• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Şike Operasyonu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Murat Temur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:30
Hala federasyon delil peşinde ya fb suçsuz olsaydı mahkeme zaten serbest bırakırdı hala delil peşinde beyfendiler .

96655a9400410ab000fecd2969a8ed31.jpg

Türk Futbolunun içinde bulunduğu süreci Bursaspor Kulübü olarak yakından takip etmekteyiz. Dün gerçekleşen toplantı sonucunda diğer Süper Lig Kulüpleri gibi bizlerde Türkiye Futbol Federasyonu'nun alacağı her türlü kararı Bursaspor Kulübü olarak destekleyeceğimizi belirtmek isteriz.

Bursaspor Kulübü

Herkes saflarını belli ediyor.

Bizim gibi düşünen bir tek Ankaragücü ve Ahmet Gökçek sanırım.

Bursa da tutuşmuş belli ki :) Bursa'nın böyle bir tutum sergilemesi zerre şaşırtmadı beni

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

Bugün Türk futbolunun "UTANÇ" günlerindendir...
FB biliyorduk da...
Fenerasyon başta olmak üzere G.Birliği, Manisa, Bursa, Ordu gibi takımlar RESMEN ŞİKEYE DESTEK vermiştir...
Başkanımızın vurgularını kararttım...
Anlamak isteyenler için mesaj açık...
Ne diyor ?
Kanıtlar Federasyona bir önce gönderilmeli !!!!
Bunun için şikeseverlerden tepki alıyor...
eeee az parasını yemediniz Azizin değil mi ?

Bundan sonra Ali Durustten bir aciklama bekliyoruz.17 ye 1 olalim ama sikeye karsi mucadele verelim.Helal olsun Unal baskan umut verdin.

Ben Ordu ve Mersin'dende destek bekliyorum. Kupası elinden şikeyle alınmış İBB'de normal şartlarda bizi desteklerdi.

Bursaspor taraftarının bizi desteklediğini biliyorum.

Samsunspor'dan tepki gelebilir.

Kaldıki 17'ye karşı tekte kalsak sonuna kadar dik duralım gerekirse o ikinci ligde biz oynayalım kombinemi alıp her maça giderim yederki onur,şeref ve haysiyeti savunan biz olalım.

O takımların taraftarlarının bizi desteklediğine eminim ben, şike için adı geçen Beşiktaş-Trabzon dahil, adamların taraftarlarından cezamız varsa çekelim, gerekirse kupayı iade edelim diyenleri gördük nette bugün. Bazıları gibi herşeyi bir teneke parçası olarak görmüyorlar, kulubun başkanı kulubun sahibi değildir farkındalar sadece 1 kulup var şu an öyle görmeyen herşeyin şampiyonluk olduğunu gören takım! Neyse işte Anadolu takımlarının taraftarlarının desteğinden şüphem yok yönetimleri de 1 gram umrumda deil açıkcası. Kuluplerin gerçek sahipleri o takımların taraftarlarıdır!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Türkiye'de yürütülen futboldaki şike soruşturmasını yakından takip ettiğini, şu an soruşturmada adı geçen kulüplerin Avrupa kupalarına alınmaması için neden olmadığını bildirdi.

UEFA'nın açıklamasında, kurumun gelişmeleri her gün takip ettiği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yakın temasta olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili ''karmaşık bir davanın devam ettiği'' ifade edilen açıklamada, bu nedenle UEFA'nın muhtemel sonuçlar hakkında yorum yapamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, TFF'nin sportif olarak kupalara katılmayı hak eden takımların isimlerini UEFA'ya bildireceği ve elindeki bilgiler ışığında gerekeni yapacağına UEFA'nın güveninin tam olduğu ifade edildi.

UEFA'nın açıklamasında, ''Şu anki bilgiler ışığında, Türkiye'deki soruşturmada adı geçen herhangi bir kulübün Avrupa kupalarına katılmasının reddedilmesini gerektirecek UEFA yönetmeliğine aykırı hiçbir şey yoktur'' denildi.

UEFA'nın düzenlediği kupalara katılacak tüm takımların kuruma şike faaliyetlerine karışmadıklarına dair yazılı garanti verdiği hatırlatılan açıklamada, Türk yetkililerden soruşturmayla ilgili her türlü bilgiyi, en kısa sürede karar verebilmesi için TFF'ye aktarmalarının istendiği belirtildi.

