STSL 4.Hafta | Galatasaray: 2-Sivasspor: 1

Maça Doğru: Galatasaray - Sivasspor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 4. hafta maçında Sivasspor ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki mücadele, 26 Eylül 2014 Cuma günü, saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.

Şampiyonluk Yılları Başlangıçları

Sezonunun ilk üç haftasında 4 puan toplayan Galatasaray, son şampiyonluğunu kazandığı 2012-13 sezonunun ilk 3 haftasında 7 puan toplarken, bir önceki şampiyonluğunu kazandığı 2011-12 sezonunda 4 puan toplamıştı. Galatasaray, 2007-08 sezonunda ise ilk üç haftada tüm maçlarını kazanarak hanesine 9 puan yazdırmıştı.

Defans Hattı İstikrarlı

Galatasaray, Sivasspor karşısında bu sezon beşinci resmi maçına çıkıyor. Ligde üç, Şampiyonlar Ligi’nde bir maça çıkan Galatasaray’da tüm maçlarda 90 dakika forma giyen üç isim var. Kaleci Fernando Muslera’nın yanı sıra defansın ortasında oynayan Semih Kaya ve Aurelien Chedjou oynanan dört resmi maçta 90 dakika sahada kaldılar.

19. Randevu

Galatasaray ile Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de Cuma günü 19. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonuyla başlayan rekabette geride kalan 18 maçtan 12'sini Galatasaray, 3'ünü Sivasspor kazandı, 3 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray'ın 36 golüne, Sivasspor 18 golle yanıt verdi.

Son 7 Maçta, 6 Galibiyet

Galatasaray, Sivasspor ile Süper Lig'de yaptığı son 7 maçın 6’sını kazandı. Rakibi karşısında 2010-2011 sezonunda deplasmanda 2-1 kaybeden Galatasaray, ardından oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanmıştı. Geçtiğimiz sezonunun ikinci yarısında Sivas’ta oynanan maçtan ise ev sahibi ekip 2-1 galip ayrılmıştı.

Sivasspor 2 Puanda

Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor lige istediği başlangıcı yapamadı. Ligini ilk haftasında Gaziantepspor’a kendi sahasında 2-1 mağlup olan Sivasspor, ikinci haftada Akhisar Belediyespor deplasmanından 2-2 beraberlikle döndü. Sivasspor, geçtiğimiz hafta ise Torku Konyaspor ile kendi sahasında 0-0 berabere kaldı.

Maçın Hakemi Volkan Bayarslan

İstanbul bölgesi hakemlerinden Volkan Bayarslan bu sezon Süper Lig’deki ikinci maçında düdük çalacak. Geçtiğimiz sezon ise 9 Süper Lig maçında görev yapan Bayarslan ligde ilk kez bir Galatasaray maçını yönetecek.
 
Ne yapıp edip kazanmamiz gereken bir maç.
Yoksa her şey çok daha kötü olacak.
Umarım Prandelli kendine gelir ve 4 3 3 yerine 4 2 3 1 ile oynar.
Olcan hafta içinde ki hazırlıklarda ilk 11 de oynatilmis hep. Umarım bu maçta da aynı şekilde ilk 11 oynar.

Muslera
Tarık Semih Chedjou Balta
Melo Yekta
Olcan Sneijder Bruma
Burak

En mantıklı en iyi kadro. Prandelli artık bu kadro ile başlamalı maçlara.
 
İŞTE G.SARAY'IN İLK 11'İ

Muslera
Veysel, Semih, Chedjou, Tarık
Melo, Selçuk, Dzemaili
Sneijder
Olcan ve Burak


Sivasspor: Ertugrul, Cicinho, Ümit, Da Costa, Ziya, Burhan, Kadir, Adem, Mehdi, Aatif ve Utaka

Edit: Hay senin 3lü orta sahana.
Hâlâ Selçuk ilk 11'de.
 
İŞTE G.SARAY'IN İLK 11'İ

Muslera
Veysel, Semih, Chedjou, Tarık
Melo, Selçuk, Dzemaili
Sneijder
Olcan ve Burak


Sivasspor: Ertugrul, Cicinho, Ümit, Da Costa, Ziya, Burhan, Kadir, Adem, Mehdi, Aatif ve Utaka

Edit: Hay senin 3lü orta sahana.
Hâlâ Selçuk ilk 11'de.

