SSL 12.Hafta | Galatasaray - Sivasspor

Engin Baytar yine yaptı yapacağını, eski halini özledi herhalde ancak öğrenmesi lazım burası GALATASARAY.. Bu takımdan uzak dur lütfen.. Fatih hoca gereğini yapacaktır..
 
Florya bir ahır değildir. Sen başarılı bir takımda oynamıyorsun Engin ve Elmander efendi. Siz bir tarihin tanıklık ettiği klüpte oynuyorsunuz. Sen gidip kaleciye kafa atarsan , defansın bileğine basarsan hakem de sizi atar ulan bu kadar basit. Nereye giderseniz gidin. Messiyle Ronaldo olsanız ne yazar şu sorumsuzluktan sonra. Ayıp diye bir şey var yahu bu nedir ya. İyi futbol kötü futbol filan olur böyle şeyler ama şu yaptığınız karaktersizliğin açıklaması yok. Üstündeki formayı haketmeyen hemen gönderilsin. Herkes haddini bilecek.
 
İnsan da biraz akıl olacak düşünecek diyecek ki tahrik olmamam lazım önümüzde önemli maçlar var takımı yalnız bırakmamam lazım ama yok gidip kafa atmak en iyisi zaten ! Yeri geliyo benimde hayatta kimilerine dalasım geliyor tekme tokat ama tutuyoruz kendimizi .Engin maçta bunu yapıyorsa yolda biri agır söz söylese katil olacak demek ki .
 
Bizim takımdan bir halt olmaz. Şu kötü Sivas'ı bile zar zor yeniyorsun, adam gibi iki pas yapamıyorsun, kaleye doğru düzgün şut çekemiyorsun sonrada kalkıp şöyle böyle diyorsun. Bana göre kırmızıların ikiside doğru, Elmander belki kasti yapmadı ama tam bileğe denk geldi. Baytar'ınkini tartışmıyorum bile.

Bu sezon canlı olarak izlediğim 3. maçtı. İzlediğim canlı maçlarda bir tek Bursa maçında fena değildik. Özetlere bakıyorum, yorumları okuyorum ve izlemediğim diğer maçlarda da hep eski tas eksi hamam olarak devam ediyoruz. Hasıl-ı kelam ne Fatih Terim'in Galatasaray'ı bu ne de bizim istediğimiz, özlediğimiz Galatasaray bu. İte kaka playoff'lara kadar gelebilirsek iyidir bizim için.
 
Gaza gelmeyin gaza gelmeyin gaza gelmeyin gaza gelmeyin.Rıdvan'ın dedikleriyle aynı fikirde olan arkadaşlara inanamıyorum.Yapmayın etmeyin.Maçla ilgili notlara gelince;