Açıklamada, ''UEFA'nın düzenlediği kupalara katılan bir takımın, kupaya katılma hakkını şike yaparak elde ettiğinin belirlenmesi halinde hem o kupadan ihraç edilebileceği hem de sonraki yıllarda düzenlenecek kupalara katılamayabileceği'' hatırlatıldı.

Hadi UEFA'yı kınayında görelim...
Ne bekliyorsunuz ??????

Başkana destek için yarın ilk iş lig tv aboneliğimi iptal ediyorum ve federasyona sponsor olan hiçbir firmadan alış veriş yapmıyorum. Başkanın yaktığı ateşi elden ele taşımak için lig tv aboneliklerini iptal etmeye davet ediyorum herkesi.

Bir tane çıkıp şunları söylecek insanları susturacak akıllı adam yok çevrede. Fenerliler soruyor ya neden diye 300 tane onların cevapları çok basit aslında. Temel iki üç olaydan bahsedeceğim ki aklında soru kalan varsa aydınlanır belki.
Diyorlarki niye herkesi gözaltına almıyorlar niye sadece biz varız ilk dalgada. Çünkü normal şartlarda 4 günlük göz altı süresi var. Sen 300 kişiyi göz altına alırsan 4 günde kimi kimle nerde sorgulayacaksın onu. Böyle büyük olaylarda önce en büyük delilleri karartma, elebaşları alınır. Zaten onlarla işi hallettikten sonra diğerlerini leblebi gibi toplarsın.
Federasyon diyorki elimde delilim yok ama 8 takımın ismi geçiyor diyor. Bu zaten komik açıklama. Tff'nin elinde delil olmamasının sebebi mahkeme 'sizde bu davanın içindesiniz niye delil göndereyim' diyor. Ama tff ve yanındakiler bunu mahkeme delil vermedi biz napalım'a çevirmeye çalışıyor. Yapılması gereken ligleri ertelemek sadece. Zaten haftada bir maç yapıp, birde 15-20 gün ara veriyoruz. Arayı vermezsin olur biter. İddianameden sonra tatmin edici deliller gelirse kararını verirsin olur biter.
Tff'nin verdiği bu karara en çok Fenerlilerin karşı çıkması gerekirken meydanı boş bulan Femerli şovenistler yüzünden, 'Bakın gördünüz müüü' tarzı havalara giriyolar ama bilmiyorlar yine yanlış anons. Hangi futbolcu bu halde Fenerbahçe'ye gelmek ister? Veya Fenerbahçe'yi 5 ay sonra düşürseler 2 sezon sonra buraya gelse filan. Tff belki bunu yapamaz ama Uefa bu durumu affetmez.
Daha çocuğun doğup doğmayacağı meçhulken okula kaydettiriyolar başka birşey değil bu olay. Sırf bu yüzden işi hem ulusal hem uluslararası boyutta daha berbat edecekler. Yurt dışında gidince gördüğümüz insanlar Galatasaray, Hakan Şükür, Hasan Şaş yerine olayların isimlerini ezberleyecekler.
Hele kişi-kurum diye bir olay varki bu kadar komik cahil ve beyinsiz bir olayı konuşmaya bile gerek yok. Evdeki hamster bile bu ayrıma varıyor neredeyse.

