• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Sultanlar Ligi 10. Hafta | Zeren Spor 3-2 Galatasaray

Yuanyuan yerine ayçin oynasaydı ilkin yerine uzelac olsaydı kazanırdık. Evet blokta pek etkili olmazdı ama tek ayak yapar bloğu biraz dağıtırdı. Uzelac oynasaydı orta oyuncudan blok şov beklememize de gerek kalmazdı. Neyse sabaha kadar yazsam kendimi anlatamayacağım zaten
YuanYuan 2. devre kendini gösterir alışma süreci olacaktır ilk devre kötü diye eleştirmeye çalışanlar çıkacak demiştim.Hücum da uyum yakalayamadı daha geleli 2 hafta oldu diye doğaldır ama Blokta fazlasını veriyor.Orta da Ayçin Yasemin yerine Lukasik Sylla yerine girmeliydi.Eleştiri normal ama eleştirme şekli yanlış.
 
İki komple smaçörün değerini yıldız pç gelene kadar anlayamıycaz zaten.Keşke seneye Haak gelse de somut kanıt görsek.Bu şekil onlarda eleştiri alıyor doğal olarak.
 
YuanYuan 2. devre kendini gösterir alışma süreci olacaktır ilk devre kötü diye eleştirmeye çalışanlar çıkacak demiştim.Hücum da uyum yakalayamadı daha geleli 2 hafta oldu diye doğaldır ama Blokta fazlasını veriyor.Orta da Ayçin Yasemin yerine Lukasik Sylla yerine girmeliydi.Eleştiri normal ama eleştirme şekli yanlış.
Yuanyuan kötü oynamadı ki benim öyle bi iddiam mı oldu? Ben yabancı ortadan vazgeçiyorum çünkü bana göre bir smaçör bir takımın kaderini çizer ama orta sadece iyi oynar. Anlatabildim mi?
 
Zaten öyle benim en önemsediğim mevki smaçördür bu yüzden komple aşkım.Ama suçu bu mevkiye yıkmak dağıtalım demek saçma.Yuan pasör uyumu oluşmamış kaliteli bir pç yok ve her top smaçöre yırtılıyorsa rakip blok defansın sadece smaçöre odaklanınca durdurması kolay olur zaten.Ne zaman Alexia oynadı takım da oynadı zaten.Bu maç için smaçör eleştirisi normal ama maçı yanlış yorumlamamak lazım.Kısaca kesinlikle alınması gereken bir maç saçma bir oyunla verildi.Fener Vakıf yenemiyorsan süpriz maçta vermeyeceksin.Eczacı maçını almak artık zorunluluk bu maç özelinde ama smaçörleri bende eleştiriyorum bu maç ne İlkin ne Sylla iyi değildi.
 
Yuan da bence iyiydi pasörle anlaşamıyor halla doğal ilkez hayatı boyunca çinli olmayan pasörlerle oynuyor yüksek ihtimal.Ama blokta yine süperdi.Hücum performansı da oynadıkça normaline gelecek şuan böyle olmasonı hepimiz bekliyorduk zaten süpriz değil.
 
Offf hiç beklemiyordum bu sonucu bu maçı alsak aman Eczacı maçı giderse de çok bişey olmazdı kötü oldu der geçerdik.Ama Eczacı maçı almak zorundalar artık.
 
Suçu yıkmak değil köşeler yabancı olmalı doğru kurgulanmalı. 3 köşeyi doğru kurguladığında pasörün de ortan da Türk olsun hatta Zehra vs olmasına da gerek yok. Şuan vakıfta Markova yerine sylla olsa ne olurdu? Fbde hande yerine sylla olsaydı fb nasıl olurdu? Guidetti çok akıllı bi adam boş yere deniz uyanıkla oynamıyor mesela o da handeye 800 bin verip ogbogu ile oynayabilirdi
 
Guidetti zamanın da İlkini de Vargası da almak isteyip alamamış bir adam.Orta da zorunluluktan o oyuncuları oynatan kaliteli iki köşe olan Vargas ve İlkini olmadığo için oynatan bir adam.Zaten bunlar yoksa üç yabancı köşe kurmak zorundasın.
Naz
Groblena
yabancı smaçörSylla
Yasemin Ayçin
Eylül
Bu sene senin dediğin kadro bu olur ve iğrenç olur.
 