Ne olursa olsun sana güveniyorum diyor Prandelli. Bu da bir tercih. İnsaallah biz değil Prandelli haklı çıkar.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Ya çok şey diyesim var. Öyle böyle değil hem de. Bi başlasam öyle çok yazarım ki. Bıkıp yarıda bırakıcağınız kadar çok hem de . Ama şu an heyecandan cümleleri düzgün kuramayabilirim. Ama demek istediğim bir tane şey var.
1 buçuk yıldır Esenyurt'ta oturuyorum. Maça 10 dakika kala toriumun ordaki simit sarayımsı yerde tek başıma izledim maçı. Daha da bi motive etti bu beni. Üstüne o hırsınızı gördüm ya yeter bu benim için. 1 buçuk sene boyunca ilk defa sokağımda eve doğru yürürken bağra bağra tezahurat yapa yapa geldim eve. Teşekkürler Galatasaray futbol takımı !!!!
 
Sonunda mücadele eden , rakibi ısıran bir takım vardı. Az olan taraftarımız da olumlu şekilde futbolcuları motive etti.


Sneijderin defansın önünde oluşu daha iyi top yaparak hızlı çıkmamızı sağladı. Gerektiğinde oyunu açarak güzel katkı verdi özellikle ilk yarı. Temiz oynadı.

Melo defansın ortasında gayet başarılı ama orta sahadan kalma alışkanlıklarıyla riskli oynuyor bunu azaltırsa o bölgede daha iyi olacak gibi.

Veysel'in temposunu arttırması lazım.

Tarık 2. yarı sola geçince ne kadar etkili olduğunu gördük.

Burak hırslıydı istediği topları alamadı ama mücadele etti. Pres yapacağı zamanı bilmeli.

Olcan takımı iyi taşıdı. Pas tercihlerinde daha iyi olması lazım.

Selçuk mücadele etti , koştu. Sanki yavaş yavaş kurtuluyor o ruhsuz halinden. Oynadıkça güveni yerine gelecek tabi.

Şeşu & Semih nazar değmesin.

Hakan Balta 1. golü bize yedirdi. Girdikten sonra çok aksadı.

Herkes Brumayı beklerken hoca orta sahayı kalabalıklaştırmak için Hamiti aldı. Kalabalıklık yaptı o kadar.


Bugün yenilebilirdik de 2-0 2-3 ama sonuçta saha da mücadele eden bir takım vardı. Taraftar bunu görmek istiyor. 2. golden sonra takımın birlikte sevinmesi de güzel oldu.

Daha iyi olacak hadi aslanlar.

Yekta girdiğini atması lazımdı. Yararlı işler yaptı.
 
Çok pozisyon verdik Sivas lı oyuncular biraz daha yetenekli olsaydı bu maç bu şekilde bitmezdi. Daha ezici oynamalıyız artık .!
 
Maç boyu kafamı kurcalayan tek şey var. Maç 2-1 . Oyun sıkıntılı gidiyor . Rakip bastırıyor ve hoca oyuna net biçimde bitmiş Hamit'i alarak takımı adeta 10 kişi oynatıp risk alıyor. Hamit ne savunma yapıyor artık ne hücum edebiliyor. Bunun dışında tek bir şey kurcalamıyor kafamı.
 
Prandelli'nin sezon başından beri oyuncu değiştirme konusundaki başarısına 10 üzerinden 3 veriyorum.
Takım ısırarak oynadı, savaştı ama oyun zekâsı denen şey 3-4 oyuncu dışında kimsede yok, çok üzücü. Çok pozisyon verdik atabilseler 4-5 lik olmuştuk.
Bruma neden oynamaz şöyle maçta anlamadım. Rakip üzerine 10 kişiyle gelirken kontrada rüzgar gibi adam yerine 2 adım atamayan Hamit'i koyuyorsun sahaya.

Neyse güzel oyundan, şundan bundan çok 3 puan alıp almamak meseleydi, aldık ve 3 puanla kapadık haftayı, tebrikler !
 
Takım bugün daha mücadeleci ve daha bir ruhluydu.

Oyundan çok memnun değilim ben.Çok pozisyon verdik yine.Kalede Muslera olmasa bugün yine sövecektik Prandelli'ye.

3 5 2 sistemi çok tehlikeli. Bence vazgeçmeliyiz bu sistemden. Muslera hep formunda olmayabilir. Ya da başka takımın forvetleri daha becerikli olur.

Hamit hamlesi çok yanlış bir hamleydi. Prandelli oyunu iyi okuyamiyor malesef.6 resmi maçta da böyle oldu.

Yine de Tebrikler mücadele eden oyuncularımıza...
 
2. yarı Sivas tek kale maç yaptı. Bir Anadolu takımına karşı içerde bu duruma düşmek kabul edilebilir değil.
 
