STSL 9. Hafta | Galatasaray 0-0 Fenerbahçe

Uzun yıllardır görmediğimiz şekilde Galatasaray hem kadro hem oyun olarak bu kadar iyi, fenerbahçe ise kadro ve oyun olarak bu kadar kötü. Yani tarihi bir fark atacaksak o maç bu maç olabilir.

Diğer yandan derbilerdeki fenerbahçe balını da yabana atmamak lazım tabii ki. Rüzgâr eser, şimşek çakar, birinin koluna başına çarpar, top yön değiştirir bir şekilde bizim kaleye girer vs. 1-0 kaybetme ihtimalimiz de var.

Özellikle medyada "Galatasaray kazanırsa yarış biter, diğer takımlar kopar" gibi algı yaratma çabaları da son sürat devam ediyor.

Oyunculara gelirsek Belhanda evet fizik olarak güçlü, mücadele eden bir oyuncu ancak daha fazla şut çekip hücumu da düşünmeli. Biz derbilerin kralı dominant Wesley Sneijder'e alıştık, şut çekmeyen 10 Numara biraz eğreti geliyor açıkçası.

N'diaye son derece potansiyelli fakat henüz golü yok. Maç içinde inişli çıkışlı performanslar sergileyebiliyor. İlk golünü bu maçta atsa çok güzel olur.

Tolga'nın oynaması özellikle orta saha üstünlüğünü ele geçirmek açısından çok önemli.

En çok gol beklediğim oyuncu ise Feghouli.

Umarım 2011/12 sezonundaki 3-1 kazandığımız maçın bir benzeri olur. Hem oyun olarak hem skor olarak ezeriz.

Başarılar takıma..


------------------Nando-------------

---Mariano---Maicon---Serdar---Linnes--

------------Fernando----Ndiaye----------

----Feghouli------Belhanda----Tolga------

--------------------Gomis-------------------
 
İnanilmaz bir sekilde Galatasaray'in en iyi donemlerinde Fenerbahce yendi. Yine yener diye bir algi yaratilmaya baslandi medya tarafindan. Umarim futbolcularimiz etkilenmez.
 
Fenerbahçe'den değil, ama TFF'den çekiniyorum. Lig yarış erken kopmasın diye ayar çekmeye kalkabilirler. Medya da uzun süredir FB'yi yarışın içinde tutmak için gaz verip duruyor. Fenerin yerinde biz olsak, medya çoktan ipimizi çekmişti.
 
STSL 9. Hafta | GALATASARAY - FENERBAHÇE

Ya Tudor sen nasıl bir adamsın ya. Kendini de bizi de yakıcan. Ne macera arıyorsun be adam 3 stoperle ! Diz eskisi gibi 4-2-3-1! Takım hücuma çıkamıyor maç başından beri yan top geri top görmekten midemiz bulandı!


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Yazıklar olsun. Ruhsuzlar topluluğu. Kendi evimizde değil sanki deplasmanda gibi oynadık. Ne hırs vardı ne motivasyon. Rakip o mütevazi kadrosuyla daha iyi oynadı.

Tudor sınıfta kaldı resmen. Bir takım bir derbiye anca bu kadar kötü hazırlanabilirdi. Belhanda denen oyuncu ne oyun ne karakter olarak Sneijder'in tırnağı olamaz. Koşması, fiziği yerin dibine batsın. Şut çekmeyen 10 numara olmaz!

Son olarak iyi ki maç Arenadaydı. Kadıköyde falan olsa ciddi söylüyorum bu korkak ruhsuzlar en az 4-5 yerdi. Tekrar yazıklar olsun.

Hakem hakkında konuşmaya gerek yok. Önce ortaya bir şey koyacaksın ki, "hakem" demeye yüzün olsun. 90 dk sahada dolananlar hiçbir şeyi haketmiyor.
 
