T.Dünya T.K Yarı Final| Galatasaray-Fenerbahçe

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'sine müstehak,Galatasaray için mutluluk sebebi değil.Bu güzel takımı yarına aldırış etmeksizin alkışlamak lazım Pazar günü.

tebrikler takıma.
Fenerbahçe'nin Türkleri burada. Sokolova transfer görüşmesi yapıyor Eczacı'yla. Logan neden yok belli değil çünkü takımı zaten olimpiyada doğrudan gidiyor. Bildiğim kadarıyla sadece Kim yok. Boşa hava yaptılar.

Nilay servis kullanırken o şahıs, vurun kızların alnı yarıldı ama biz yara bandı takarız senin suçun değil Nilaycım gibi şeyler söylüyordu. Demek ki bir suçlu aranıyor. Peki arayalım. Ama birini suçlayabilmek için önce empati kurmak lazım.

Bir kere sen genç takımla çıkma kararı vermişsin, demekki benim kupayla alakam yok, gençler tecrübe kazansın diyorsun. O zaman o genç kızlarımızın Calderon'un bir topunu dahi çıkarmasını günün kazanımı olarak görmen lazım.

Galatasaraylı oyuncuların yerine koyalım kendimizi; rakibin seviyesi konsantrasyonu bozduğu gibi ellerinden gelen en düşük seviyede performans sergilediler. Ve onların da şevkle oynadığını sanmıyorum hatta görmüyorum.

Nesic'in yerine koyalım; Pazar günü Eczacı ile final maçı var ve onlar millilerini de oynatıyorlar. Takıma maç antremanı lazım.

Fenerbahçeli kızlarımızın yerine koyalım; onlar için Calderon'a Miletic'e Seray'a Derya'ya Nilay'a karşı oynamak gurur verici olmalı. Ben olsam Calderon'a karşı oynamaktan mutlu olurdum. Bu bir gelişim aşamasıdır. A takımlarla A2 takımlar da hazırlık maçları oynamazlar mı fırsat buldukça.

Federasyon başkanının yerine koyamadım bir tek kendimi. Onun mantıklı gerekçesi var mıdır bilmiyorum takvimden dolayı.

İlk başta bizim kızlara çok kızdım, ne olursa olsun rakip takım yıldızlarla oynuyor böyle laubali oynayıp maçı nasıl Fenerbahçe ile kafa kafaya götürürler diye.
Daha sonra oyuna bir de Calderon girdi, keşke hiç gerek kalmasaydı dedim.

Ama düşününce gerçekten bunlara karşı fazla insanlık yaptığımın farkına vardım.
Onur (Uncu) doğru söylüyor. Önce bir kendi kapılarının önüne baksınlar hele..
Ki biz mi söyledik onlara maça Yıldız takımla çıkın diye (A takım oyuncularının bir çoğunun oynamaması için bir sebep yok bildiğim kadarıyla)..
Ki bizim oyuncularımız, karşılarında kendilerinden çok daha küçük bir rakip buldukları için konsantre olamamaları normaldi. Zaten maç boyunca (Calderon dahil) toplara resmen acıyarak vuruyorlardı.
Takımımıza bu konuda kızmamın da anlamsız olduğuna karar kıldım.
Ne yapsaydı Nesic yani? Adam görevini olabilecek en doğru şekilde yaptı.

Üstüne bir de o Fenerbahçe'li velilerin (özellikle 1 tanesinin) aptalca laflarını maç boyunca duymak zorunda kalınca gerçekten farkına vardım..
Hem takımımız hem de bizler bunlara gerçekten fazlasıyla insancıl yaklaşmışız...