Adamlar utanmasa şike yaptık ama kimse biza ceza veremez diyecekler.
Aslında görüldüğü üzere Türk futblunda müthiş bir kirli ilişkiler yumağı oluşmuş bu birbirine geçmiş pis ilişkiler oluşumu şu an bildiriler yayınlamaktalar. Türkiye süper liginde olan kulüplerin çoğu bu şike olaylarına alet oldukları için FB ye destek vermekte " suç kişiye ait" diyecek kadar akıl kaybı yaşamaktadırlar.
Kulüpler birliği başkan vekili İLHAN CAVCAV ın da telaşı malumunuz üzerine sıranın kendisine gelmesi korkususudur.
Daha önce Aziz Yıldırım'a inanılmaz eleştiriler yapan İLHAN CAVCAV şimdi Aziz Yıldırım yanlısı oluvermiştir.
En önemlisi kirli ilişkiler içinde olan spor yazarı, yöneticilerinin görüşlerinin " SUÇ KİŞİYE VERİLMELİDİR" saçmalığını durup durup öne sürmeleri.
Geçen yıl GS Basketbol teknik heyetinin hazırlık maçında basit bir işgüzarlığından dolayı "GS hemen küme düşürülsün" söylemini ne oluyordu. GS tüm puanlarının silinmesi oynadığı tüm maçlarda hükmen yenik sayılması küme düşmeye terk edilmesi ne oluyordu?
Yada Bursaspor'un stad dışında olan olaylardan aldığı 5 maçlık ceza, Bunun gibi bir sürü örnek var.
Bugün FB kulübünün bizzat başkanı, asbaşkanı,yöneticisi,muhasebecisi,Altyapı şubesi yetkilisi,kongre üyeleri içerde hapiste iken suç kişileri kapsar deniliyor ya insanda biraz utanma duygusu olur! Bu başkanı yöneticisi vs tüm adamlar KİMİN İÇİN SUÇ İŞLEMİŞLER NE İÇİN SUÇ İŞLEMİŞLER Kendi çıkarları için mi? yoksa KULÜP ÇIKARLARI için mi?
tabiki bu adamlar bir örgüt yapılanması içine girip FB kulübünü haksız şekilde şike yaparak şampiyon olmasını sağlamışlardır. Bu durumda en büyük çıkarı kim elde etmiştir? FB Spor Kulübü! şimdi cezayı kim almalıdır ?
Tabiki FB ve şike yapan herkes.
Yani hukuksal olarak bu olaydan ÇIKAR SAĞLAYAN HERKES gereken cezayı alır.

İtalya'da başka, Türkiye'de başka!Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, gelişmeleri HABERTÜRK’e değerlendirdi. 13/07/11 09:22
Tweet “Kişilerle kurumları ayırmak gerek. İtalya örneği veriliyor. Ancak İtalya’da kulüp sahipliği ve CEO’luk yapısı söz konusu. Türkiye’de kulüplerin sahipleri dernekler.”

Başkana önce, “Emniyetten çıkışta ‘Durum vahim’ demişti, şimdi ‘İddianameyi bekleyeceğiz’ diyor. Bu çelişki değil mi?” eleştirisini hatırlattım...
Yanıtı şu oldu: “Tezat yok. Hukukçu değilim. Terimleri yanlış kullanmış olabilirim. Emniyetten çıktıktan sonra da, Kulüpler Birliği toplantısının ardından da aynı fikirdeydim. Elimizde belge olması lazım...”

Başkana 2. eleştiriyi, Telegol’de Aziz Yıldırım için söylediği ‘Başkanım’ kelimesini hatırlattım... Cevabı; “Galatasaray Başkanı da benim başkanımdır, diğer kulüp başkanları da... Hepsine öyle hitap ederim” oldu.

Ardından Kulüpler toplantısında ne söylendiğini sordum. Şöyle yanıt verdi: Kulüpler marka değerine en az zarar verecek karar alınması yönünde görüş belirtti.
Sonuçta herkes F.Bahçe’den bahsediyor.

BİR TAKIM HİÇ AÇIKLANMADI
İşte görüşüyoruz, olayın içinde Trabzon da var, Beşiktaş da... Toplam 6-7 takım var ki, birinin ismi hiç açıklanmadı. Tutun ki, iddianame geldi ve tümünü küme düşürdük. Ne yapacağız o zaman? Ya da bir kısmını düşürdük, bir kısmına puan indirimi cezası uyguladık. Acaba böyle mi yapmalıyız? Deliller ve iddianame gelmeden ne yönde bir karar alacağımızı bile söylemek yanlış.

Başkan kamuoyundan anlayış beklediğinin de altını çizdi: Herkes elini vicdanına koysun, bir düşünsün. Çarşamba başkan oldum. Cuma yönetim toplantımı
yaptım. Pazar sabahı bu iş patladı. Aydınlar, soruşturmayla ilgili kişisel kanaatini de açıkladı: Herkes İtalya örneğini veriyor. Ama şu unutulmasın ki, İtalya’da
kulüp sahipliği ve CEO’luk yapısı söz konusu. Bizde ise dernekler var. Ve fahri yöneticilik yapılıyor. Bu ayrımı yapmak gerek. Milan’ın sahibi Berlusconi, Juventus’un Agnelli ailesi. Sonuçta sen patronundan habersiz bir şey yapamazsın. Ama bizde kulüplerin sahipleri, kongreler ve dernekler. Bunu yapanları en ağır şekilde cezalandıralım, spordan atalım. Ama belki kulüpleri ayrı değerlendirmeliyiz.
Yine de bu benim şahsi kanaatim.
Alacağımız karar hukuk ve talimat çerçevesinde olacaktır. İddianeme gelsin, talimat ne diyorsa, futbol ailesi ne diyorsa, en doğru kararı vereceğiz.

