STSL 24.Hafta | Eskişehir 0-0 Galatasaray

Şans mı diyelim artık ama yine dört ayağımız üzerine düştük. FB'de Aykut Kocaman olduğu sürece kötü oynadığımız haftalarda
bile puan farkı korunuyor ya da açılıyor. Bunun sonucu olarak özeleştiri yapamıyoruz. 5-7 puan öndeyiz düşüncesi ağır basıyor, zihnimize bu şekilde yerleşiyor.
Rakiplerimizin ikisi de defansta kötü. Ama dünkü maç fena değildi ve organize ataklar da vardı.
Sadece bu hafta sonunu ölçü almak yanlış ama Eskişehir deplasmanı tek maçlık bir düşüştür umarım.
Yoksa 5-7 puan öyle güvenip sırt dayayacağımız bir fark değil. Toparlanacaktır takım.
Hocanın cezalı olduğu ilk haftayı kayıpsız geçirdik. Gençlerbirliği ve Kayseri deplasmanın da 3'er puan alırsak iş büyük ölçüde biter.
Sabri-Hakan-Gökhan üçlüsü mümkünse aynı anda sahada olmasın.
Aynı durum Drogba-Burak-Sneijder üçlüsü için de geçerli..
 
Şampiyonluğu haketmiyoruz. Şampiyonluğu hakeden başka bir takım da yok işin daha da garibi. FB berbat, BJK mücadeleci ama bazen iyi bazen çok çok kötü oynuyorlar.

Fatih Terim yerine Skibbe ayarında birisi olsa, sabırsız TT Arena kitlesini de düşünürsek, tribünler çoktan istifa diye inlerdi sanırım. Selçuk, Melo, Amrabat, Sneijder, Burak, Umut, Drogba, Elmander. Yahu bu orta saha ve hücum hattının bir-iki tık üstü Xavi, Pirlo, Iniesta, Falcao, Messi, Ronaldo, Bale, Ibrahimovic gibi isimlere karşılık geliyor zaten. Fatih Terim'in elinde hiç bir hocanın reddedemeyeceği bir malzeme var ve hocanın yaptığı tek şey saçma sapan dizilişlerle işimizi daha da zorlaştırmak. Eses deplasmanında 4-2-4 gibi bir diziliş vardı bir ara. Aydın Melo'nun yerine girdi yahu, orta saha şehir meydanlarına döndü resmen, zaten mucizeler sayesinde gol yemekten kurtulduk.

Fatih Terim şapkasını önüne koymalı ve şapkadan tavşan çıkartmaya çalışmaktan vazgeçmeli. Aykut Kocaman'la dalga geçiyoruz daha beter tercihleri (Sezonun ilk yarısındaki Emre Çolak ve Cris ısrarı, Sneijder'in sol açık oynaması, bir ara Burak Yılmaz'ı kesmesi, 4-4-2'de ısrarcı olması vs vs.) kendi takımımızda görüyoruz.

Bana kalırsa ligde 4-3-1-2, CL'de de 4-2-3-1 en mantıklı tercihler olur.
 

Üst