SSL 16.Hafta | Orduspor - Galatasaray

Son haftalara göre takım performansımız o kadar yüksek seviyelere ulaşamasada ''takım savunması''nın ligimizde ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk.4-1-4-1 ile de iyiydi 4-5-1 oynasakta iyi olcaktı 4-4-2'de riskti ama bunu başarmak çok önemliydi.Bu sistemde de takım savunması oturdu.Kötü oynadığımız bir maçta pozisyon vermedik.Eee takım illa araya sıkıştırır bir tane.Maçın özeti buydu.Takım savunması oturdu.Çok çok kötü bir günde ancak bu takım mağlup olur.

Muslera : Adam top oynayabilceğim klube gitmek istiyorum dese hakkı. ?/10

Semih : Kötü bir maç çıkardı.Elbette olabilir bundan sonra da olacaktır.Ama takım savunması iyi olduğundan kötü oynayan bir oyuncunun maç içinde fark edilemeyeceğinden bu kendisi için büyük şans.Takıma daha fazla alışması için bu sürecin kayıpsız geçilmesi iyiydi. 6.5/10

Ujfa : 7.5/10

Eboue : Kesinlikle fark yaratıyor.8/10

H.Balta : Aynen devam. 7.5/10

Selçuk : 7.5/10

Melo : 7/10

Emre Çolak : 7.5/10

Kazım : 7.5/10

Elmander : 8/10 Baros'un topsuz koşuları ile son haftalarda sonuca gidiyorduk.Kazım'ın golünde topsuz koşusu ile 2 Orduluyu kendine çekerek golde pay sahibi oldu.

Baros : Eski yeteneğinden,gücünden,hızından çok şey kaybetmiş olsada azmi hiç değişmedi.2'li forvette çok iyi tamamlayıcı olduğunu söylemiştik.Bu sefer golünü attı ve güzel asistle iyi bir maç çıkardı. 8.5/10
 
Günün fark yaratan ismi kesinlikle Baros oldu, 1 gol 1 asist. Ayrıca değerlendirilemeyen 2 güzel asisti daha vardı ilk yarıda.. Semih baya kötü başlamıştı, ilk yarıyı kötü geçirdi ama o da 2. devre ritmini bulup toparladı..

Allah nazardan saklasın takımı ne diyelim.. Son 7 maçta 2 gol yedik zannedersem, bu maçların 6sında oynayan Semih olmayacak Manisa maçında, umarım yerine geçecek Servet bey üzmez bizleri..
 
Ya iste budur..Imparator ve askerleri.. Sevetsiz,Sabrisiz,Ayhansiz,Gokhan Zan'siz hele Aydin... Sonunda aranilan kadro,taktik (4-4-2), cosku her seyi uzun bir sure sonra bulabildik...
 
Ben çok da iyi oynadığımızı düşünmüyorum.. Özellikle ilk 25-30 dk kötüydük ve çok pas hatası yaptık.. Ama bunu normal karşılamak lazım, maç öncesi dediğim gibi hoca değiştiren takım her zaman ilk maçında bir reaksiyon gösterir.. Ordunun istekli ve iyi başlaması da bunun sonucudur diye tahmin ediyorum.. Kanatlar yine işlemedi, baros ve elmanderin kişisel çabalarıyla bulduk bütün pozisyonları.. Melo ve selçuk çok gömülüyorlar defansa bence.. Haftaya semih yok, 76 isaace hediye eder bi gol artık.
 
Tam beklediğim gibi Baros'un yıldızlaştığı maç oldu. Aslında 1-2 asisti de güme gitti. Maçta vasat oynadığımız yönünde yorumlar var. Kesinlikle katılmıyorum. Rakibe verilen pozisyon yok maçta. Culio'nun 30 metreden şutu dışında Muslera'yı zorlayacak bir pozisyon olmadı.
Daha ilk yarıda maç 3-4 olabilirdi. Son vuruşlarda va paslarda biraz beceriksizdik. Maçta 6-7 tane %100 lük pozisyonumuz var. Demin de dediğim gibi son pasları veremediğimiz, kısa düşen yada yavas verilen son paslar yüzünden 3-4 tanede pozisyon yarım kaldı. Ordu gibi bir deplasmanda bence bu rakamlar gayet yeterli.

Hepsinden öte tüm maç boyunca takım o kadar güvenli oynadı ki 1 dakika bile puan kaybedeckmişiz hissi uyandırmadı. Lig başında bu ışığı göremediğimiz birçok maç kazandık. Ama şu an takım maçta çok açık bir şekilde kazanacağı hissini veriyor. Bence bu his kazanılan 3 puandan çok daha önemli.

Ufak bir eleştirim olacak Fatih Hoca'ya. Maçın sonlarına doğru yapılan değişiklikleri anlayamadım. Resmen takımın ritmi bozuldu yapılan gereksiz hamlelerden dolayı. Bir kaza golü yesek o arada takım panikleyebilirdik. Önce tek forvete indik. Sonra Sercan'ı tek forvet! olarak soktuk. Son hamle Servet dafansı 5 ledi. Hiç gerk olmadığını düşünüyorum bu hamlelere.

Manisa'yı da geçip rahat bir devre arası yapalım.
 
Bu maçta pas yapamayacağımızı adım gibi biliyordum çünkü Ordu'nun stadının gerçekten zemini kötü. Belki çim var diye iyi gözüküyor ama topun pas verirken ne kadar sektiği farkedilebiliyordu. Belki bu yüzden topun kontrolü bizde değildi fakat oyunun kontrolü her zaman bizdeydi.
 

Üst