HTSPOR / SERDAR ALİ ÇELİKLER

............
Bari bir de şikecilere madalya tak....
2. FENERASYON dönemi Türkiye'de başlamıştır...
Aziz kim ? FB başkanı, şikeyle şampiyon Aziz mi oldu ? Hayır FB oldu...
Trabzon'un günahı ne ? Bursa'nın günahı ne ? Antep'in günahı ne ?
Eğer dediği gibi olursa Türkiye'de şike resmen serbest olacak.....
Bu adamı destekleyen, başkan olmasını isteyen zihniyetin ben....

Tff başkanı hala daha kişisel kanaatlerini açıklamakla meşgul. "Yapılanlar kulübü bağlamaz" deyip geziyor. Zaten bu yollarla şampiyon olan kişi de Fenerbahçe değil Aziz Yıldırım ve tayfasıydı, şampiyonluk primini de onlar aldı, keza şampiyonlar ligi hakkı, giderler temsil ederler artık bizi. Böyle bir mantık mı var?
Ayrıca ikide bir "ismi hiç geçmeyen bir kulüp de soruşturmaya dahil olabilir" deyip duruyor, belki de bizi kastediyor, göz dağı verir gibi söylüyor.
Bu yaşananlarla ilgili tek mantıklı açıklama yapan başkanımıza da kınama üzerine kınama geliyor ki açıklamasında hiç kimseyi hiç bir kurumu hedef göstermemesine rağmen. Demek yarası olanlar çok. Tff, Fb, İlhan Cavcav, Kenan Yaralı... Artarak devam etmesini bekliyoruz.
Başkanımız yapması gerekeni yapmıştır ama açıklaması sonrasındaki süreçte ne kadar omurgasız kişi ve kurumlar olduğunu birkez daha görmüş olduk, bu yüzden teşekkürü hak ediyor. İnşallah işin içine kim girerse girsin geri adım atmadan dik duruşumuzu sergilemeye devam ederiz.

Ben Ordu ve Mersin'dende destek bekliyorum. Kupası elinden şikeyle alınmış İBB'de normal şartlarda bizi desteklerdi.

Bursaspor taraftarının bizi desteklediğini biliyorum.

Samsunspor'dan tepki gelebilir.

Kaldıki 17'ye karşı tekte kalsak sonuna kadar dik duralım gerekirse o ikinci ligde biz oynayalım kombinemi alıp her maça giderim yederki onur,şeref ve haysiyeti savunan biz olalım.

Eğer bu kuşları ve arkabahçelerini ligden düşürmezlerse biz ligden çekilelim yada lige paf takımla çıkalım
Avrupayı titrettiğiğimiz UEFA ve süper kupayı aldığımız zamanki gibi gurur duyarım Galatasaraylılığımla
taraftarların kulüpden ve başkandan beklentisi belli , şikeya karışmamamış bir takım gibi yani olması gerektiği gibi davranmak,sesimizi yükseltmek ,olması gerekenleri dile getirmek.

Bu adam fenere en ufak ceza verirse ben adımı değiştireceğim yemin ediyorum futboldan soğuttu beni. ya kurumlara bağlanamazmış, başkanından tut 8 yöneticisi adamın şikeden hapiste hala kuruma bağlanamaz diyor ya tribünden biri küfür etse kulübe ceza veriyorsun ya bu nasıl bir mantıktır.

Arkadaşlar, hepimiz öfkeliyiz ama ileti yazarken hakaretvari sözcüklerden kaçınalım.

Ne olursa olsun biz seviyemizi düşürmemeye özen gösterelim.

Mehmet Ali Aydınlar önceki konuşmasında yargıyı beklemeden karar vereceğiz demişti. Şimdi ise yargıdan sonra karar vereceğiz diyor !!!

Parçalının asaleti bu lige falza bu pislik temizlenene kadar #siyahforma ile sahaya.

giriş muhteşem olmuş.. elinize sağlık...

#siyahforma #adaletformagiymez #buatesufleyereksonmez #iyikigalatasarayliyim

Geri