Şampiyonlar Ligi - 2015

Geçtiğimiz hafta sonu Euroleague eleme maçları oynandı. Dün de IWBF Champions Cup'ta gruplar belli oldu. Engelsiz Aslanlar'ın grubunda Santa Lucia, Lahn Dill ve Cantu takımları var. Bir anlamda ölüm grubu oldu. Finali bizim gruptan iki takımın oynayacağını düşünüyorum.

Bu zorlu şartlarda takım nasıl kenetlenir, nasıl konsantre olup çalışır ve başarılı olur bilmiyorum ama bir şekilde yapacaklardır. Grup maçlarını bir şekilde hasarsız atlatmak lazım. Finaller İtalya'da olacak.
 
Bahaneler ve sonuçlar hayatta hepimizin gözlemleyebildiği, deneyimlediği olgulardır. Aslında başarılı insanları diğerlerinden ayıran iki temel olgu olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. Başarılı insanların hayatlarını incelediğimiz zaman diğerleri tarafından öne sürülen bahaneleri kendilerine baz almak yerine; çalışarak, çabalayarak, koşullar ne olursa olsun mücadele ederek bir sonuca ulaştıklarını görürüz. Aslında Engelsiz Aslanlar'ın tüm hikayesi de bunun altında yatıyor: Bahane üretmeden çalışmak, çok çalışmak ve kendini asla yeterli görmemek...

Galatasaray'ın 100. Yılı'na ait en önemli hediye olan aslanlarımızı 10 senede gelmiş olduğu nokta gerek Türkiye'de, gerek tüm dünyada eşi benzeri görülmemiş başarılarla ve destanlarla dolu. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin el üstünde tutulacak bu ekip, Türk mantığının kurbanı olarak başarı alışkanlığı sebebiyle ilgi görmekten uzak. Galatasaray'ın bir Spor Kulübü olduğu olgusuyla düşünüldüğü zaman, açık ara en başarılı şubesi konumundayken bile yönetim ilgisinden uzak, ekonomik güçlüklerle bir şekilde baş eden fakat bütün bu olumsuzlukları kendilerine asla bahane etmeden çok çalışmaya devam eden, çıtayı her zaman daha da yukarıya çıkaran, öyle ki Kıtalar Arası Kupa'da (Kitakyushu Cup) konsept değişikliğinin temelinde yatan, pes etmeyen bir ekibin hikayesini izlerken ne kadar şanslı olduğunuzu hiç düşündünüz mü?

Bu ilgisizlik ortamında Engelsiz Aslanlar'ımız bir kez daha Avrupa'nın zirvesine çıkabilmek için İtalya'ya gidiyor. Evet, doğru düşünüyorsunuz. Bir IWBF-Europe Champions Cup zamanına daha eriştik. Takımımız B Grubu'nda Almanya'nın güçlü takımı ve kupanın favorilerinden RSV Lahn Dill, eski oyuncumuz Sofyane Mehiaoui ile kadrosunu güçlendiren ve İtalya Milli takımının da iskeletini oluşturan SSD Santa Lucia ve İtalya'nın parlayan yıldızlarından, Ian Sagar, Gaz Choudhry, Brian Bell gibi önemli oyuncuları bünyesinde bulunduran USB Cantu ile mücadele edecek. Kupa tarihinin en zorlu gruplarından birinde yer almak, zaten mücadele edecek onca sorun varken her şeyin üstüne tuz biber ekiyor değil mi? Ama aslanlarımız aylarca süren çalışmalarının ardından bunu da seviye atlama aracı olarak kullanacaktır!

1-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında İtalya'da gerçekleşecek turnuvanın grup maçları

1 Mayıs Cuma - TSİ 16.45 - RSV Lahn-Dill
1 Mayıs Cuma - TSİ 21.15 - SSD Santa Lucia
2 Mayıs C.tesi - TSİ 12.45 - USB Cantu

şeklinde oynanacak ve maçların canlı yayını olacak.

Hedef: 6. kez Avrupa'nın zirvesinde olmak. Hayatta bahanelerin değil, sonuçların önemli olduğunu kanıtlamak. 10 senede bir gelen final four ile gurur duymak değil, istikrarlı bir şekilde kazanılan başarılarla övünmek. Çalışanı ödüllendirmek. Hak edene, hak ettiği ilgiyi göstermek.

Hedef: Kupa!

Hedef: ?
 
Lahn-Dill takımına 50-80 yenildik ilk maçta.. Uzun zamandan sonra ilk yenilgimiz ve ben ilk defa bu kadar fark yediğimizi görüyorum.. İkinci maçta ilk çeyrekte 10-28 öndeyiz Santa Lucia karşısında
 
79-67 yendik Santa Lucia'yı. İyi başlamıştık ilk çeyreğe bir ara geri gelir gibi oldular ama mahal vermedik. Yarın kazanıp yarı finale kalacağız inşallah.
 
İlk periyodu 20-14 geride tamamladık. Cantu çok fazla üç sayılık atış kullanıyor. İlk periyotta iyi isabet sağladılar. Savunmayı biraz sertleştirebilirsek yüzdelerini aşağı çekeriz bütün maç böyle şut atamazlar, hücumda da Philipski ile Luszynski'nin biraz daha ağırlık koymaları gerek.
 

Üst