Scouting Çalışmaları

Arkadaşlar bu sene bildiğiniz gibi bütçemiz azaldı ve hal böyle olunca taraftarın da yabancı oyuncu konusunda teknik heyete yardımcı olması gerekiyor diye düşünüyorum ben. 1 numara, 4 numara ve 5 numaralı mevkiler şu anda yabanı oyuncu almayı düşündüğümüz mevkiler gibi duruyor. Bu mevkilere oyuncu önerileriniz varsa buradan paylaşınız lütfen. Can Akan, Kerem Seçer, Ahmed Salih gibi bu işle ciddi manada ilgilenen abilerimin çok iyi önerilerde bulunabileceğini tahmin ediyorum. Örneğin geçen sene Can Abi Lofton,McCalebb ve Jayce Carroll gibi bu sezonu çok iyi geçen oyuncuları önermişlerdi.

* Bu konuda lütfen kimse yerli oyuncu önermesin.

* Ayrıca oyuncunun ismini yazıp geçmeyelim, biraz bilgi verelim; bilgi alabileceğimiz linklerle iletiyi zenginleştirelim.

* Bunun yanında NBA yıldızlarını, Sarasları, Teletovicleri de buraya taşımayalım. Unutmayalım ki 4 Milyon Dolar bütçemiz var.


Bir de konuyu açarken bir genel yetkiliden izin aldım, bunu da belirteyim. Çok fazla ilgi olmayınca Oyuncu Veritabanı bölümüne, bu konuyu açmak bu sezon için ihtiyaçtı bence.
 
Benim ilk önerim Ekene İbekwe olacak.

Ekene geçen sezon bu ligin önemli oyuncularından bir tanesi olmayı başardı. Takımımızda da iş yapabilecek bir oyuncu. Ceza atışlarını iyi sokan, üç sayılık atışları yüzde 40 gibi önemli bir yüzdeyle kullanabilen bir oyuncu. Türkiye'de en fazla şutunu geliştirdi sanırım.

Pota dibinde mükemmel bir çöpçü, savunmada süper bir karartıcı. Aldığı süreyi verimli değerlendirebilecek bir oyuncu.

Bunun yanında taraftarla olan iletişimi mükemmel. Bu sene Konya'da head-band ini tribünlere atacak kadar geliştirmişti işi, dolu tribünleri inanılmaz coşturacak bir oyuncu.

Bana kalırsa yedek olarak düşünülen 4-5 numara oyuncu tipi için ideal bir oyuncu Ekene İbekwe.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ekene+ibekwe
http://www.umterps.com/sports/m-baskbl/ ... ene00.html
http://basketbol.tblstat.net/pd.asp?p=1487
 
demond-mallet-dkv-joventut.jpg


Yukarıda Yeşil Formalı Olan Oyuncu

MALLET, DEMOND
Takım: DKV Joventut
Boy: 1.86
Doğum Tarihi: 1978
Ülke: USA
Pozisyon:Guard
Bilgi İçin;
http://en.wikipedia.org/wiki/Demond_Mallet
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... yerID=4196
http://www.euroleague.net/competition/p ... ?pcode=CMF

Bize Takımı yönetecek bir oyun kurucu lazım,takımı beyniyle yönetecek,zeki,atmaktan çok attırmayı düşünen,faul atışları iyi gerektiği zaman sorumluluk alabilecek kariyerli,tecrübeli bir guard lazım işte bu isim tam aradığımız türden.Yıllarca Almanya Liginde epey başarı kazanmış.Yukarıdaki Linklerden Ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.


1231634691.jpg


WARREN, CHRIS
Takım: Air Avellino
Boy : 1.96
Doğum Tarihi: 1981
Ülke: USA
Pozisyon:Forvet

Bilgi İçin;
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=e2008
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=33556

Alabileceğimiz en iyi skorer oyunculardan biri takıma faydalı olacağına inanıyorum.
 
Alperen'in isteğiyle böyle bir başlık açıldı. Kesinlikle geyik ya da iyidir süperdir tarzı yorum istenilmiyor bu başlıkta. Basketbol kokan araştırma yazıları görmek istiyoruz kısacası. Denemedir yüzünü kara çıkarmayın Alperen'in.
 
Can Akan Abi'nin bir önerisi:

Blake Ahearn

1.88 boyunda 1984 doğumlu müthiş saha görüşü olan oyun kurucu. Yetileri çok yerinde olan bana göre bir numaranın anlamını tam olarak karşılayan oyunculardan. En son nbdl de 22.4 sayı 5.2 asist ortalamalarıyla oynadı ama alacağı ücreti karşılayabileceğimiz yönünde şüphelerim var. Eğer olursa bence çok iyi bir playmaker transfer etmiş oluruz. (Can Akan)

Can Abi uzun zamandır beyaz bir oyun kurucu istiyordu, yüzde 93 gibi inanılmaz bir serbest atış yüzdesi olan oyuncunun handikapı saha içi isabet oranının düşük olması diyebiliriz.

Yaşadığı sakatlığı atlatmış gibi görünüyor istatistiklerine bakılacak olunursa. San Antonio Spurs ve Miami Heat deneyimi de var oyuncunun.

NCAA'de tüm zamanların en iyi serbest atıcısı bu arada kendisi.

b_ahearn_300_080321.jpg
 
Öneriler Mallet gibi Warren gibi oyuncular yerine daha tanınmamış Hosley,Neal gibi oyuncular olursa başlık amacına ulaşmış olur.
 

Üst