret rakibine gücünü göstermektir. yoksa kopenagdan değer olarak ne farkın kalır avrupa gözünde.

burak ne zamandan beri ilerde top yapan, top tutan forvet oldu?
 
Bence takım gerçek taktiğini buldu. 4-4-1-1 şeklinde oynamalı. Wesley eleştirilerine katılıyorum ancak takımın onu topla buluşturmasında da yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çok az topla buluşuyor bence. Pirlo'nun önüne gelerek ona da yeterli baskıyı yaptı bence.
 
Atılan mesajlara öyle bir uç cevaplar veriliyor ki inanılır gibi değil.

Fatih Terim'in takımı ne zaman deplasmanda rakibin üstüne hurra gitmiş? Her zaman haddini bilerek ama gerektiğinde de hucümuda düşünerek.

Ben bu Galatasaray'ı kabullenemiyorum,kabullenemem.90 dakika boyunca bir kere organize hucümu yoksa bir takımın,o takımın geleceğide yoktur.Biz ''tehlikeli takım'' sıfatını tekrardan aslanlar gibi oynayarak kazandık.United'a 90 dakika boyunca kafa tutarak,'hakem şöyle yapmasa elerdik' diyebiliyorsak Madrid'i bu sayededir.

Biz kimliğimizi yoktan varettik tekrardan,böyle olmamalı...
 
burak ne zamandan beri ilerde top yapan, top tutan forvet oldu?

Ben Burak top tutar demedim ama her hava topunu alan bir Drogba varsa ona yakın oynayacak bir Burağa ihtiyacın her zaman var,eğer forveti çiftlersen juventus bile olsa stoperini orta sahaya kadar çıkarıp alan daraltarak seni kendi sahana hapsedemez.Bu sefer akıllı attığın her topta juventus savunmasını zorlarsın ki bu zorlamalar mutlaka sana ikinci golü getirir maçı kopartır.Örnek drogba kafa umut gol şimdi nedemek istediğimi anlatabilidim mi Melik kardeşim.
 
Ben Burak top tutar demedim ama her hava topunu alan bir Drogba varsa ona yakın oynayacak bir Burağa ihtiyacın her zaman var,eğer forveti çiftlersen juventus bile olsa stoperini orta sahaya kadar çıkarıp alan daraltarak seni kendi sahana hapsedemez.Bu sefer akıllı attığın her topta juventus savunmasını zorlarsın ki bu zorlamalar mutlaka sana ikinci golü getirir maçı kopartır.Örnek drogba kafa umut gol şimdi nedemek istediğimi anlatabilidim mi Melik kardeşim.

Teori olarak dogru fakat onu pratige dökme noktasında Burak fevkalade yanlıs bir isim olurdu ki o sebeple Umut tercihi çok daha dogruydu benim adıma..

yani itirazım teori kısmına degil Burak ismine oldu..
 
Teorik olarak

bruma drogba draxler ileri üçlüsü olsa tek forvet mi oynamış oluyoruz.

real madrid şöyle çıkıyor

ronaldo benzema di maria


ya da bayern

ribery mandzukic robben

burak eğer sağ açık oynamaya razı gelecekse ve antalya'da oynarken yaptıklarını yapabilecekse olur. ama gol atmaya alışan adam vazgeçmiyor.
 

Üst