STSL 1.Hafta | Bursaspor: 0 - Galatasaray: 2

Maça Doğru: Bursaspor – Galatasaray

Galatasaray, yeni sezonun ilk hafta maçında Bursaspor ile karşılaşacak. Bursa Atatürk Stadı’ndaki mücadele, 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü, saat 19.00’de başlayacak. Karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.

Yeni Sezon Öncesinde Beş Hazırlık Maçı
Teknik Direktör Cesare Prandelli yönetiminde sezon hazırlıklarına Temmuz ayında başlayan Galatasaray, toplam beş hazırlık maçına çıktı. Avusturya’nın Windischgarsten bölgesinde gerçekleştirdiği kamp çalışmaları sırasında SK Vorwarts Steyr ile karşılaşan Galatasaray, Steyr Stadı’nda oynanan karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Galatasaray, 23 Temmuz Çarşamba günü ise Viyana’da oynanan maçta Rapid Wien’e 3-1 mağlup oldu.

Daha sonra Macaristan’a geçen Galatasaray, Budapeşte’de Macaristan 1. Lig ekiplerinden Honved’e rakip oldu. Burak Yılmaz’ın golleri ile sahadan 2-1 galip ayrılan Galatasaray, bu maçın ardından İstanbul’a döndü. Galatasaray, 6 Ağustos Çarşamba günü İzmir Atatürk Stadı’nda La Liga ekiplerinden Atletico Madrid ile karşılaştı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. Son olarak Brüksel’de Belçika 2. Lig ekiplerinden RWS Bruxelles ile karşılaşan Galatasaray, bu maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Sezon Açılışı: Ligdeki 57. Maçta 39. Galibiyet İçin
Galatasaray, Süper Lig tarihinde oynadığı 56 ilk hafta karşılaşmasında 38 galibiyet aldı. Bu maçların 7’isnden beraberlikle ayrılan Galatasaray, 11 maçtan ise mağlup ayrıldı. Galatasaray, açılış maçlarında 103 defa rakip fileleri havalandırmayı başardı. Galatasaray’ın lig tarihindeki en farklı başlangıcı ise daha önce üç defa gerçekleştirebildiği 4-0’lık skorlarla oldu: (1964-1965 sezonu, Feriköy; 1983-1984 sezonu Karagümrük ve 2007-2008 sezonu Çaykur Rizespor.) Galatasaray, geçtiğimiz sezon 1. hafta karşılaşmasında Gaziantepspor’u 2-1 mağlup etmişti.

1970-71 Sezonu: 1. Hafta, Bursaspor - Galatasaray
Galatasaray, geride kalan 56 sezonun ilk hafta maçlarında Bursaspor ile bir kez karşılaştı. İki ekip 1970-71 sezonunda Bursa Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelmiş, 19 Eylül 1970 tarihinde oynanan karşılaşmadan Bursaspor 1-0 galip ayrılmıştı. Galatasaray, 1970-71 sezonuna mağlubiyetle başlasa da sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı.

91. Randevu
Galatasaray ile Bursaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 91. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 1967-1968 sezonunda ilk kez 1. Lig’e yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 46'sını galibiyetle kapattı, rakibine 21 kez yenildi. İki takım arasındaki 23 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray, 90 maçta rakip filelere toplam 151 gol attı, Bursa ekibi 76 golle karşılık verebildi.

2013-2014 Sezonu Mücadeleleri
Geçen sezon iki takımı lig ve kupada toplam 4 kez karşı karşıya geldi, 25 Ağustos 2013 tarihinde Bursa’da oynanan 2. hafta karşılaşması 1-1 sona ererken, ligin ikinci yarısında İstanbul’da oynanan maçtan Galatasaray 6-0 galip ayrılmıştı. İki takımın kupa maçlarında da Galatasaray üstünlüğü vardı. Kupada İstanbul’daki karşılaşma 2-2 sona ererken Galatasaray, Bursa’dan 5-2’lik galibiyetle döndü.

Bursaspor Şenol Güneş Yönetiminde
Sezona Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde başlayan Bursaspor, sezon öncesinde Kocaeli Kartepe ve Slovenya’da olmak üzere iki hazırlık kampı gerçekleştirdi. Sezon öncesi ilk ciddi sınavında Bursa’da UEFA Avrupa Ligi 2.Ön Eleme Turu maçında Gürcistan ekibi Chikhura Sachkhere ile karşılaşan Bursaspor bu maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Deplasmanda da aynı sonuçla sahadan ayrılan yeşil beyazlılar, penaltı atışları sonucunda rakibine 4-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti. Sezon öncesi hazırlık maçlarında Akhisar Belediyespor ve Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Bursaspor, Şanlıurfaspor’a ise 1-0 mağlup oldu.

