Sude Yılmaz

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın 17 yaşındaki genç yıldızı Sude Yılmaz, jenerasyonunun en yetenekli ve potansiyelli oyuncularının yer alacağı uluslararası iki basketbol kampına davet aldı.

İlk olarak 2 Nisan-7 Nisan tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine bağlı Tampa şehrinde NBA Akademisi Next Generation Kampı’nda idmanlara çıkacak genç yıldızımız, NCAA Final Four’unu da takip etme şansı yakalayacak. Galatasaray Gelişim takımımızın başantrenörü Nevriye Yılmaz da genç oyuncumuz ile birlikte aynı kampta antrenmanları ve NCAA Final Four turnuvasını takip edecek.

Galatasaray altyapısından yetişen ve yakın dönemde alt yaş turnuvalarında gösterdiği başarılarla uluslararası alanda dikkatleri üzerine toplayan Sude Yılmaz’a bir davet de NBA ve FIBA işbirliğiyle düzenlenen Basketball Without Borders kampından geldi. 9-12 Haziran tarihleri arasında Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenecek kampta oyuncumuz Avrupa’nın en yetenekli oyuncularıyla birlikte boy gösterecek.

NBA organizasyonu tarafından “Sıradışı basketbol yetenekleri ve liderlik yetileri baz alınarak kampımıza davet edilmiştir” şeklinde tanıtılan Sude Yılmaz, FIBA ve NBA’in en tecrübeli koçlarıyla birlikte çalışma şansı da bulacak.

Oyuncumuzu tebrik eder, Türk basketbolunun öncü kulüplerinden Galatasaray’ın basketbolumuza yetiştirdiği yeni bir yıldız adayı olarak başarılarının devamını dileriz.
 
Bu sezonki yükselenim kendisi. İstatistik kağıdında belki çok adı geçmiyor ama sahaya girdiğindeki o hırsı ve aruzusunu farketmemek imkansız. Başrol olmasa da yan rol olarak sürekli bir görevi var takımda. Şansı var, umarım kademe kademe atlar... Hem takımın hem de Türkiye'de kadın basketbolun yeni isimlere ihtiyacı var...
 
Bu hesap sosyal medyadan duyduklarıni veya tahminlerini kendi eriştiği bilgilermis edası ile duyuran bir hesap anladığım kadarı ile görüntüleri izleyen herkes zaten muhtemelen bak kopması olduğunu tahmin edebilir iyi olasılıkla da ciddi zedelenme vardır
Ben voleybol ve basketbolla ilgili birçok şeyi ilk bu hesaptan duydum.
 

Üst