Geçen seneki oyunculardan başta Malik olmak üzere, Hadley, Burak, Serhat, Hüseyin, Pastal, Fatih ve İsmet kalmalı
PG için Dixon'dan arta kalan bir iki dakikayı İsmet'in gelişimi için ayırmalı ve bu mevkiye 3. bir oyuncu almamalıyız.
SG ve SF pozisyonlarını beraber değerlendirirsek, başarılı takımlarda bu pozisyonda; bir oyuncunun sağlam savunma yapması diğerinin de skorer olması, özellikle dış şutunun iyi olması gerekir takım kimyasının iyi olması için. Dolayısıyla eğer alındıysa Tufan ve Hadley ikilisi bu mevkilerde başarılı olurlar. Yine bu pozisyonlarda kenardan gelerek takıma dinamizm katacak, enerji verecek oyuncular olarak Serhat ve Valentin biçilmiş kaftan. Arda da katılırsa 3 numarada derin rotasyon kazanırız.
PF pozisyonu için Burak ve Hüseyin yeterli olur düşüncesindeyim. Zaten Valentin ve Arda da fizikleri gereği bu pozisyona kayabilirler çok rahatlıkla.
Pivot mevkisinde geçen sezonu iyi bitiren Fatih'e güvenirsek bence hata ederiz. Tamam çok iyi bir sezon sonu yaşadı Fatih ama gayet istikrarsız olduğunu biliyoruz, çok kolay faul problemine girdiğini düşünürsek bu pozisyona ribaunt alabilen sert bir uzun almalıyız, zira Burak ve Hüseyin dışardan oynamayı seven oyuncular, pivot mevkisine alınacak yabancıyla da pota altını güvenceye almalıyız.
4. yabancı alınacağını pek sanmıyorum ama kenarda oturacak bu adam alınacaksa Tufan'ı yedekleyebilecek, 2 veya 3 numarada oynayabilen bir şutör olabilir, yugoslav ekolünden kolaylıkla bulunabilir.
Bu durumda bana göre 12 kişilik kadro şöyle olmalı:
PG: Dixon-İsmet
SG: Tufan-Serhat
SF: Hadley-Arda-Valentin
PF: Burak-Hüseyin
C: Yabancı-Fatih-Cemal
Tabi buradaki geçen sezon oynayan yabancıları bırakmadığımızı farzediyorum ki umarım kalırlar.