son topta defans mi hucum mu?

o ksk macinda son topu ya murat kaya yada robert hite kullanacakti
gününde degildi dee brown.....
ben o zmn sana sün hücümla kazananan maclarimi sayim??
1 senede bitmez
 
Arkadaşlar hiçbir zaman son topun gireceği garantisi olamaz. İsterse bir adam maç boyunca çok yüzdeli atsın ama garantisi yoktur. Olur ya çemberin içinden döner çıkar. Burada şans faktörü de devreye girer. Ancak sen savunma yaparsan rakibe pozisyon vermezsen attırmazsın. Bunda tabi koç tercihi de devreye girer. bence Murat Hoca defansı tercih eder...
Ama neyse tercih meselesi...
 
Defans yaptığınızda karşı takımda winner özelliğinde bir oyuncu varsa istediğiniz kadar defans yapın siz..
Solomon, Marshall, Shumpert, Mrsic, Penn, Nicholas gibi oyuncular varsa ne yapabilirsiniz ki siz ? Savunmanız istediğiniz kadar sert olsun.. Adam yazarsa üçlüğü görürüm savunmayı o zaman ;)

Hücumda ise son 24 saniyenin 21 - 22sini kullanırsın, dışardan veya içerden sayını bularak kendi kaderini kendin belirlersin.. ;) Son 10 saniyen varsada fast-break oyuncularınla -ki hedefi olan her takımda bir fast-break oyuncusu vardır- rakip sahaya hızla geçerek sayını bulursun. Veya son 2-3 saniyeyi beklersin atışa çıkarsın..

Başkasının atacağı şutlara bakarak maç kazanmaktansa kendi işimi kendim görürüm daha iyi..

Not : Kendi yorumlarım değil, antrenörümün yorumlarıdır.
 
Ben ne kadar hücumu sevip öyle basketbol oyansamda savunma yapmanın daha iyi olacağını düşündüm.Çünkü bir takım savunmasıyla ayakta kalabilir.Mesele 90'larda Efes'in kelepçe adlı bir savunması vardı.O savunma sayesinde Koraç Kupası'nı aldılar ;)
 

Üst