2. yarı gereksiz biçimde kapandık. Bunu maç kazanma stresine veriyorum. En azından öyle olduğuna inanmak istiyorum. Yoksa kabul edilir bir şey değil.
Beni böyle düşünmeye iten şey ilk yarıda ki oyun. Yine ayakların titrediği bir başlangıç ama golle birlikte yükselen ve doruğa çıkan öz güven + güzel oyun.

Prandelli'nin Sneijder hamlesi oldukça akıllıca. Hem Selçuk daha rahatlamış gözüktü hem de Sneijder gayet etkili oldu.
Oyuncu değişikliğinde ben de herkes gibi Bruma'yı bekliyordum. Ama Hamit'i tercih etti.(gerçi ben Dzemaili çıkarken Bruma girer diye düşünüyordum) Burada etkisiz eleman modunda olduğu söylenmiş ki katılmıyorum. Bence hocanın oyuna sokma görevini yerine getirdi. Topu iyi sakladı ve olumlu kullandı.

Burak Yılmaz da ilk yarı kendisinden ne yapılması isteniyorsa yaptı. Topu sakladı, olumlu ve etkili kullandı (penaltı pası, Dzemaili pozisyonun pası) ve penaltı da olsa golünü attı. İkinci yarı o kadar yanlız kaldı ki doğal olarak etkisi 0'a indi.

Bir de şöyle bir istatistik var. Her geçen maç koşu tempomuz artıyor. Bu maç 110km koşmuşuz. İlerleyen haftalarda çok daha iyi konuma gelip fizikende rakibi ezebiliriz.
 
Penaltı kabul edilir bir şey değil. Çok ucuz çalındı. Taraftar olarak böyle bir penaltı istemiyorum. Dün bu rezil karar nedeniyle Rıdvan Gökhan'a verilen rezaleti de savundu.
 
Çalımı yedikten sonra elini koyarsan rakibin önüne penaltıyı alır hücum oyuncusu dünyanın her yerinde böyledir bu nasıl ucuz penaltı anlamak zor.

Penaltı olması için hücum oyuncusunu biçmek mi gerekiyor ?

Zaman zaman iyi oynadık zaman zaman kötü,bu sezon kolay geçmeyecek ama destek olalım sahadaki oyunculara değil ARMA için destek.
 
Çalımı yedikten sonra elini koyarsan rakibin önüne penaltıyı alır hücum oyuncusu dünyanın her yerinde böyledir bu nasıl ucuz penaltı anlamak zor.

Penaltı olması için hücum oyuncusunu biçmek mi gerekiyor ?

Zaman zaman iyi oynadık zaman zaman kötü,bu sezon kolay geçmeyecek ama destek olalım sahadaki oyunculara değil ARMA için destek.

O temasa düşülmez. ,3 sezon önce eli omzuna belli belirsiz değdi diye antepli oyuncu kurşun yemiş gibi kendini yere atmış ve Servet kırmızı kart görmüştü. o karar da ağırdı bu da ağır.

Düşmeye gidersen düşersin.
 
GALATASARAY 2-1 SİVASSPOR

Türk Telekom Arena'nın yalnızları oynadığı gecede 3 puanı alarak biraz olsun rahatladık.Hafta boyu 'başkan aday olacak mı olmayacaksa kim olacak' mevzusu tartışılırken maç ve maç önü hazırlık haberlerde dahi çok az yer aldı.Passolig uygulamasını da hesaba katıyorum fakat bu kadar boşluğa anlam veremiyorum.Arkadaş,eş dost hangi Galatasaraylı'ya baksam lig maçını önemsemiyor ,taraftarların üzerinde psikolojik bir pes etmişlik söz konusu.Takım ilk haftalarda iyi ışık vermedi evet doğru fakat benim Galatasaraylılığım gidişattan bağımsızdır ,eminim bu platformdaki çoğu kişide de durum aynı.