STSL 9. Hafta | GALATASARAY - FENERBAHÇE

Millet günlerdir bu maçı beklerken bizim paşamız aylardır 4-2-3-1 ile gol yağdıran takımı sebepsizce bozup beraberliğe çıkartmış. Yetmezmiş gibi Gomis gibi her an gol atabilecek adamı çıkarıp belini döndüremeyen aylardır yedek Eren'i alıyor. O da yetmiyor Feghouli gibi adamı çıkarıp Ahmet alıyor hala. 9 kişi de kalsan 50 bin kişiyle arenada oynuyorsan hücum edeceksin, geriye yatamazsın! Oraya taraftarım diyerek gelen tiyatro seyircisine de yazıklar olsun.
Hakeme gelirsek kartlar doğru ama diğer bütün kararları maçın kaderini etkiledi.
Cüneyt iki tarafın da penaltılarını vermedi ama bizimkisini aleni şekilde seyrede seyrede vermemesi daha dikkat çekiciydi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Öncelikle şunu belirtmek isterim Tudor babamın oğlu değil her defasında savunmak zorunda kalıyorum sadece sebebi saçma argümanlar ile eleştiriliyor..

1-Arkadaşım biz bu sezon hiçbir zaman 4-2-3-1 taktiği ile maça başlamadık..Genelde 4-1-4-1 veya dizilişe göre 4-3-3 oynadık..

2-Herkes 3'lü başladı diye eleştiriyor ama biz zaten sezon başından beri hücumda iken 3'lü, savunma da iken 5'li olarak diziliyoruz..Fernando, Maicon ve Serdar arasına giriyor ve savunmada 3'lü şekil alıyor, bekler ileri çıkıp hücumu çoğaltıyoruz..Yani hücumda 3-4-3 veya 3-4-2-1 şeklini alıyoruz savunmada ise 5-4-1..

3-Ayrıca denayer'i defansa koyup hızıyla geriyi süpürmek istediğini, baskıyı ileride kurmak için bunu yaptığını anlayamamak da ayrı bir olay..Fernandoya gelecek baskıyı düşünerek bu tarz bir değişikliğe gitti sadece olay bu yoksa taktik maktik değilşmedi dün..

4-Oyuncu değişikliklerinde eleştiri olabilir, olmalıda bende daha önceki maçlarda eleştirdim ama zaten bu adam daha yeni yeni gelişen bir teknik direktör..Bu tarz hatalar sezon içinde olacaktır.Tabi bu eleştirilemez demek değildir bende çok hatalı bulduğum maçlar oldu Tudorun..

Düne gelirsek zaten ne kadar Tudor düşmanlığının üst seviyeye geldiğini göreceksiniz..Ortada bizi oynatmayan ve iki net penaltımızı vermeyen bir hakem var ama Tudor en az hakem kadar eleştiriliyor..Bu kötü niyetli hakem daha 10.dakikada Marianoyu bitirdi ve hücum yapacağımız atak bölgemizi kesti..Çok planlı bir durum vardı yani sahada..Bari şu durumda biraz düşmanlığınız son bulsun da hakkınızı arayın sonra yine Tudora sallarsınız..

Kısacası dün hakem tarafından bu maç sabote edildi ama maç sonu gene Tudor suçlu..Bu adam ligde 9 maçta 7g 2b yapmış bir adam..Terim veya Hamzaoğlu bunu yapsa şuan taraftarlar tarafından göklere çıkartılmıştı..İşte benim sinir olduğum bu samimiyetsizlik!! Arkadaşım ortada bir başarı var ve sende GS taraftarı isen buna destek olman lazım..Yok korkak adam, yok köylü diyerek adamı itibarsızlaştırma yolunda olanlar var yazık..
 
