Voleybolu ve takımlarımızı yakından takip eden, voleybolaktuel.com sitesinin sahibi Savaş Eskigülek ile soru cevap başlığı.
Güç dengesi ile ilgili sizlerin de çıplak gözle gördüğünüzden farklı bir şey söyleyemem. Ama esas sorunun güç dengesizliğini yaratan bütçe konusu değil, Türkiye'ye voleybolu getiren bir kulübün, hele hele bu sezon futbolda tarihin en pahalı kadrosunu kurduğu bir dönemde kadın ve erkek voleybol takımlarımıza bu kadar bütçe bulunuyor olmasının izahını bulmalıyız ki şampiyonluktan bahsedelim.Savaş Abi, saygılar. Erkekler voleybol ligini güç dengesi itibariyle yorumlamanı senden rica edebilir miyim? Zira takımın şampiyonluğa dair aradan sıyrılma ihtimali bizleri de günden güne Burhan Felek'e döndürecek. Olabilecek en derinlikli gözden de bu noktada öngörü edinebilmeyi arzu ediyorum, ediyoruz haliyle.
Aynı suda iki kere yıkanılmaz diye bir atasözü vardır Ben, gsvoleybol.org'u kurarken en başından beri Önder yanımdaydı. Sürekli çoluk, çocuğumuzun rızkından ayırdıklarımızla (birçok Galatasaray sevdalısı gibi) bir şeyler üretmeye çalıştık. O zaman delikanlı olanlar, evlenip çoluk çocuğa karıştı. Ve Allah selamet versin hepsi sağ. Biliyor musunuz o dönemin yöneticisi, sevgili kardeşlerimden birinin yanında 'Galatasaray üzerinden ne kadar para kazanıyorsun?' diye bir soru sorunca anasına küfür eder gibi cevap verdim. Ağzını açamadı! 'Gel, senin elinden tutalım' diyeceği yerde neler neler yaşadım. O zamanlar 30'u yaşlarımdaydım. Şimdi 50'lili yaşlarım bitiyor. Sizce o duruma bir daha gelmek ister miyim?Abi merhaba;
Gsvoleybol.org günleri güzeldi yine canlamaz mı? site
Doğrudur. Daikin firması daha önce de Galatasaray Kadın Voleybol takımına sponsor olmuş (2013-2014 olması lazım) ve bir sezon önce VakıfBank forması giyen smaçör Saori Kimura'yı getirmişti yanlış hatırlamıyorsam. Takımlara hamle gelir mi? Bence gelmeli.Kadın takımımızın sponsor talebiyle transfer yaptığı doğru mudur; kadın-erkek takımımıza hamle yapılacak mıdır?
Sezonun ilerleyen bölümlerinde korkulu rüya görecek bir durum olmayacaktır. Henüz sezon başı ve tüm takımlar hemen hemen aynı durumda. Sarıyer Belediyespor maçını 2 kez geriye düştükten sonra 3-2 kazanan takımda maçtan sonra herkesin ağladığını görünce düzelme olmazsa bazı köklü değişikliklerin olacağını düşündürdü bana. Tabi bu süreç bana göre bitmiş değil. Yani 1-2 mağlubiyetle yeniden gündeme gelir ve değişiklik kaçınılmaz olur.Teşekkür ederiz Savaş bey. Kadın takımı ciddi korkutucu sinyaller veriyor. Vakıfbank, Eczacı, Fener, THY gibi çok yatırım yapan takımlar varken tabi ki şampiyonluk beklentimiz yok ama korkulu rüya da görmek de istemiyoruz. Ligin geneline baktığımızda küme düşme korkusu yaşar mıyız? Transfer planları var mı?
Voleybol A.Ş. olmalı ama acele edilmeden, denenmişleri bir daha denemeden ve liyakat konusuna dikkat ederek olmalı bana göre.Abi voleybolda A.Ş leşme ne zaman olur sizce?olmalı mı?
Merhaba Sinan, Burutay olayındaki ana sebep Nedim hoca, yönetim ve Burutay değil! Sorun para hiç değil. Burutay, rahmetli babası tarafından adeta Nedim hocaya emanet edilen bir oyuncudur. Bu sebeple Nedim Hoca ile sorun yaşasa bile bu şekilde çözmeyeceklerini bildiğimi söyleyebilirim.Savaş abi selamlar. Ben Burutay Subaşı'nın 2 sene önce sezon ortasından apar topar takımdan ayrılmasının esas nedenini bilip bilmediğini sormak istiyorum? Sorun para veya yönetimin ilgisizliği miydi yoksa Nedim hoca ile bir problem mi yaşadı ?
AŞ hem basketbol hem de voleybol için uzun zamandır konıuşuluyor ama nerden gelir sağlayacaksınız? Bu branşlar hep futbolun parasını yiyor senelerdir. Kulübe de her sene zarar yazıyor. Sadece sponsor ile çözülebilecek iş değil AŞ. Neler yapmak lazım bunun için? Voleybolda nasıl gelir kalemi yaratabiliriz?Voleybol A.Ş. olmalı ama acele edilmeden, denenmişleri bir daha denemeden ve liyakat konusuna dikkat ederek olmalı bana göre.
Merhaba,Bu güzel yaklaşımınız için çok teşekkür ederim Savaş bey.
Aleksia ile ilgili bir girişim var mı? Vakıfbank'ta çok mutlu görünmüyor ve İlkin ile de çok yakın arkadaşlar. Alma şansımız nasıl?
İşte, önceki paylaşımımda bunu düşünerek yazdım. Öncelikle gelir kalemlerini ayarlamak hem de çok iyi ayarlamak gerekiyor. Anca bu konuda başarılı olmuş yöntemler var. Yapılmışı, örneği var. Başarıya ulaşmanın ilk yolu başarı kazanan yönteminin kopyalanıp kendinize uyarlanmasıdır. Bunu yaptıktan sonra fark yaratacak eklentileri yapmak gerekiyor. ama daha önce söylediğimi tekrarlamak isterim. Denenmişi denemeden, liyakat değerlerine dikkat ederek hareket edilmeli. Aksi takdirde değil A.Ş, holding kursanız değişimi gerçekleştiremezsiniz.AŞ hem basketbol hem de voleybol için uzun zamandır konıuşuluyor ama nerden gelir sağlayacaksınız? Bu branşlar hep futbolun parasını yiyor senelerdir. Kulübe de her sene zarar yazıyor. Sadece sponsor ile çözülebilecek iş değil AŞ. Neler yapmak lazım bunun için? Voleybolda nasıl gelir kalemi yaratabiliriz?