İlkin kötü hadi oynadı okey Sylla niye kötü oynadı bu kız Gabi den sonra en iyi komple oyuncu değil mi.Sezon başından beri yedekten ne zaman girse hücum da iş yapan Lukasik niye yapmadı.Her 3 topun 2 si smaçöre giderse zaten o smaçörler hicum da durdurulur bu anormal değil.Manşet defans yine iş yaptılar ama ön turda rakip blok defans bu oyunculara yapışıyor.Kaliteli bir pç gelirse inşallah o zaman iki komple smaçör ne kadar lüks anlarsınız.Bugün Fenerin as pç si Alexia Groblenaolsun Vakıfın as pç si Alexia olsun bunlarda bu seviye de asla olamaz zaten.Yanlış yerleri eleştiriyoruz.
 
Fenerbahçe'nin yenilmesiyle kaçan balığı görmüş olduk. Bu maçı en kötü 3-1 kazanmak lazımdı. Sonra içeride alınacak bir Fenerbahçe galibiyetiyle ilk 2'ye geçerdik.
 
Gökten yerli uzun boylu manşeti hücumu olan yerli smaçör inmedikçe köşeleri yabancı yapacaksınız. Mesele Zeren'i yenmek yenilmek değil bugün yenilir yarın kazanırız ben şampiyon olacağım diyen bir takım köşeleri yabancı yapacak. Pasörü de alacaksınız o gelmez bunu alamıyoruz peki bu baştaki adamlar neden orada oturuyor. Tüm bunlar doğru yapıldıktan sonra Yuan gibi isimler işin lüksü şampiyonlar ligine gidebilir isek oralar için alınır yerli smaçörü ilk altı olan takım şampiyon olamaz herhangi bir kupa kazanamaz.
 
Doğru yapılanma gelmedikçe bu takımın kaderi değişmeyecek. İster kabul edin ister etmeyin gerçekler her zaman kendini gösterecek. Görmek isteyenler görür
gizem, hanım haklısınız Olmuyor, olmuyor.bu fırsat tepilirmi yani?bu günkü galibiyet çok çok iyi olacaktı. şimdi Eczacıbaşı maçının önemi dahada arttı. takımda bir müddet dinlendirilmesi, gereken formayı hak etmeyen, oyuncular var. Bunlar takımın emeğini heba ediyor.yazıktır günahtır bari bu şubede azda olsa var olan umudumuzu yok etmeyin. Artık top barbolini hocada bakalım ilerisi için ne çözümler üretecek, göreceğiz...
 
Soğukanlı olmayıda öğrenmek lazım.Bence son set takım soğukkanlı değildi herkeste bir heyecan stres vardı.Son setler soğukanlı olan kazanır.
 
Şampiyonlar Ligi'nde Conegliano deplasmanında, 5. sette 14-11 öne geçen takıma deplasmandaki lig maçı 3-2 kaybedilebilir. Balkanlara Starbucks açarak bilimsellikten uzak, kıymeti kendinden menkul işletme literatürünü derdest eden holdingin takımı en nihayetinde. Brezilya'dan ölüm korkusunu mecburen aşarak gelen Uzelac'ı da oynatır, Lazareva'yı küçük takımın büyük oyuncusu mu demeden takıma da yerleştirir, koskoca Mihajlovic'i içeride gizli yönetici de yapar. Bu cüretkarlığa sahip bir yapı.

