Sizce Avrupaya Çıktığımızda Maçlarımızı Nerde Oynayalım

Ömer bey bende anadolu yakasında oturuyorum ayrıca bağcılarda avrupa yakasında oluyor ve en önemlisi bağcılara gitmekle Ayhan Şahenke gitmenin arasında geceyle gündüz kadar fark vardır.
 
Belediyenin sitesinden bilgilerini aktarıyorum :)

BAĞCILAR OLİMPİK KAPALI SPOR SALONU
İşe Başlama Tarihi
İşin Süre Sonu
Yapı Taban Alanı
Yapı Toplam İnşaat Alanı
Yapı Konstruksiyonu
Seyirci Sayısı
Yapı Özellikleri
: 21/07/1998
: 09/03/2001
: 9.000 m²
: 46.000 m²
: Betonarme karkas sistem-Uzay kafes çatı
: 3,500 kişi
: 1. Çift Eğrilikli (Hiperbolik Paraboloid) Uzay Kafes Kabuk Sistemi
2. Monoblok Gövde (110x80 m dilatasyonsuz)

YAPI ÖZELLİKLERİ

1- 9.000 m² oturma alanı üzerinde dilatasyonsuz monoblok gövde
2- Çatı kabuğu son teknoloji çift eğrilikti (Hiperbolik Paraboloid) uzay kafes kabuk sistemi olup dış kaplaması ithal izoleli kaplama olup iç kısmı akustik malzeme ile kaplanmıştır.
3- 6 katlı olup toplam 26 metre yüksekliğindedir.
4- Toplam 46.000 m² kapalı alan vardır.
5- Toplam 5.000 seyirci kapasitesi mevcuttur.
6- Toplam 750 araçlık 18.000 m²'lik kapalı otopark mevcuttur.
7- Temel fore kazıklı ankrajlı sistemdir.
8- Yapı inşaat sistemi betonarme karkasıdır.
9- Döşeme malzemeleri 1. sınıf olup tümü uluslararası standartlara haizdir. Ayrıca spor alanlarındaki döşemelerin tümü FIBA onaylıdır.
10- Gerektiğinde açılan, kullanılmadığı zamanlarda kapalı olup yer kaplamayan teleskopik tribünler mevcuttur.
11- Salon dahilinde diğer spor salonlarında olmayan iklimlendirme sistemi mevcuttur. Sözkonusu sistem sayesinde yazın talep edilen soğuk hava (klima) kışın talep edilen sıcak hava sağlanmaktadır. Ayrıca söz konusu sistem sayesinde binada sürekli olarak taze hava sirkülasyonu sağlanmaktadır.
12- Spor salonunda kullanılan skorbord Amerikan basketbol liginde (NBA) kullanılan tipte olup ortada bir adet kübik, pota arkalarında ise birer adet normal olmak üzere toplam 6 adet skorborddan oluşmaktadır.
13- Binada;

a) Seyirci giriş holü: 600 m²
b) İdari birimler ve protokol: 1.000 m²
c) Basın merkezi: 1.000 m²
d) Tribünler: 4,000 m² (5.000 kişilik)
e) Seyirci fuaye: 2.000 m²
f) Ana salon: 1.800 m² (Çok amaçlı olup, basketbol, voleybol, badmington, güreş, hentbol, tenis, jimnastik, halter, boks, doğu sporları, eskrim, masa tenisi, salon futboluna uygundur.
g) Halk spor merkezi: 5.500 m² (toplam 8 adet salon)

I. Eskrim salonu: 1 adet
II. Judo, tekvando, karate salonu: 1 adet
III. Masa tenisi: 2 adet
IV. Step-aerobik: 1 adet
V. Jimnastik: 1 adet
VI. Halter: 1 adet
VII. Boks, güreş: 1 adet

h) Sporcu servisleri: 1500 m²
i) Delegasyon merkezi: 600 m²
j) Teknik Tesisat merkezi: 3.000 m²
k) Depolar: 1.000 m²
l) Kapalı otopark: 18.000 m²
m) Sirkülasyon alanları: 6.000 m²

14- Binada seyircilerin tüm ihtiyaçları düşünülmüş olup, özürlü tuvaletleri, özürlü asansörleri, sedye asansörü, büfe ve kafeterya alanları mevcuttur.