Maça ve oynanan oyuna gelirsek biraz daha kıpırdanmış, sahada ne yapması gerektiğini bilen bir Galatasaray gördük fakat kesinlikle yeterli değil.Prandelli her maça farklı bir dizilimle çıkıyor Sivas karşısında da 3-5-2 dizilimiyle çıktı.Şimdiye kadar oynan kötü futbol itti belki de Prandelli'yi bu sisteme.3-5-2 organize olmayı takım halinde hareket etmeyi daha öne çıkaran bir sistem , bunu beceremezseniz bu sistemle oynayamazsınız.Son yıllarda süratli,teknik kenar oyuncularının ortaya çıkmasıyla artık 3-5-2 oynayan takım sayısı oldukça azaldı.Oyun merkezinde bulunan üçlüden skor katkısı almak zorundasınız bu sistemde .Hücumcu bekleri aktif kullanmak için de ideal bir sistem fakat kenar oyuncuları özellikle kenar forvet bulunmaması oyunu enine açmayı önlüyor.Rakip savunmayı açmak için orta saha hatta stoper oyuncularından çıkışlar beklemelisiniz, orta-iç mevkinde oynayan oyuncular beklerle sürekli iletişim halinde olmalıdır ve ikiye bir yapmaları gerekir.Ön tarafta oynayan ikili ise daha hareketli olmalı , yer yer kenarlara açılmalıdır.Önde iki tane iyi skorer bulundurmak gerekir.Oyun merkezinde savunma hattında üç stoper ve üç orta saha bulunur; bu oyuncuların oyunun iki yönünü nasıl oynadığı sistemin verimiyle doğrudan alakalıdır.Ortada pozisyon bilgisi iyi stoper ,yanınada bekleriyle uyumlu stoper-bek arasını sürekli kontrol eden stoperlerin bulunması gerekir.

Gelelim nasıl oynadığımıza. İlk 60 dakika Prandelli'nin de söylediği gibi iyi sayılabilecek bir oyun ortaya koyduk.Üretkenlikten uzak fakat doğru oyun ortaya koyduk , daha sonra anlamsız biçimde geriye çekilip maçı zora soktuk.Arena'da bu kadar yaslanıp bu kadar alan bırakılmaz ,rakip kim olursa olsun bu kabul edilebilir bir durum değil.3-5-2 oynayıp bu kadar pozisyon verilmez denilebilir fakat verdiğimiz net pozisyonlara bakılırsa iki korner dönüşünü görüyoruz ( birisi gol oluyor, diğerini Aatıf kaçırıyor ).Öncelikle kornerlerdeki yerleşim ve ceza sahası yayında bekleyen oyuncuların mevki tutuşu gözden geçirilmeli.Fizik olarak tam hazır değiliz hala oyunda düşüşler gösteriyoruz,agresif oynadığımız dakika sayısını artırmamız gerekiyor.Olcan bir penaltı ve bir de asist yaparak verimli bir oyun ortaya koydu denilebilir fakat sahanın yıldızı kesinlikle Wesley Sneijder'di.Sneijder oyun merkezinde 'playmaker' gibi oynadı ve çok olumlu toplar kullandı , topun şiddetini çok iyi ayarlıyor ve kararını çok kısa bir sürede verip en doğruyu buluyor .

