Şampiyonlar Ligi A Grubu 5.Maçı | Bakken Bears 96-78 Galatasaray

Bugün 35 sayı atan QJ Peterson bizde oynasaydı 8 sayıda kalırdı.Böylede bir takımız işte.Bakken Bears,erkek basketbol takımımızın tarihinde yenilebileceği en kötü takım olabilir.O açıdan rakibi tebrik ediyorum.
 
Lafın bittiği yere geldik. Şu takım elini kolunu sallaya sallaya 96 sayı attı bize. 7 yabancıyla gittik şu deplasmana. O şöyleydi bu böyleydi demenin de bir yararı yok maalesef. Koca bir kulüp her dalda vasatlığa ittirildi. Emeği geçen herkese binlerce kere yazıklar olsun.
 
Paraya kıyıp en azından potansiyelde üst düzey bir yabancı hoca gelene kadar bu şubeyi beklenti olmadan takip etmek bizi pek çok sinir hastalığından kurtaracaktır.
 
Takımda fiziksel olarak ince ve güçsüz oyuncu sayısı çok fazla, kısalar arasında hiçbir atletik üstünlüğü olan oyuncu yok, ribaund katkıları olmayan, savunmada birebirde genelde hep kaybeden oyuncular. 35 yaşındaki veteran Barış Ermiş dışında saf point guardımız yok. Uzunlarda savunması kötü, hücumu iyi, ribaund alamayan yumuşak bir dört numara, birbirinin aynısı ne tam 4 ne de tam 5 numara özelliği olmayan atletik ama ince ve el hassasiyeti olmayan savunma yönü vasat, hücum yönü zayıf iki oyuncu, bir savunması zayıf ayakları yavaş vasat ribaundçu, ortalama hücumcu 5 numara, ve hücumdaki kapasite eksikliği nedeniyle maçlarda birkaç dakikalık savunma rotasyonu dışında süre almaması gereken kaptan. Bu kadro planlaması ile ligden düşmek için en büyük adayız.
 
Söz konusu Galatasaray çokta mümkün değil bu. Tekerlekli basketbol da kaybetse su topu takımı da kaybetse üzülüyoruz. Galatasaray iyiyse biz mutlu, değilse biz üzgünüz...

Üzülmek normal ama kahretmenin lüzumu yok onu anlatmaya çalışıyorum. Şu takımın ne kadro, ne coaching, ne de management olarak herhangi bir hedef sahibi olmadığı ve olamayacağı ortada. Avrupa Kupalarının en kötü takımlarından biri, Avrupa'nın en değerli 2. liginin çapına oranla en kötü takımıyız. Bu takımın ligde kalmayı bile son haftalarda becerebileceği aşikar, kendimizi oralara hazırlayıp beklentiyi düşürmek hepimiz için orta vadede daha hayırlısı olacaktır.
 
Erman Kunter dönemi takım çok kötüydü bu takım ve koç oradan da beter. Erman Kunter en azından 20 yıllık koçtu. Bu arkadaşın koç olması için uzun zaman gerekiyor ama staj yapacağı yer Galatasaray değil.

hata biraz da bizde Galatasaray son yıllarda Twitter’dan yöneteliyor ama basketbol taraftarının yeterince bir etkisi yok. işe yarar mı bilmiyorum ama gsbasket hesabından sert bir twit atılmalı koçun ve şubenin başındaki arkadaşın bırakması için. Ultraslan twit atsa kesin giderdi ama basketbol taraftarını ve basketbolu pek sallayan yok.

3 tane yabancı almak takımı neredeyse yeniden kurmak demektir. Daha koçun yok, 3 tane yeni yabancı alıyorsun bu nasıl kepazelik? Bu transferleri yapan Oytun efendiyse çıksın sahaya takımı da o yönetsin.
 
Bu şubede birileri gittikçe çoğu için “kurtulduk, daha kötüsü olamaz” diye seviniyoruz fakat ne hikmetse gelenler her defasında onlardan bile kötü olmayı başarıyor. Müthiş istikrar. Artık diyecek bir şey kalmadı.
 
Neyse ki, klupte yonetimde mail adresi olan birine cok guzel ! sozcuklerle mail attım. Okuduysa yuzu kızarır gitmeli. Cumlelerin birinde , basarısızlıkta ona buna suc atmayı bilenler biz basarısız diye bırakıp gitme cesaretiniz varmı? Yoksa kime neye suc atacaksınız iş bilmezler diye yazdım. Yazıklar olsun Bakken Ayı Spor Klubune yenildiğimiz , dha sogrusu rezil olup fark yedigimiz icin.
 

Üst