PROJE RAPORU

İstanbul Metropoliten alanı içerisindeki Bağcılar ilçesinde 10.792 m²'lik inşaat alanının kuzey yönünde Orhan Gazi Lisesi, güney yönünde Fatih caddesi, doğu yönünde 11. sokak ve batı yönünde ise 12, sokak sınırları oluşturmaktadır. Yapı formu yatayda 110x80 m. ebatlarında dikdörtgen şeklindeki ana yapı kütlesinin ortasında yer alan elips biçimindeki ana spor salonu hacminden müteşekkildir. Yatayda elips biçimindeki ana salon kütlesi düşeyde de eğrisel kabuk formunda iki ayrı kota oturan parçalı elips kubbe ile bütünleştirilmiştir. Yapı formuna esas teşkil eden ana fikir geleneksel mimarimizin karakteristiğinin günümüz teknolojisi ile bütünleştirilmesidir. Tasarlanan formun fonksiyon ilişkisinin optimizasyonu için 80x110 m. taban alanı kullanılarak ana salonun ihtiyacı olan yan servis üniteleri ve otopark ihtiyacı karşılanmıştır. Yapının seyirci ve idari-basın-protokol girişleri 11. sokaktan, sporcu-delegasyon ve otopark girişleri de 12. sokaktan tanzim edilmiştir. Sporcu-delegasyon ve otopark girişleri ve idari-basın-protokol girişlerine göre 14.00 m. daha düşük bir kottadır.

Yapı toplam 3.500 kişi seyirci kapasiteli olup, 800 araçlık bir otoparka sahiptir. Yapı taban alanı yaklaşık 9.000 m²'dir. Toplam inşaat alanı ise 46.000 m²'dir. Yapı temel çukuru; Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı, Mühendislik ve Teknik Danışmanlık İşletmesi Müdürlüğü tarafından yapılan geoteknik araştırmalar neticesinde mevcut zemin koşullarına ve bölgedeki yapılaşmaya göre temel kazısının fore kazıklı ankrajlı (geçici ankraj sistemi) iksa perdesi ile desteklenerek yapılması benimsenmiştir.

Yapı inşaat sistemi olarak betonarme karkas sistemidir. Döşeme sistemi kaset olarak seçilmiştir. Ana salon örtüsü çift eğrilikti uzay kafes sistem üzerine özel imalat kaplamadır. Yapı dış bitirme malzemesi ise doğal taş kaplama (granit) ve yer, yer metal kaplama (alucobond) yapılacaktır.

Doğal taş kaplanmış olan dikdörtgen bir formun içerisinde yükselen renkli bir elips küre olarak tanımlanabilecek bu yapının İstanbul'un prestijli yapılarından biri olması kuvvetle muhtemeldir.

BAĞCILAR OLİMPİK SPOR SALONU?NA ULAŞIM


Boğaziçi Köprüsü?nden (1. Köprü) Avrupa tarafına geçip E5 üzerinde ilerleyin

E5 üzerinde Mecidiyeköy, Şişli, Çağlayan semtlerini geçin

Halıcıoğlu/Kasımpaşa çıkışını geçin

Haliç Köprüsü?nü geçin

Edirnekapı/Rami çıkışını geçin

Kısa bir tünele yaklaşıyorsunuz. Tüneli geçtikten sonraki çıkıştan çıkmanız gerekiyor, sağ şeride geçin.

Aksaray / Bayrampaşa / Edirne çıkışından çıkın (Karşı yönden, yani Havaalanı/Bakırköy yönünden gelenlerin de aynı çıkıştan çıkıp Bayrampaşa yönüne ilerlemeleri gerekiyor)
Bayrampaşa yönüne girin. 6,5 Km bu yönde ilerleyeceksiniz.