STSL 9. Hafta | GALATASARAY - FENERBAHÇE

1) İlk haftalar sürekli 4-2-3-1 çıktık asıl bunu görmemek tuhaf.
2) Yahu sen niye işleyen düzene durduk yere çomak sokuyorsun ? Zaten stoperlerin ağır inadına haftalardır oynamayan Denayer koyuyorsun rakibin hızlı hücum oyuncularına davetiye veriyorsun. Tabi mükemmel hocamız sayesinde 3 stoperle 50 tane top kaptırdık kendi yarı sahamızdan çıkamadık. Musleranın hediyeleri de eklenince her top rakibe gitti. Top tutsun diye oyuna aldığı Eren aylardır yatıyor kulübede oyuna girdi belini döndüremiyor. Sanki Gomis iş yapamıyordu da çıkarttı.
Hakeme gelince; Bize verilen bütün kartlar doğru hatta Denayer'in sarı kart gördüğüne kırmızı bile verilirdi, ayak kıracak cinsten topla alakası olmayan fauldü neyse ki sarı yedi. Sen zaten ilk yarıdan havlu atmışsın ne hakeminden bahsediyorsun ? Oraya 50 bin kişi gelmiş senin bi atağına bakıyor bağırıp çağırmak için ama sen maç boyu geri pas yan pas yapmaktan başka bir halt yemiyorsun! Linnes gibi hızlı adam varken Latoyu alıyorsun adam geriye dönemiyle her dönem top ceza sahasında tehlike. Yetmezmiş gibi dalga geçer gibi sahanın en iyileri gomisle feghouliyi çıkarıp hepten "yatın gol düşünmeyin 1 puan alalım" diyor alenen. Ayıp günah ! Madem 7g 2b yaptın çıkıp ona göre oyna korkak bi tavuk gibi olmanın alemi yok. Allahtan Aykut Kocaman vardı da kaleye şut çekemediler mağlubiyetten kurtulduk.
Asıl şu futbolu(!) görmeyip Hakem algısı yaratanlara kapılıp gidiyorsunuz. 90 dk boyunca belki oynarız ümidiyle uyumamak için zor durdum koltukta. Sanki mükemmel oynadık dalga dalga geldik de hakem engelledi! Hadi şunu Bursa maçında Karabük maçında söyleseniz neyse eze eze oynadık da dün kimse sahada futbol göremedi. 2 penaltımız verilmedi, biri çok netti ama onun dışında gözlerim kanadı sahadaki futboldan. 50 bin kişiyle geriye yattık ya bunu da kimse unutmaz daha da.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son düzenleme:
Benim Tudor'a karşı en ufak bir güven kaybım yok. Eleştirebileceğim bazı noktalar var, mesela 3'lü defans çıkmayıp alışılmış düzende çıkabilirdi. İkinci yarıya başlarken Belhanda yerine geçen hafta iyi görüntü veren Selçuk ile başlayabilirdi. Ama ne olursa olsun sahada mücadeleye izin vermeyen ve bizi fena şekilde doğrayan bir hakem vardı. Vermediği penaltıları geçim hırs, agresiflik ile oynayan bizim takımı verdiği olmayan fauller ve kartlarla resmen sindirdi. İnanın bana bu hakem ile alınabilecek en iyi sonucu aldık.
 
Nasıl 4-2-3-1 arkadaşım? Eğer dediğin şekilde oynasaydık statik bir oyunumuz olurdu..Sen Fernando dışında hangi oyuncumuzu statik gördün mesela? Ndiaye, Tolga ve Belhanda gezgin rollerde oynuyor buda 4-1-4-1 veya 4-3-3 ne dersen taktiğe bundan dolayı kaynaklanıyor..Tudor özgürlük tanıyor bu oyunculara..

Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz sezon Zidane da 4-2-3-1'den 4-3-3 sistemine geçti ve orta sahalara özgürlük tanıdı..Bu sistem geçişinden dolayı kupaları topladı..Casemiro, Modric ve Kroos bu sistemde daha verimli oynamaya başladı..Casemiro bu sistemde monte edildi mesela takıma..

Takıma dönersek Tudorda bu tarz bir sistemde Fernandoyu iki stoperin önüne koyarak öndeki oyunculara özgürlük tanıdı..Olay bu kadar basit..Yoksa biz zaten sezon başından beri hücumda 3'lü savunmada 5'li olarak oynuyorduk..

Hakem için "ilk yarı havlu attık zaten ne hakemi" demişsin :) Tekrar ediyorum biz kendi oyunumuzu oynayamadık ve bunun sebebi hakemdir!! Ne rakip ne Tudor ne başka bir şey..İlk dakikadan beri fauller, kartlar ile bizi yavaşlatıp düzenimizi bozdu..İlk yarı havlu attık diyorsun ya daha 10.dk da marianoya sarı kart gösterip oyundan düşürür, rakipten Ozan ve Romana kart göstermezsen oyun başka yöne evrilir..Bunun adı mesela futbol olmaz tiyatro olur!!

Oyuncu değişikliklerine gelirsek Serdar zorunlu değişti zaten diğer değişiklikler ise kırmızı karttan sonra geldi..Hee Eren yerine Selçuk veya Garry olamaz mıydı dersen saygı duyarım tercih meselesi bende olsam Garry'i alırdım oyuna..Dediğim gibi tercih meselesi ve son 15dk olunca beraberliğe oynamak zorunda kaldık..

