• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Su Topu Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
serdarmengi' Alıntı:
İlk maç 13-3 galibiyetimizle bitti. İkincimaç yarın ve cuma finaldeyiz.

Sen iddaalı konuşunca kaybetmiyoruz abi , demekki finaldeyiz :)

İkincimaç 22-6 yine GALATASARAY yarın final haftaya da kupa.

Galatasaray: 18 – Heybeliada: 9
Galatasaray Finale Çıktı

Deplasmanlı 1. Sutopu Ligi’nde Heybeliada’yı 18-9 yenen Galatasaray Sutopu Takımı, finale yükseldi.

Yarı finalin ilk iki maçında Heybeliada’yı 13-3 ve 22-6’lık skorlarla mağlup eden takımımız, bu akşam Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan maçı da kazanarak seriyi 3-0’a getirdi ve finalde Adalar Su Sporları Kulübü’yle eşleşti.

Deplasmanlı 1. Lig’in şampiyonunu belirleyecek Galatasaray ile Adalar Su Sporları arasındaki final serisi, 4-8 Nisan 2007 tarihlerinde yapılacak.
Kaynak: http://www.galatasaray.org

ŞAMPİYON OLDUK
deplamanlı sutopu birinci liginde adalar su sporları klübünü yenerek bir kez daha şampiyon olduk
Emeği geçen herkesi tek tek tebrik ediyorum.Ayrıca desteklerini esirgemeyen bir avuç taraftarıda

Galatasaray'da operasyon!

Deplasmanlı Sutopu Birinci Ligi'nde şampiyon olan Galatasaray'da, kaptan Cahit Sılay'ın, disiplinsiz davranışlarından dolayı kaptanlığının alındığı ve takımla olan ilişkisinin de kesileceği öğrenildi.

13 Nisan 2007, 18:42

Cahit'in, aynı zamanda kulübün disiplin kuruluna sevkedileceği ve özellikle takımdaki Türk oyuncularla birlikte yönetimden izinsiz, dün bir televizyon kanalına çıkıp yönetim aleyhine söylemlerde bulunması nedeniyle ceza verileceği bildirildi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Su Sporları İcra Kurulu Başkanı Vedat İrdelp, Cahit'in, spor edebine ve Galatasaray ahlakına uymayacak davranışlarda bulunduğunu, bundan dolayı kaptanlığının alınarak gereğinin yapılacağını söyledi.

İrdelp, sutopu takımındaki oyuncuların dün özel bir televizyon kanalına çıkarak yönetim aleyhine açıklamalarda bulunduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Takım, bir televizyon kanalına çıkıyorsa yönetimden izin almalı. Bu durumu idare edelim diye diye bunlar bu işin rezaletini çıkardı. Galatasaray'ı bambaşka biryere getirmişler. Gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İcra kurulu olarak toplanacağız, konuyla ilgili görüntüleri izleyeceğiz ve buna göre kararlarımızı alacağız'' diye konuştu.

Sutopu takımı oyuncularının, son final maçında Galatasaray'ın resmi eşofmanları yerine lacivert eşofman giydiklerini, geçen kasım ayında yapılan LEN Turnuvası'nda, görevden alınan önceki şube kaptanı için 'Seninle birlikteyiz' biçiminde pankart açtıklarını ifade eden İrdelp, ''Bu şube kaptanı görevden alınınca tavır aldılar. 'Bu takımda kararları biz alırız, burası askeri kışla değil' diye ifadeler kullandılar. Genç ve yıldız takımındaki oyuncuların toplantılara katılmalarını, 'yönetime tavır aldık' diye engellediler. Şampiyonluk fotoğrafı çektirmeyip bu konuda keyfiyetin kendilerine ait olduğunu söylediler'' diyerek oyunculardan şikayetini dile getirdi.

Kaynak:Ajansspor

Çok iyi yapmışlar. Tebrikler Cahit kaptan.

İyi giden takıma çomak sokarsan olacağı bu. Levent Çiner olsaydı ve de Aksentiyeviç sezon başında gelseydi, belki de LEN'de final fourdaydık.