Bayrampaşa/Rami çıkışını geçin

Kartaltepe/Kocatepe çıkışını geçin

Sağmalcılar Viyadüğünden geçin

Ankara çıkışını geçip Edirne yönüne düz devam edin

Bayrampaşa/Esenler çıkışını geçin

Esenler/Atışalanı çıkışını geçin

Esenler/Atışalan/Bağcılar çıkışını geçin

Tabelada beyaz kutu içindeki Bağcılar çıkışını görünce sağ şeride yanaşın

Sultançiftliği / Bağcılar çıkışından çıkın

Hemen çıkıştaki göbekten sağa yukarı doğru dönün

200 m ilerideki kavşaktan sağa Bağcılar yönüne dönün

Yol-üstü köprüsünü geçin

Köprü çıkışında zorunlu olarak sola dönün

200 m ilerideki Bağcılar/Güngören/Olimpik Spor Kompleksi tabelasından sağa dönün

1,5 km sonra Olimpik Spor Kompleksi tabelasından sağa dönün

500m sonra sağınızda Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi?ni göreceksiniz
 
İstanbul'u bilmesem :) bu nasıl tarif okuması bile zor..Saka bir yana Ayhan Şahenk'te soyle bir sorun var : Orayı bu sene Daçka kullandı muhtemelen seneye de burada oynamak icin basvuracaklardır.
Darrusafaka'nın Dogus grubuyla bagı var dolaylı olarak Garanti bankası ve Ntv ile de.Ayhan Şahenk adındanda anlasılacagı gibi SAHENK'lerin yaptırdıgı bir salon yani Dogus grubunun..Dacka'nın bize anlayıs gostermesi gerekir,yoksa zor.
 
bagcilar salonu bize yakisir..baya modern salonmus...baksaniza özelliklerine :shock: klima filan...bence Murat Özyer'in kast ettigi salon burasi..
 
Arkadaşlar bana kalırsa Abdi İpekçi yerine Bağcılardaki salonda maçlarımızı oynasak iyi olur.Bir taraftar olarak şöle bir baktım da salona bence rakip takımı baskı altına alabilecek tribün görüntüsü var.Neyse biz nereye olursa olsun gideriz.Galatasaray ile cehenneme bile gideriz... 8) Yanlış mıyım? :)
Biz ki dağ,taş dinlemeden ikitelli Olimpiyat Stadına giden şanlı Galatasaray Taraftarıyız...
 
Doğukan YILDIZ' Alıntı:
ben Haldun Alagaş diorum gerçekten süper ötesi bi salonnn
haldun alagaş olmaz bence en iyisi daçka nın sahası.

bağcılar sahasıda çok iyi olur gerçekten güzel bir salon orda baya baskı kurarız adamların üstünde
 
Bağcılar cidden güzelmiş ama bence gidip bir görmek gerek.iki fotoğrafla karar vermeyin.
Ayhan Şahenki bir benmi beğenemedim yılllardır.
 
Gidip görmeye gidelim de ağabey, o kadar icra ve bulunmaz bir yerde ki.. Bulabilrisek gideriz yani. :) Geçen bizim bi yardımcı antrenör salonun içinde kayboldu.
 
bence bagcilardaki salon çok güzel onun için gerekli girisimleri yapip seneye maçlarimizi burda oynamaliyiz bu salonla gs adi bütünlesmeli eger avrupada oynarsakta bu salon çok iyi olur
 
ayhan şahenk çok güzel bir salon bu sene orada oynamalıyız,ahmet cömerte taraftarlar alıştı ama galatasaraya yakışan salon ayhan şahenk
 
maçların ahmet cömertte oynanmasından yanayım çünkü abdi ipekcide oynayacağımız maçlarda 8,000-10,000 tane taraftar geleceğini pek tahmin etmiyor hafta içi oynanacağı için uleb maçları o yüzden Dolu bir AHMET CÖMERT'İ boş abdi ipekciye değişmem!AHMET CÖMERTTE AVRUPA MAÇLARIMIZ HEP DOLU OLUR..ben olaya taraftar olarak baktım ama belki yanlış düşünüyorum...Fakat
BAĞCILAR OLİMPİK KAPALI SPOR SALONU hoşuma gitti orası bize uygun ordada oynanılabilir maçlar.. ama tek adres ---> ahmet cömert


................................................... !ultrAslan!.......................................................
 
Burak Ahmet Cömert´te oynama gibi bir ihtimal yok çünkü bu salon yetkili kurullarca Avrupa maçları oynanacak yeterliliğe sahip görünmüyor. O halde salonda gerekli değişiklikleri yaparak burada devam edelim deme şansımız bile yok.
 

Üst