Sonuçta bu bir maç ve istediklerimizi yaptırmayan bir hakem vardı sahada..Puan farkını da koruduk ki akşam ki Beşiktaş-Başakşehir maçı berabere biterse hiçbir kaybımız olmaz..Önemli olan bundan sonra kendi içimizde kavga etmememiz ve şampiyonluğa odaklanmamız..
 
Hakeme rağmen klasik olarak ikinci yarıda tam iyi oynayama başlamışken yine saçma bir kırmızı kart ile eksik kaldık. Yoksa golü koklamaya başlamıştık 10 kişi kaldıktan sonra zaten 1 puan bizim için en iyisiydi.

Yalnız aynı hakem hataları Fenerbahçe aleyhine olsaydı şimdi ortalık yıkılıyordu, Aziz ve Uslu kanal kanal dolaşıp çoktan ağlamaya başlamıştı.
 
Fernando-Ndiaye
Rodrigues-belhanda-Tolga
Gomis
Statik veya değil %95 böyle çıktık ve oynadık. Sen durduk yere Linnes gibi hızlı adamı kesip haftalardır oynamayan Denayer'i koyup Valbuena Guliano gibi adamlara Lato'yu koyup düzeni bozarsan böyle hücumlar yersin. Kartların hepsi doğruydu, onlara da verilmeyenler var o ayrı konu. Denayer rakibin ayağını kıracak topla alakası yok buna rağmen sarı gördü, Twitter'a bi giriyorum herkes hakeme küfür etmiş şaka gibi. Belhanda'nın oynamaya çıkmadığını , kırmızı göreceğini sanırım milyonlarca taraftar anladı ilk yarıdan ama bizim hoca anlamadı. Madem taktisyen bir dehasın çıkar adamı çirkeflik yapacağı belli, al Selçuk'u. Kimse kusura bakmasın ben dün ısıran, hücuma çıkmayı düşünen bir Galatasaray görmedim, göremedim! Yan pas görmekten midem bulandı, musleraya atılan geri pas sayısı 50 den aşağı değil. Nasıl 7g 1b yi Tudor'a yazarsam dün ki iğrenç oyunu da Tudor'a yazarım. Taraftar zaten bütün maç çekirdek yedi, tv sesini full açtım bozuk sanıp artık. Hayatımda gördüğüm en büyük hayal kırıklığıydı! En güzel yorumu Rıdvan yaptı akşam; "Gs de fb de oynamaya gelmedi, hakem de oynatmaya gelmedi".


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Sezon başından beri şu diziliş ile maçlara çıktık isterseniz tekrar bakabilirsiniz;

-----------Muslera----------

Mariano- Maicon- Serdar- Linnes/Lato

------------Fernando--------

------Ndiaye---------Tolga--

Rodriques------------Belhanda

------------Gomis-----------

Daha sonradan Tolga sakatlandı Belhanda yerine geçti Rodqiues sola geçti sağa da Feghouli geldi..Oyun içinde Belhanda ve Tolga da sıkça yer değiştiriyordu.Bu dizilişe 4-1-4-1 dersiniz veya 4-3-3 dersiniz size kalmış..Bu kadroda Fernando hariç oyuncuların hiçbiri statik bir görünümde değildi..Dediğim gibi gezgin roldeler..

Hakem olayında kartların hepsi doğru diyorsunuz da hadi doğru diyelim neden peki Ozana ve Romana kartlar çıkmadı ilk yarıda..Dikkatinizi çekerim Marianoya 10dk da gösterdi kartı ve yanlış hatırlamıyorsam 15. veya 17.dklarda Ozan, Marianonun ayağına bastı kart çıkmadı!! Hakemlik bir olay yok diyorsunuz 2 tane NET penaltımız verilmedi..Başka maçları izlemişiz sanırım..

Belhandayı neden çıkartmadı herkes biliyordu diyorsunuz; bu konuda katılıyorum size lakin Belhanda adam eksilten bir oyuncu onun yerine Selçuğu oyuna almak demek oyunu tutmak demek ve buda sizin eleştirdiğiniz beraberliğe oynamak demek..Yan pas demek..Belhanda yerine Rodriquesi alması daha mantıklıydı bana göre..

Seyirci konusunda çok haklısınız benimde gördüğüm en kötü seyirci performansıydı..Resmen maçı seyrettiler bizler gibi!!! Ayrıca Rıdvanın yorumu da şu açıdan tutarlı geldi ne FB takımı oynayama gelmişti ne de hakem maçı idare etmeye..Resmen biz tempo kazanmayalım diye elinden gelen her şeyi yaptı..
 