Levent Çiner oyuncular için oldukça önemli bir isim. Bu takımı adeta bir arada tutan, takımın değişmez bir parçasıydı. Yönetim her işi berbat ettiği gibi bu takımı da berbat etme noktasına geldi. Ama edemediler.

Arkadaslar,
Her okudugunuza inanmayin. Haber klupten dogrulanacakmi merak ediyorum.
Dogrulanacagini sanmiyorum cunku icerikteki suclamalarin, tv ye cikmalari haric (ki hakli sebepleri var), hicbiri dogru degil ya da yoruma acik.
Bekleyelim gorelim...

uA forumda eski oyuncumuz Orkun Darnel'in yazısı.

Bu da, gene uA forumda başka bir yorum

Basedilen program dün ligtv de Bilgin Gökberk in programiydi!
Bu sabah programin tekrari vardi sabah ve sadece son 30 dakisasini izleyebildim ve orada sporcular neredeyse hic konusmadilar!
Ara sira espiri yapip cok iyi Galatasarayli olduklarini ve kalecileri fanatik oldugunu anlattilar!
Para karsiligini oynamiyorlarmis, zaten öyle olmus olsaydi diyorlar, gecen yil baska kulüp aldiklari paranin 2 katina vermis!
Sutopunda bonservisler milli sutopcunun 3500ytl mis!
digerleri daha ucuzmus!
Bana kalirsa haber cok dogrulugu yok...
Acaba basedilen kulüp fb olup da, onlar tarafindan yaptirilmis olabilir mi diye düsünüyorum!

Şimdi Sutopu Yıldız takımımızda oynayan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre, kaptan ve oyuncularımız tamamen haklı. Sadece bir adamın görevine son vermekle değil, daha bir sürü değişikle oyuncuları çileden çıkarmışlar.

Zaten oyuncularin kabahatleri buyuk: sampiyon oldular, basarili oldular!!

Bugunku Galatasaray yonetimi, boyle bir hatayi asla affetmez!!!!

Amator subelerden iyi giden bir tek bu kalmisti. Bunu da batirin da rahatlayin!!!

Eski oyuncumuz Orkun Darnel'in Alpaslan abi'ye olan mesaji. Söyleyecek çok şey var ama, tek diyebildiğim Bay Canaydın'ın fenerli olduğu. Başka bir açıklaması olamaz.

From: Darnel, Orkun
Sent: Saturday, April 14, 2007 10:49 AM
To:
Subject: Sutopu ndaki "operasyon" uzerine...

Sevgili Galatasaray’lilar,

Oncelikle herkese merhaba.

Bilenler coktur, bilmeyenler icin ufak bir tekrar/hatirlatma babinda, ben Orkun Darnel, 20 sene (yaziyla yirmi) aktif olarak Galatasaray Spor Klubunde sutopu oynadim, bunun yani sira 1963 yili GS Lisesi mezunu olan babam sayesinde, kendimi bildim bileli GS liyim, GS orf ve ananelerini okuma yazma ogrenmeden daha once icime nufus etmeye basladim. Belki de bu sebeptendir ki bugune kadar sessizligimi korudum. Aktif sutopu yasamima aslinda evlenmemi muteakip gecen yaz son verdim ancak Sube Kaptanimiz Levent Ciner ve antrenorumuz Peja Mihajlovic’in istegi uzerine, yeni evlenmeme ragmen, esimi isimi gucumu birakip 3 hafta Sirbistan kampina katilmak suretiyle Avrupa Kupalarinda takim arkadaslarimi, yani kardeslerimi yanliz birakmamak adina Ekim ortasina kadar kendileriyle Avrupa Kupalarinda mucadeleye ortak oldum.

Butun bunlari yazmamin sebebini birazdan anlayacaksiniz...

Oncelikle herseyi kenara birakarak sadece futbol takip etmeyen, ozellikle takim sporlarinin hemen hepsini yakindan takip etmeye calisan bir sporsever olarak, GS sutopu takiminin maclarini tribunden takip etmis bir GS li olarak, GS YKU Sn Vedat Irdelp’in yaptigi aciklamalari yorumlamak istiyorum:

“Önceki şube kaptanı Levent Çiner’in görevden alınmasını protesto eden oyuncuların, bir TV kanalına çıkıp yönetimi kötülediği ve pekçok kez disiplinsiz hareketlerde bulunduğu belirlendi. Olaya el atan yönetim, ilk etapta takım kaptanı Cahit’in biletini kesti.”