Süper Lig 1. Hafta Programı
Galatasaray’ın Bursaspor ile 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü Bursa Atatürk Stadı'nda oynayacağı karşılaşmayı Yalova Bölgesi FIFA Kokartlı Hakemi Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Ekrem Kan, Kemal Yılmaz, Koray Gençlerler ve Mustafa Öğretmenoğlu yapacak. Müsabakanın 4.hakemi ise Özgür Yankaya.

Spor Toto Süper Lig'in 1. hafta maçlarında görev yapacak hakemler ve maçların programı ise şöyle:

29 Ağustos Cuma
21.00 Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği: Volkan Bayarslan
21.00 Balıkesirspor - Akhisar Belediyespor: Kutluhan Bilgiç

30 Ağustos Cumartesi
18.30 Eskişehirspor - Torku Konyaspor: Abdulkadir Bitigen
19.00 Bursaspor - Galatasaray: Halis Özkahya
21.00 İstanbul Başakşehir - Kasımpaşa: Cüneyt Çakır
21.45 Mersin İdman Yurdu - Beşiktaş: Tolga Özkalfa

31 Ağustos Pazar
18.30 Kayseri Erciyesspor - Trabzonspor: Ali Palabıyık
18.30 Sivasspor - Gaziantepspor: Murat Özcan
21.00 Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor: Mustafa İlker Coşkun
 
Bursaspor Maçı Kafilemiz;

Kaleci | Muslera, Sinan, Eray

Defans | Veysel, Telles, Semih, Hakan, Chedjou, Koray

Orta Saha | Furkan Özçal, Birhan Vatansever, Melo, Olcan, Selçuk, Yekta, Sneijder, Amrabat, Yasin, Bruma

Forvet | Burak, Umut


Muslera
Veysel,Semih,Chedjou,Balta
Selçuk,Melo
Olcan,Sneijder,Bruma
Burak

En akıllıca ve en sağlam ilk 11 bence böyle olmalı.
Bursa deplasmanı hep zor deplasman olmuştur.
Beraberlik bizim için iyi sonuç olur...
 
Olcan neden düşünülmez acaba. Selçuk yerine Yekta ile başlanıp Olcan da düşünülseydi keşke. Ne olursa olsun futboldan çok 3 puan önemli bu maçta !
 
Şu kadro yapısı hocanın önce kaybetmek istemediği,beraberlikte bana yeter dediği bir kadro yapısı.

Sen büyük takımın hocasısin ey Prandelli !! Korkak takım ve korkak futbol da ne demek !!!

Korkak hocaları sevmiyorum !!!
 
Bruma biraz daha dikine cesur oynaması lazım. Bir de pas yeteneğini geliştirmesi lazım. Sneijder süper pas attı Bruma'ya, Bruma Burak'a attığı pası daha düzgün atabilse 1-0 önde kapatmıştık ilk yarıyı.
 
Oyun diye bir şey yok ortada.
Rezalet bir takım var sahada.
Hücum organizasyonu diye bir olgu yok.
2 aydır ne yapıyoruz !!!
 
İkinci yarı özellikle son 30 dakika rahat 4 yapabileceğimiz bir maçtı. Sezona böyle bir deplasman maçından 2-0 dönerek başlamak süper oldu. Takım kazandıkça kendine gelecek. Olcan süper oyun okuma, çalım atma ve pas kabiliyeti var. Nokta atış yapmışız. Bundan sonra 11 çıkar sanırım her maç. Ve Muslera... Bugün Muslera olmasa 3 banko gol yemiştik.
 
Zor bir deplasmanda kazanmak güzel.
Ama futbol umut vermiyor.
Klasik Italyan Hoca takımı oluyoruz.
Sete set oyunda çok etkisisiz.
Sonuç güzel,umut yok...

Edit: Chedjou-Semih ikilisine artık güvenmeliyiz. Balanta gibi saçma transfer hamleleri yapmayız umarım. Bu takıma 1 forvet 1 kanat oyuncuşu gerek...
 
Hala Chedjou'yu göndermeye çalışıyoruz yerine stoper almaya çabalıyoruz.Dün nerdeyse hatasız oynadı,Bruma bu sezon fırtına gibi olacak inşallah.

Burak,iyi oyun oynadı dün koştu bastı gol attı her zamanki gibi kaçırdı :)

Selçuk yokları oynuyor işimiz zor orta sahada.

Wes henüz tatilden çıkamamış belli.

ve MUSLERAAAA
 

Üst