Shante Evans

Shante Evans Galatasaray'da!


Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, 1,85 boyunda Amerikan asıllı Slovenyalı 4 numaralı pozisyondaki Shante Evans ile anlaşma sağladı.

1991 doğumlu olan Shante Evans College kariyerini New York'daki Hofstra Üniversitesin’de geçirdi. Avrupa profesyonel kariyerine 2013 yılında Bulgaristan'da başlayan Evans, 2013-14 sezon'da Fransız Pays d’Aix Basket 13 takımında, 2015-16 sezonunda Sf. Gheorghe’da takımında forma giydi. 2016-17 sezonunda Slovenya’nın ZKK Celje takımında Adriyatik Ligi Şampiyonluğunu yaşadı. Burada oynarken Slovenya vatandaşlığını geçerek 2017 yılında Slovenya milli takımı için oynamaya başladı.

2017-18 sezonunda İspanyol Uni Girona, 2018-19 sezonunda da Fransız Villeneuve-d’Ascq takımlarında yer aldı. 2019-21 sezonlarında Polonya Artego Bydgoszcz takımının formasını giyen Evans, 2021-22 sezonu başında İspanya’nın Perfumerias Avenida takımına transfer oldu ve 7,5 sayı, 3 ribaunt ortalaması ile oynadı.

Yeni oyuncumuza hoş geldin diyor, kendisine sarı kırmızılı forma ile başarılı bir sezon diliyoruz.
 
İstatistikleri anlatmıyor mu abi :) El'den elendik üstüne bi de gidip oyuncu almışlar. Gülüyorum sadece. En az 28-30 dakika oynayacak zaten illa istatistik yapar da ne işe yarayacak bu saatten sonra anlamıyorum cidden.
Telefondan yazınca pek dikkat etmedim istatistiklere. Ama yıldız oyuncu almışız. Şube düzgün işlese dersin ki hani oyuncu havuzu dar bunu bulabildiler. Fubol gibi allaha emanet.
 
Tam da bu yönetimin ederine göre bir transfer olmuş. Bu sezondan birşey beklemeye gerek yok umarım seneye için önemli bir atılım yapılır
 
Hayırlı olsun,umarım sezonun geri kalanında ligde faydalı işler yapar takımımız için.Efe Güven'inde Shante Evans'ı iyi kullanması lazım.

Diğer konuya ise %100 katılıyorum.Sezona en az 5 yabancıyla başlayamadıktan sonra,bu tür transferler geç yapılmış transferlerdir.5 ile başlayıp Avrupa'daki gidişata göre 6 yabancıyada çıkılabilir.
 

Üst