Zeren deplasmanında alınan skorun, Galatasaray tarihinde bir yeri ya da karşılığı da olmayacak. Velev ki, her şey yolunda gitti ve CEV Cup şampiyonluğunun üstüne ligi 3. bitirip Şampiyonlar Ligi vizesi aldık. Son 12 sezondaki Galatasaray kongresi ve yönetimleri ortadayken, sırada da geçmişte neye hangi yüzle kırıldığını hiç anlayamadığım mükemmel ikinci başkan; güç kavramı üzerinden rezalet başkan Adnan Polat'ın gönlünü alma cıvıklığı varken, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan kadın voleybol takımına Fenerbahçe ölçüsünde yatırım yapılması söz konusu dahi olmaz. Biz çeyrek finalde elenirken, Fenerbahçe'nin yine yarı finalde elenmesi de bizi sezon özelinde başarısız ve tatminsiz yapar. Kurulacak kadroyla yerelde Fenerbahçe derbisi kazanırsak kazanırız. Sezonun tek karı o olur. O sebeple, kongre ve kulübün son 11 yıldaki ederi üzerinden bu takımın yegane hedefi CEV Cup şampiyonluğudur. Ötesi değildir.

Düne dair eyvah dedirten noktaysa, 10'lu sayılarda kalarak kaybedilen 2 set. Olabilecek en doğru ülke olan İtalya'yla, olabilecek en yanlış aktörler üzerinden ilişki kurduğumuzdan; kulübe gelen her para da dan diye harcandığından yönetilmesi imkansız, minibüs gibi bir rotasyon var takımda. Sonucunda biz CEV Cup'ı ancak ve ancak Sylla-Yuan Yuan ikilisinin büyüklüğüyle, ikinci maçın İstanbul'da olmasıyla ve İtalya'yla her anlamda kurduğumuz ilişkinin rakipte yaratacağı sempatiyle kazanabiliriz. Serinin sonunda Chieri voleybol takımı, biz parayla şampiyon olduk diyeceğimiz ortamda takımı benimseyebilmek mümkün olmuyor. Tribünün, file arkasındaki yapıcı çabaları da saha içiyle bütüncüllük barındırmıyor.

Yapısal açmaz, makro çerçeve böyle. Yoksa Zeren deplasmanında 2 top çıkmış çıkmamış, hafta sonu Beşiktaş derbisinin ilk sayısından itibaren; Anadolu Yakası'nın gireceği ilk besteyle birlikte hatırlanmaz bir daha.
 
İlkin ve Sylla ayrı ayrı çok değerli parçalar ama bizim gibi üst seviyede bir pasör çaprazı ve bir power smaçörü olmayan bir takımda mağlup olunan her maçta hedef tahtasına konmaları normaldir. Malesef bu beceriksiz şube yöneticileri öyle bir takım kurduki takımda herşey var ama bir öldürücü köşe oyuncusu yok. O olmadan üst düzey bir hedefe gitmekte çok zor haliyle.
 
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum.Her çıkan topu öldürür dediğimiz pç alınsa değerleri anlaşılacak smaçölerimizin.Üstüne Yuan pasörle uyum yakalayamamış Yasemin hücum da iyi değil.Her topun smaçöre gideceği çok bariz bu kadar smaçör üstüne yıkarsan oyunu orayı tıkarlar.Hızlı oynayıp topu eşit dağıtmalıyız diyorum ısrarla Bongaerts bunu çok iyi yapan bir pasör ama oda smaçöre yığmak zorunda kalıyor pasları şuan.Blok defans İlkin Sylla önüne yapışıp her toplarını çıkarabilecek hale geliyorlar.İyi bir pç gelirse bu oyuncuların değerini anlarız ama pç de Groblena olacaksa o zaman power smaçör şart oluyo ne kadar top çıkarsak da o çıkan top geri smaçöre geliyo smaçöre gitmek zorunda kalıyo karşısında blok defans sürekli onları bekler vaziyete olunca İlkin Sylla napsın arkada yaptığı işlerde unutuluyor o zaman.Yuan uyum yakalayınca biraz daha rahatlıyacaz ama bu sezon ki hedeflerimize Groblena asla yakışmıyor takımı daha çok bozuyor.Alexia iyi bir yedek ama bu seviyelerin as pç si değil oda şuan.
 
Geri
Üst