Şampiyonlar Ligi E Grubu 1.Maçı | Galatasaray NEF 101-85 ERA Nymburk

Maç üzerinde yazıcağim tek şey Dee Bost'a uçak bileti alıp gönderilmeli maçı her koparacagımız noktada adamları oyuna dahil etti
 
Bost gerçekten iki ucu keskin bıçak. Hocanın Göksenin ısrarından vazgeçmesi çok güzel. Melo umarım sonraki maç yine Daçka maçındaki gibi oynamaz. Rıdvan'a helal olsun.
 
Maçtan beklentilerim :
1 ) Kazanmak kaybetmek bir tarafa sezonun şu aşamasında önemli olan doğru ve iyi bir oyun görüp geleceğe umutla bakabilmek bana göre
2 ) Akoon’un süresinin artması ve buna paralel olarak özellikle hücumda daha çok sorumluluk alması
3 ) Göksenin’in süresinin 10 dakika civarina düşmesi ki hiç umudum yok bu konuda :(
4 ) Okben’in potansiyeline yakın bir yerlerde dolaşması
5 ) Melo’nun Daçka maçındaki performansının sadece 1 maçlık bir kaza olduğunu göstermesi ( Bunu ilerleyen maçlarda daha iyi takip edebiliriz )
Okben dışında maçla ilgili bütün beklentilerim fazlasıyla karşılandı.Teşekkürler takım,teşekkürler Ekrem Hoca.
 
Özellikle Türk oyuncuların verdiği katkı beni çok mutlu etti.
Burada eleştirilmiş ama bu maç özelinde görüldü ki Göksenin’i sonunda doğru kullanıyoruz. Yetenek fakiri adamdan top yönlendirmesini, ikili oyun oynamasını filan istemek saçmalıktı. Bugün 1 tane airbaal attı ama maç genelinde faydalı oynadı. 5r 3a 2tç. Bunları yaptığı sürece faydalı olur.
Ege zaten beğendiğim ve transferini olumlu karşıladığım bir isimdi. Oyunda olduğu her an olumlu katkı verdi.
Rıdvan ise maçın yıldızı olabilirdi ama Melo çıktı piyasaya ondan apoleti aldı. Çok çok iyi oynadı.
Eray ve Sadık’ta yine hep olumlu işler yaptılar.

Türk oyunculardan bu katkıyı istikrarlı şekilde almaya devam edersek sezon bizim için gayet güzel geçer.
 
Daçka maçında da Trimble'a bilet almıştık iyi bari ona arkadaş çıktı 3 haftaya kimse kalmaz takımda
Daçka maçında benmi yazmışım..

Bu sezon 10 maçımız belki Bost'a olmıyacagı belli gereksiz şutlar gereksiz içeridalmalar 9mt den saçmalamalar 2 ye 3 1 de egoistlik.

Melo kim neden bilet almış onlara sormak lazım.

Maçı kazamsakda ben Hocanın oyuncu seçimleri yine kötüydü
 
Maçın genel değerlendirmesi bir tarafa, 5 yabancı denilen olayı bir türlü kavrayamıyoruz maalesef kulüp olarak. Yani rotasyonda kullanacağın yerli oyuncu kalitesi belli bir skalanın üstünde değilse gelen yabancıların gerektiğinde 30 dakika sahada kalacak profilde olması lazım. Bir sistem dişlisinde yapabildiklerin, ana çekirdekte yapabildiklerinle aynı olmuyor maalesef ki Kravish'in sırıtması bu yüzden. Bizim 5 numaradan beklentimiz olabildiğince sahada kalması ve çember koruyucu olması ama Kravish'in belli bunları belli ölçütte yapabildiğini görüyoruz. Sezonun bu noktasında yabancı göndermek doğru değil ama ivedi bir şekilde 6. yabancıyı bulmamız lazım. İster 3,5 numara olsun ister 5 numara ne arıyorsak artık. Bu oyun hem Kravish'e yük hem de takımın belli şekilde potansiyelinin altında kalmasına yol açıyor.

Yani bu kadar geçirgenlik iyi değil evet iyi skor yapıyoruz takım olarak ama yere sağlam basamıyoruz, belli bölümlerde iyi savunma yapmamız lazım ama yapamıyoruz ki aslında üst seviye için belliden de öte bi noktada olmamız lazım savunma olarak.
 
Dee bost biraz gereksiz eleştiriliyor. İlk olarak bu bütçeye Eurocup şampiyonunun gardını getiriyorsun ve adam sezon başı itibariyle 15 /5 yaparak oynuyor. Bazı şut tercihleri eleştirilebilir ama takımın daha yeni olduğunu unutmamak lazım zamanla daha iyi olacaktır.
 

Üst