Izninizle bu kismi en sonlarda yorumlamak istiyorum...

“DEPLASMANLI Birinci Ligi’nde şampiyon olan Galatasaray Sutopu Takımı oyuncularının, 16 yıllık şube kaptanı Levent Çiner’in görevden alınması nedeniyle kulüp yönetimine baş kaldırdığı ortaya çıktı. Sezon başından beri yaşanan isyanı önlemek için operasyona başlayan sarı kırmızılı yönetim, ilk etapta takım kaptanı Cahit Sılay’ın biletini kesti. Cahit’in kaptanlığını elinden alan yönetimin, ayrıca bu oyuncuyu en kısa sürede kulüpten uzaklaştıracağı belirtildi. Bu oyuncuya, özellikle takımdaki Türk oyuncularla birlikte yönetimden izinsiz, önceki gün bir televizyon kanalına çıkıp yönetim aleyhine söylemlerde bulunması nedeniyle ceza verileceği bildirildi.”

X bir TV kanalina yonetiminden izinsiz cikan bir oyuncu, takim kaptani, takim sucludur. Beni dusunmeye sevkeden, bu eylemin GS Spor Klubunun en seckin ve saygi goren bir uyesi olan, kimsenin (onu en sevmeyenin bile) muhtesem bir GS li oldugundan en ufak bir suphesi bile olmayan, GS Spor Klubu isleyisi, tuzugu, divani, vs konularinda bir duayenin otesinde herkesin “bu isin kitabini yazmis” bir uyesi olan Sn Hayri Kozak abimizle cikmis olmalaridir benim nezdimde bu bile yeterli bir dayanaktir. Merakim, ayni disiplin kuruluna sevk islemi acaba Hayri Abi icinde talep edilecek midir?

“Vedat İrdelp, sutopu takımı oyuncularının, son final maçında Galatasaray’ın resmi eşofmanları yerine lacivert eşofman giydiklerini, geçen kasım ayında yapılan LEN Turnuvası’nda, görevden alınan önceki şube kaptanı için ’Seninle birlikteyiz’ biçiminde pankart açtıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyuncular bu şube kaptanı görevden alınınca tavır aldılar. ’Bu takımda kararları biz alırız, burası askeri kışla değil’ diye ifadeler kullandılar. Genç ve yıldız takımındaki oyuncuların toplantılara katılmalarını, ’yönetime tavır aldık’ diye engellediler. Şampiyonluk fotoğrafı çektirmeyip bu konuda keyfiyetin kendilerine ait olduğunu söylediler." “

1) GS Sutopu takimi final maclarina, gecen yil final maclarinda Sube Kaptani Levent Ciner’in kendilerine sagladigi ve herkes tarafindan cok begenilen, maca gelen taraftarlarimizin bizlerden almak icin adeta yalvardigi fistik yesili uzerine gururla tasidiklari GS amblemi, arkasinda sari kirmizi waterpolo yazan, benimde son maca giderken giydigim t-shirt leri ile geldiler. Ayrica Turkiye Deplasmanli sutopu liginde, musabakalar sirasinda eskiden tek tip mayo giyilmezdi. Tek tip mayo uygulamasini, on tarafi parcali sari-kirmizi ve GS amblemli arka tarafi gri uzerine “Galatasaray” yazili mayolarini giyerek GS baslatmistir. Bunu goren Sutopu Federasyonu olaydan fevkalade memnun kalmis ve butun takimlara ayni uygulamayi zorunlu kilmistir. Yani her zaman ve her yerde oldugu gibi GS bir ilkin oncusu olmustur. Ayrica halehazirda Turkiye 1. Sutopu Liginde takiminin renk ve armasini sapkasinda tasiyan TEK takim (normal mavi ve beyaz sapkalarin disinda ki bunlarin maliyeti cok ucuzdur) Galatasaray’dir... Bu baglamda, maca lacivert sweat shirt le geldiler diye yapilan elestiriye sadece aciyarak gulmek dusuyor...