1-Engin Baytar'ın ligde Arda'dan sonra en yetenekli maç kazandırma potansiyeli en yüksek oyuncu olduğunu hepimiz biliyorduk.Ama deli adam demedik mi? Fatih Terim,Abdulrahim Albayrak,Hasan Şaş,Ujfalusi,Melo,Kazım,Engin her an herşey olabilir demedik mi? Engin 1 gol 1 asistle maçı aldı sahada basmadık yer bırakmadı ama sezon içinde elbet yapacağını yaptı.Adam bu de-ğiş-ti-re-mez-sin.Melo naptı elbet bir yerde bir zararı olcaktı,İnönü'de yaptığı hareketle takımı yalnız bıraktı.Haklı haksız iyi kötü ama bir yerde olacak bunlar kaçınılmaz.
2-Elmander'e rakip taraftarlar laf etse neyse derim objektif bakamazlar ama 7 dakika önce Engin atıldığında çıldıran kafan nerde diyen adam o hareketi bilerek yapar mı? Bir bakın Elmander'in rakiple işi yok topa bakıyor yanlışlıkla basıyor ama kart doğru.
3-Kazım-Riera gene etkisiz.Baros-Elmander belirli katkı veriyor.Selçuk her zamanki gibi vasat.Eboue iyi oyununa devam ediyor.Ujfalusi takımın en iyisi.Engin takımda çıkıp maç kazandırabilecek tek adam.Muslera artık güven veriyor.Semih bugün vasattı.Golde hatası vardı.Ama olsun o kadar.Güvenimiz sonsuz.
4-Bir maddede hakeme bizim kartlarda kesin olarak haklıydı.Bize verdiği kararlarda yüzde yüz doğru kararlar verdi.Elmander'in niyetini çözemezdi.Ama Baros'un pozisyonunda kaleciye kırmızı çıkmalıydı az önce Real-Atletico maçında aynı pozisyonda kırmızı çıktı.Hadi 2-0 olcak penaltıyla o yüzden vermedi diyelim.Ama Engin'in atıldığı pozisyonda kalecininde hareketi vardı penaltıyı sarıyla geçiştiren adam Borjan'ı 2.sarıdan atmadı.Kesin olarak hatasının farkına varmıştır ki Ayhan'ın kendini attığı pozisyona sarı çıkardı gol yemememiz için elinden geleni yaptı.Ancak verdiği hasar takımı etkilicek mi göreceğiz.Ujfa cezalı Servet krizi gene baş gösterebilir.
5-Sercan tercihi kazanadığımız adamı hiç kazandıramıcak duruma getirmişte olabilir.
6-Çözüm belli klasik 10 numara ya da delici 2 kanat.

Ama ne olursunuz geçen hafta tahrikten Eboue'ye saydıran adam gelip futbolcumuzu yerin dibine soktu mu ince detaylarıda atlamayalım.Bu adamlar kinlerini TV başında kusarken bare şurada dediği şeyleri okumayalım.
 
Kartların ikisi de haklı fakat ben böyle eyyamcı hakem görmedim. Kaleciye kırmızı göstermeyerek hatasını anladı ve gol yemememiz için aptal salak kararlar verdi. Bakalım gelecek hafta maç yönetebilecek mi çok merak ediyorum.
 
1-Zar zor maç kazanmadık..Aksine 70.dakikaya kadar da çok rahattık
2-Riera bugün geldiğinden beri en olumlu futbolunu oynadı etkisizdi lafına asla katılmıyorum
3-Engin bu değişmez diye bir şey yok..İyi Tribündeki taraftarda gaza gelsin tutmasın kendini küfür etsin sahaya insin saha kapansın fener maçını seyircisiz yada yeni kurala göre çoluk çocukla izleyelim..kesinlikle kabul edilemez
4-Aman Semih..Aman sana güveniyoruz hata yapacaksan da sen yap diyoruz Bu akşam dan çok iyi dersler çıkarman lazım..Bir stoper ne yapmaması gerekiri yaptıklarının tam tersiyle gösterdin..Lütfen dikkat.
 
Valla kartı görene kadar çatır çatır topumuzu oynadık, pozisyon vermedik , bolcada bulduk dolayısı ile zar zor maç kazanmak kavramına bende katılmıyorum.

Sivas'ın kalecisi maç başından beri geriyordu oyunu, Semih'inde hatası golle sonuçlanıp endişe baş gösterince patladı bir yerden ama kesinlikle daha öncede sarısı bulunan kalecininde 2. sarıdan oyundan atılması gerekiyordu.

Elmander'in pozisyonda kırmızılıkmış doğru ama kasti yapıldığını zerre düşünmüyorum zira 7 dk. önce Engin'e 'sen delimisin' işaretini yapan adam bu Elmander.

İkisininde cezaşarı verilirken tahrik pozisyonu ve niyet ciddi incelenip verilmeli ki Elmander hareketi yaparken bir kez olsun yere bakmıyor bunu iyi süzmek lazım.
 
Kazım hatta 2 kere kazım olan ama oyunda hiçbir artısı olmadığı gibi rakip savunmanın en başarılı oyuncusu olan şahsiyet kimden torpilli ya yeter artık gerçekten yeter....
 