Eyyamcı nasıl görerek vermedi penaltıyı komedi filmlerine konu olur. Bu ülkede hakemlerden en çok katkıyı alan takım açık ara şikeciler.
 
Bakın yine yanlış anladınız. Ben bize çıkanların hepsi doğru dedim, onlara çıkmayanlar da doğru demedim. Evet onların da kart görmesi gereken yerler vardı ama bu bizimkilere çıkmaması anlamına gelmiyor, ki Denayer kırmızı kartlık fauldü. 2 penaltımız verilmedi zaten katılıyorum. Hadi ilki neyse de ikincisini günah almak istemem ama alenen gördüğü halde kötü niyetinden dolayı kasıtlı olarak vermediğini düşünüyorum. Belhanda konusunda evet yorumunuz doğru ama bu adamın Beşiktaş-FB derbisinde Quaresma gibi oynamaya gelmediği zaten ilk dakikalardan belli oldu. O maçta nasıl Şenol hoca Q7 yi almadan kırmızı gördüyse bizim maçta da Belhanda'nın 10 kişi bırakacağı belliydi en başından. Bu yüzden 10 kişi kalmak yerine FB maçlarını seven, ara paslarıyla tehlike yaratacak, frikiklerde gol atabilecek Selçuk'u tercih ederdim. Malesef benim için ve taraftarın %90 ı için hayal kırıklığı oldu bu derbi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Ne hakemi kardeşim? Sen kendi sahanda kadro kalitesi olarak senin kat kat altında olan fb takımına karşı üstünlük bile kuramamışsın, 90 dkda net pozisyonun yok. Hakem falan kendini kandırmaktır, geçiniz.

Derbiyi koşmadan, saldırmadan, ısırmadan, rakibi sindirmeden kazanman zor. 50 bin kişinin önünde beraberliğe çıkmış gibi yürüyen takımı ve onları motive edemeyen Tudor'u kimse savunamaz bana.

Terim'i hiç sevmem ama gözünüz iyi takım/oyun görmek istiyorsa açın 2011/12 sezonunda TT Arena'daki 3-1lik fb maçını izleyin. Galatasaray'ın kendi evinde nasıl oynaması gerektiğini görün.

Yok hakem kart vermiş, yok 10 kişi kalmasak atarmışız. Yahu sen ne yaptın kardeşim oynadığın sürede? Ruhsuz ruhsuz dolaşan adamlara 1 puan bile fazla. Bu oyundan memnun olanlara bir şey demiyorum, vah vah...
 
Tamam da sorun orada işte bizi söylüyorsunuz kartları hak ettik falan diye rakibe çıkması gereken kartları da söylemeniz lazım..Bu kartlar çıkmadığı için hakem konuşuluyor..Zaten rakibe de kartlar gösterilseydi ya da 2 net penaltımızdan birini bari verilseydi zaten buraya gelip hakem denmezdi..

Evet biz bazı etkenlerden dolayı (Serdarın sakatlanması ve hakem) istediğimiz oyunu oynayamadık bana göre de kötü oynadık bunu belirtiyorum da ama şunu da görüyorum sahada futbol oynanacak bir ortam yoktu..Her atağını kesen bir hakem, bunu fırsat bilen rakip futbolcular..

Serdar belki sakatlanmasa Tudorun planı başkaydı bunu bilemezdik..Kötü oyunu konuşalım tamam ama bunun sebeplerini yazmazsanız, işinize geldiği gibi görürseniz bu olmaz..Tudor eksikleri olan bir hoca her maç bir hatası oluyor ve olacakta..Biz taraftarlar olarak her maç sonu burada adamı gömeceksek eğer kafada bu varsa adam kuş tutsa yaranamaz..

Terim dönemindeki başlangıcı yapan bir hocaya fazla yükleniliyor ve herkes geçen seneden hatalarını dem vuruyor..Bana göre bu insafsızlıktır!! Geçen seneki takım nere bu seneki takım nere..Son olarak hatırlatmak istiyorum bu adam 7g 2b ile şimdiden rakiplerine 8er puan fark atmış namağlup bir hoca..Eleştiriler olacak bu çok normal ama argümanları iyi seçmek lazım..
 
Son düzenleme:

Üst