2) “seninle birlikteyiz” pankarti, 15 sene boyunca o sporcularla gece gunduz, iyi gunde kotu gunde, hastanede, dugunde ve dernekte beraber olmus bir agabey icin, hem de uzaklastirilma sebebi hala aciklanamayan bir agabey (dosyalar HALA CIKAMADI ORTAYA!!!) icin acilmissa bundan kim neden rahatsiz olur bunu ciddi ciddi dusunmek lazimdir.

3) Sampiyonluk fotografi nedir ne degildir? Bunun anlamini bilmek icin, ciddi spor yapmak gerekir. Sampiyonluk fotografi bir sporcunun bir sene boyunca verdigi emek sonunda kendisine edinebilecegi en guzel hatiradir... Bu fotograf cekilmediyse, bundan tek gocunmasi gereken sporculardir... Yoneticilerin neden boyle bir telas icine girdigi bende cok ama cok ciddi bir merak uyandirmaktadir... Is eger poster, vs ise GS Sutopu takimi klubumuzun 100. yilinda sampiyon olan TEK bransidir ve GS dergisine poster olan fotograf maclarin bitiminden 3 gun sonra Kalamis tesislerinde cekilmistir yani bunda telaslanacak hicbir sey yoktur...

Sevgili GS lilar, bunlar sadece benim bu habere siradan ama takip eden bir sporsever olarak yorumumdur. Sizlerin yorumlarina her zaman saygi duyar okumaktan zevk alirim. Hedef sadece GS olduktan sonra.

Gelelim beni cok ama cok rahatsiz eden ilk paragrafa... Burada musade ederseniz, 20 senesini GS sutopu subesinde gecirmis bir eski sporcunuz olarak yorumlamak istiyorum...

“Levent Ciner’i gorevden almak” ve “Cahit’in biletinin kesilmesi”... Sevgili GS lilar, bu 20 sene icerisinde GS sutopu nereden nereye hangi sartlarda geldigini takip ettiyseniz, etmeyip baskalarindan duyduysaniz, spor nedir ucundan azicik biliyorsaniz, Levent Ciner’le tanismissaniz, Levent Ciner’in GS sutopuna daha iyi hizmet verebilmek icin hangi akla hayale gelmeyecek hatta ona “deli bu adam” dedirtecek fedakarliklar yaptigini bir ogrenirseniz, Cahit Silay’in GS’a nasil geldiginin (ne icin, neye karsi, vs) bilirseniz, benim gibi senelerini GS Sutopu na kayitsiz sartsiz vermislerin bu tirnak isaretindeki ifadelerden nasil derinden yaralandigini, ofkelendigini anlayabilirsiniz... Bu konuda, sadece bu kadar yaziyorum zamanla eger gerekirse daha da detaya girerim...

Son olarak, gecenlerde FB baskani Aziz Yildirim’in sutopu hakkinda hepimizi tebessum ettiren meydan okumasina bir yorum yaparak yazimi bitirmek istiyorum... Aziz Yildirim GS Sutopu subesinden civi bile sokemez, isterse en yuksek maasin 25-30bin euro oldugu bir sutopu piyasasinda yuzbin euro lar doksun... SokemezDI... Bu “DI” nin eklenmesinin tek sebebi, sporcusunun kiz arkadasindan okulundaki derslerine kadar herseyiyle ilgilenen idareci konseptinden masanin ustune oyuncularin gozu onunde para atip giden ve yonetme yerine sadece disiplin olaylarinda ortaya cikan idareci konseptine gecilmesidir...

Bu uzun yazimi okuma sabrinizdan dolayi tesekkur eder, hepinizi sevgi ve saygiyla selamlarim.

Her ne kadar gunumuzde bir deprem yasiyor olsak da, sagduyu galip gelecektir ve;

Her zaman her yerde en buyuk Galatasaray!