3-5-2' yi nasıl oynadık ? Bu sistemde Bruma ve Melo mağdur duruma düşüyor .Melo merkez stoperde oynarken kanatsız bir anlayışla dizildiğimiz için Bruma'ya da yer açılmıyor.Sneijder gol bölgesinden daha uzakta oynuyor,Melo orta alandaki agresifliğini ve dönen toplardaki başarısını gösteremiyor.Tarık 3-5-2'nin sağına geçince hücuma iyi katılım gösterdi iyi işler yaptı fakat ceza sahası içinde çoğalamadığımız için verimsizleşti sağ kenardan oynadığımız oyunlar.Yekta'nın kaçırdığı goldeki pozisyonu çok önemli bu sistemde merkez oyuncuları sık sık bunu yapmalı.Sneijder'i orta sahanın merkezinde 'playmaker' olarak kullanıp ona İtalya'daki Pirlo'nun misyonunu yükledi Prandelli.Sneijder muazzam performans verse de aklımda soru işaretleri var.Selçuk-Dzemaili-Sneijder'in hücuma yıl içerisinde ne kadar katkı vereceği muamma açıkçası ben burada ciddi eksiklik olduğunu düşünüyorum, hal böyle olunca da gol yollarında etkisizleşiyorsun.Prandelli haftaya da bu sistemle oynayacağız yeni sistemimiz bu dediğine göre en azından bir müddet bu şekilde oynayacağız.Prandelli sistemi oynayacağımız düşündüğü için mi böyle karar verdi yoksa galibiyet aldığımız için mi belli değil.Maç 2-2 bitseydi bu açıklama gelir miydi merak ediyorum.İlerleyen haftalarda 3-5-2 ile hücumda sıkıntı çekmemiz olağan.Burak-Olcan ikilisini bozmayacak muhtemelen , bu ikilide yeterli değil.Madem 3-5-2 oynayacaktık buna uygun transferler neden yapılmadı anlamıyorum , hazırlık kampı boyunca 4-2-3-1 deneyip kaybettikçe sistem değiştiren anlayış son derece saçma ve basitçe.Pandev'in forma girişiyle ileride Burak-Umut-Pandev'den ikisini tercih etmeliyiz.Peki Olcan ne olacak? Ben Olcan'ı sağ içte kullanıp hem orta üçlünün hücum katkısını artırmayı hem de oyun merkezindeki ve orta alandaki patlayıcılık sorununu biraz olsun halletme taraftarıyım, bence denenebilir hatta denenmeli.Dzemaili kontanjana takılıp yedek kalıyor bu şekilde benim açımdan sorun yok.Orta alanı Yekta(Selçuk)-Sneijder-Olcan ile kurmayı denemeli hoca zira Sneijder'in de geriye daha fazla gelişiyle takımda gole yakın oyuncu sayısı azalmış oluyor.Defansif hatta sıkıntı verebilir belki biraz bu tercih fakat üç stoperle oynuyoruz ve burası Türkiye Ligi.Son iki şampiyonluğumuza ve geçen yıl şampiyon olan takımın oyun mentalitesine bakarsak bu topraklarda neyin sonuç verdiğini görmüş oluruz.Sistemdeki en büyük sıkıntımızlarımızdan birisi de sol kenarda.Sol tarafta oynayacak oyuncu mutlaka rakip çizgiye kadar inebilmeli açıkçası böyle bir oyuncu kadromuzda yok.Telles 3-5-2'nin solunda etkili performans ortaya koyabilir ,Tarık sağ tarafta kalmalı hücuma çok iyi katkı veriyor.Yani Muslera/Tarık,Semih,Melo,Chedjou,Balta(Telles)/Yekta(Selçuk),Sneijder ,Olcan/Burak(Umut),Pandev(Bruma) şeklinde olmalı.İleride iki yerli Umut-Burak olacaksa sol kenar Telles olabilir , Pandev veya Bruma oynarsa sol kenar Balta olur.Kazanan takımla devam edeceğini ve orta alandaki Selçuk-Sneijder-Dzemaili üçlüsünü bozmayacağını düşünüyorum Prandelli'nin Arsenal ve Erciyes maçlarında.Arsenal maçında bence uygun,Telles'i de sol tarafta görürüz muhtemelen bu maçta. Ligde özellikle Anadolu deplasmanlarında Sivas kadrosuyla gol yollarında sıkıntı çekeriz muhtemelen.Sezona Chedjou'dan sonra iyi başlayan oyuncularımızdan birisi olan genç yeteneğimiz Bruma ileri ikilide bu maçtaki Olcan gibi oynayabilir.Kenarda daha etkili olan Bruma bu sistemde beklediği alanları bulamayabilir ama Prandelli önümüzdeki maçlarda da uygulayacağız diyerek en azından bir müddet daha bu şekilde oynayacağımız belirtti.Kim bilir belki yine puan kaybedip denemediğimiz diğer sistemlere geçiş yaparız!

Başkanlık muamması bir an önce çözmeli ve takıma konsantre olmalıyız.İşimiz gerçekten zor bu sene ;çıkış yolu takım,yönetim ve taraftarın bütünleşmesinde saklı...
 
Şuan için bence biz 3-5-2 yahut 4-3-1-2 oynamamalıyız. Cünkü ortada oynayan oyuncularin bu varyasyonlarda daha skorer olmasi gerek bizde ise bu zayif. Ayrica cok büyük kayma sikintilari yasaniyor. Takimin kimyasina en uygun sistem 4-2-3-1 bence bruma da olcan da bu sistemde faydali olur selcuk ve melo da daha faydali oynar tek sikinti burak bu oyunda tek forvet olur mu? Lakin diger türlüde bence gercekten ne oynadigimiz belli degil burak disindaki forvet gezgin hizli forvet gibi oluyor daha cok(bruma-olcan) ama iki oyuncu da kanat forvet yahut kanat oynamaya alisik yane tam 2li forvet yine oynayamiyoruz. Bence acilen 4-2-3-1 e dönülmeli.
Muslera
Tarik-semih-chedjou-hamit(veysel)
Melo(dzemaili)-selcuk(yekta)
Olcan-sneijder-bruma(pandev)
Burak(umut)
Yabanci siniri yokken
Muslera
Telles-semih-chedjou-tarik
Selcuk(dzemaili)-melo
Bruma(olcan)-sneijder-pandev
Burak(umut)
bence en uygun dizilis bu olacaktir.
 

Üst