Her maçımız ayrı bir senaryo,ayrı bir heyecan,ayrı bir aksiyon..

Hakemin yaptığı belki de tek büyük yanlış kaleciyi son adam olarak saymayıp kırmızıdan atmamasıydı.Bizim gördüğümüz kırmızıları konuşmaya gerek yok zaten.Yalnız,Engin'in yaptığını dünyanın en amatör topçusu bile yapmıyor artık.Yediği kırmızı attığı golü aldı götürdü.Ayrıca Elmander'in de karardan sonra ne hakla neyin itirazını bulunduğunu anlamadım.Sonuçta,kötü oynamıyoruz ama iyi oynadığımız maçlara bile gölge düşürüyor bu tür eylemler.Bu konularda somut adımlar atmamız lazım.
 
Kazım geçen sene 2.yarı takımın en iyisiyken Fb'li arkadaşım kendini kanıtlamaya çalışıyor,2.sene vurdumduymaz haline döner yine diyorduda dinlemiyordum onu.Adam resmen Fenerbahçe'de ki arsız Kazım oldu yine.Her maç o ve Riera yüzünden 9 kişi oynuyoruz.
 
elmanderın kırmızı kartı haklıydı,hadı engının de haklıydı dıcem ama o pozısyonda kalecınınde sarı yemesı lazımdı..elmander kesın fener macında olmayacak,3 mac ceza alır,engın de 2 mac alacaktır,ama belkı ıtırazla 1 maca ınebılır..
 
kalecinin evvela Baros'un penaltısında atılması lazımdı, atılmadı
Engin'in pozisyonunda atılması lazımdı, atılmadı
sonuçta biz 9 kişi kaldık o kaleci haftaya yine kaldığı yerden devam edecek...
 
Hakem bey gitsinde R.Madrid-A. Madrid maçında Baroş'un penaltı pozisyonunda kaleciyi kırımızı kartla nasıl attığını izlesin. Baroş'un penaltı pozisyonunda kaleci kırmızı kart görmeliydi.
Ayrıca Engin Baytar'ın kırmızı kart pozisyonundan az önce kaleci oyuncumuzun kafasına vurarak ağır tahrikte bulundu. O pozisyonda bile kırmızı kart penaltı olmalıydı. Yada onu yapmıyorsun iki oyuncuya da göster kartı. Hakemler gerçekten çok kötü maçlar yönetiyorlar.
Elmander'in kartı ise doğruydu. Önümüzde FB maçı varken bunlar resmen FB nin işine yaradı. Yani yine Fenerasyon devredeydi.
 
Dis faktorlerden ote ic faktorleri konusacak olursak takim hic iyi yolda degil..Fatih Terim'in ne yapip edip devre arasinda 10 numara kanatlara isimler ve bir golcu bakmasi lazim..Kazim ilk 11 oynayacak bir oyuncu degil..Sol bek ve sol acik ozellikle SOS veriyor..Riera zamaninda nasil Arsenal'de oynamis Arsene Wenger'e sasiyorum dogrusu..Riera Ordusporda bile bu haliyle Culio'nun yerinde oynamayaz.. Forvetler cok super bile olsa,oyun kuracak Ale,Hagi vari soyle pozisyon yaratacak bir isime ihtiyac var..Gol pozisyonuna girme sikintisi cekiyoruz..Ve oyle oluncada her maci stres icinde bitiriyoruz.
 
Sivas hiçbirşey yapamadı maçta.9 kişiye karşı herkes birşeyler yapar.İyi oynadık kazandık.Bu arada Engin'e çok kızgınım.Hiç mi Zidane izlemedin be kardeşim :)
 
Elmander 5 dk once Engıne beyınsızmısın dedı 5 dk sonra adamın ayagına gırdı. Bu ne perhız bu ne lahana tursusu derler kardesım.
 

Üst