Rize maçında bir tepki şart.Her şubemizi batırdılar,bari sutopu şubemize buna yapamasınlar,yaptırmayalım...

Şampiyonluk primi!

Sutopu takımının durumunu görüşmek üzere bugün bir toplantı yapacak olan Galatasaray Yönetimi, yerli sporcuların tamamını göndermeyi düşünüyor.

Röportajla başladı
Her şey Lig TV’ye verilen bir röportajla başladı... Galatasaray Sutopu takımını her sezon şampiyonluğa taşıyan ve Avrupa’da başarıyla temsil eden sporcular, televizyonda Yönetim Kurulu’nun aldığı kararları eleştirince, bir anda kulüpten kovulmaları gündeme geldi. Yerli sporcular, katıldıkları programda, sezon başında görevine son verilen Sutopu takımının eski kaptanı Levent Çiner’i savunup, idarecilerin yanlış yaptığını söyleyince, olan oldu.

Radikal kararlar...
İlk olarak takım kaptanı Cahit Sılay’ın ‘disiplinsiz davranışları’ gerekçe gösterilerek kulüple ilişiği kesilmişti. Daha sonra televizyondaki röportajı tekrar izleyen Galatasaraylı yöneticiler, şu anki şube kaptanı Vedat İrdelp’in önerisiyle tüm sporcuların mukavelesini fesh etmek için düğmeye bastı. Bugün gerçekleştirilecek olan yönetim kurulu toplantısında, tüm yerli sporcuların kovulması önergesi oylamaya sunulacak.

Kaynak: Fanatik

Taraftar da radikal bir karar alıp şu yönetimi kovsa çok iyi olacak ama nerde o taraftar...

Görende sanacak sutopu takımımızda hiçbir başarı yok.En başarılı olduqumuz branşada el attı ya Canaydın yönetimi yorum yok.. İşin ilginci takım şampiyon olalı daha 2-3 hafta olmuş takımdan kovulan kovulana .. Yazık gerçekten .

Başarısızlık nerede Canaydın orada...
Sutopu'nda çok çok başarılı gidiyorduk, sayın Canaydın buna da bir el attı ve bu branşta da başarısızlık olması için takımı dağıtmaya karar verdi. Çokta şaşılacak bir durum değil aslında. Canaydın'ın yaptığı şeylerden biri başarının gelmemesini sağlamak. Bu amaç doğrultusunda dağıtılıyor sutopu takımımız.

Türk oyuncuların tamamını yollayın tabi abi liseli etiğinizi gerekçe göstererek,sonra seyirci Galatasaray Lisesi'ne patlasın doğal olarak.Sen bu oyunculara sevgi gösteriyor musun da onlardan saygı bekliyorsun?Ayrıca oratada bir saygısızlık falan da yok.

Türk oyuncuların hepsini gönderip de ne yapcaklar.Fb gibi devşirmelerle mi oynayacaklar. O kadarı da yemez. Hiç bişey yapamazlar.Kaptan Cahit in kellesi göstermelik gitti.Zaten böyle bişey yaparlarsa genel kurulda kürek+havuzdan gelecek ve başkanı belirlicek oylar snn. başkana el sallar. Tabi bunu bir koz olarak kullanacak bi aday çıkarsa.Ne kaldı şubata şurda, 5 sene sabrettik 5 - 6 ay mı edemicez.

Galatasaray: 16 - Polar Bears: 7

Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Eleme Grubu ilk maçında karşılaştığı Hollanda Ligi şampiyonu Polarbears'ı 16-7 mağlup etti.

Takımımız, Portekiz'de düzenlenen eleme grubu maçlarında Hollanda takımı Polar Bears'ın yanı sıra İtalyan Brescia, Macar Eger ve Sloven AVK Olimpija Ljubljana takımlarıyla da karşılaşacak

http://www.galatasaray.org

Galatasaray: 26 - Amadora: 1

Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nin ikinci gününde karşılaştığı turnuvanın ev sahibi Portekiz'in sutopu ligi şampiyonu Amadora'yı 26-1'lik farklı skorla mağlup etti.
http://www.galatasaray.org.

Helal olsun beyler. Harikasınız...

Geri