... Calderon'u oynattığımız için üzüldüğünü tahmin ettiğim Serdar abimle,Kurtuluş abimle,Savaş abimle,Çiğdem ablamla,Furkan Çolak'la,Volkan'la yapacağım.Ne Fenerbahçelilerin velilerine ne de Fenerbahçelilerin çoğuna en ufak açıklamada bulunmama gerek yok zira onlar Aziz Yıldırım konusunda vicdan muhasebesi yapamadılar,küçücük kızlarının zihinlerini kirlettiler.
Çocuklarına Aziz Yıldırım tişörtlerini giydiriyorlarsa orada efendi efendi oturacaklar,laga luga yapmayacaklar.Akşam daha uzun yazabilirim,zira bahsi geçen veliye fazlasıyla sinirlendim.PAO-CSKA maçı zehir oldu bana.
Sevgili Onur,
Nereden bakılırsa bakılsın adı TÜRKİYE Kupası olan bir organizasyon, bu kadar büyük bir ciddiyetsizliği hak etmiyor. Öncelikle bunu belirtelim. Zamanlaması vs her neyse ancak TVF bu kupayı bu tarihe koymuş ve tüm kulüpler itiraz etmeden kabul etmiş! Neyin davasını güdüyorsunuz?
....
3 Temmuz sabahından beri; 35 yıldır yer almaya çalıştığımı tribün geçmişime dayanarak; Fenerbahçe taraftarına bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur' diye söylemlerde bulunan biriyim. Ancak bugün gelinen notkada suçu sadece siyasilere atmanın hiç te doğru olmadığını düşünüyorum. Hele hele Cumartesi günkü kupa töreni rezaleti ve devamında sokaklara taşan şiddet görüntüleri sonunda bu olayları bu hale getiren ve adına Endüstiyel denen kafa yapılarına tüm kelime bilgim ile lanet yağdırıyorum. Tribünlerdeki pankart ne güzel ifade ediyor düşüncelerimi: 'RANTINIZ BATSIN!'
....
Gelelim Calderon konusuna:
Rakibin bu kadro ile maça çıkacağı resmen belli idi. 13-13 e kadar sahada oynayan ve Galatasaray forması giyen hiç bir oyuncunun işin ciddiyetini aldıklarını sanmıyorum! Ve bu, beni herşeyden fazla üzüyor! Bakınız tribün olaylarına vs gibi hiç bir konuya değinmek bile içimden gelmiyor. Sahada evlatları yaşında çocuklarla oynayan tecrübeli oyuncularımızın işi bu kadar hafife almaları profesyonellikle bile bağdaşmaz! Çıkacaksan adam gibi çıkacaksın, yedek / as her ise kararın oynatacaksın! Sırtında Galatasaray forması var ve bu kadar kötü bir zihniyet için de top oynuyorsun. Bunun anlaşılır/kabul edilir yanı yok benim açımdan! 13-13 e geldi skor ve muhteşem Nesiç, Calderon'u oyuna aldı. Benim için maç o anda bitti! Sen şu maçı bile Calderon'suz kazanamıyorsan, bu sadece voleybolcuların değil Teknik Direktörün de suçudur bana göre. Ve daha vahim bir durum var ki bu hoca seneye Erkek Takımımızı yönetecek! Son olarak Fenerbahçe Yıldız Takımını Calderon ile yenme düşüncesini bir zeka pırıltısı olarak görüyor ve bu seneyi kaybeden Bayan Takımımız ile seneye ömrünün bir yılı zevk içinde geçireceğini tahmin ettiğim nöbetçi Teknik Direktör Nesiç' e selamalrımı yolluyorum.

Sana katılmıyorum Savaş kardeş,eğer bu takımla ilgili birileri eleştirilecekse,yada hesap sorulacaksa başta yönetim,şube sorumluları ve bazı oyuncular önce gelir,bence eleştirilecek enson kişi Nesiç'tir,bir takımda yılların deneyimi denilen oyuncular çıkıpta fb'nin genç takımıyla başa baş oynuyorsa ve antrenörde takımın yıldızını oyuna alıyorsa,bundan öncelikle o oyuncular,sonrada onlarıda bizim takımımıza getiren yöneticiler utansın,Orkun Bey şunu çıkıp bir açıklarsa çok sevinirim,bu takıma ocak ayında güç kazansın diye Miletiç diye bir oyuncumu transfer edilir,birde Sarıyer'den yani ikinci ligden,bravo diyorum zaten bu transfer başarısını anca bizim yöneticiler başarır zaten,Natali,Deniz,Aslı'nın bu takında ne işi var,birde sormak istiyorum en son Ezc,Vtt ve fb'den birini ne zaman yendik(genç takımını değil ama:)),yada şöyle sorulabilir ne zaman yeneceğiz,Takıma Calderon ve Lo bianco'yu alıyorsun ve yanlarına aldığın türk oyunculara bak,federasyonun saçma sapan 2+1 kuralını onaylıyorsun,ses çıkarmıyorsun,bunu bize ne faydası varsa,aynı şey bayan baskettede oldu,bizim takım sanki en iyi yerliler bizdeymiş gibi voleybolda 2+1,basketbolda 2+2'yi destekledi,bunu acaba hangi akla hizmet yaptılar,her sene ligin en iyi dördüncü takımı olmaktan bıktım artık,tutturmuşlar bir üçsenelik plan diye,Galatasaray istediği her oyuncuyu alabilmeli,ve bu voleybolda çok büyük paralar döne bir spor değil,gidersin neyse bonservisi verirsin alırsın,sanki zor birşeymiş gibi,ben sıkıldım bu erkek ve bayan voleyboldaki sıradan transferlerden…

Ben vicdan muhasebesi yapacağım.Calderon'u oynattığımız için üzüldüğünü tahmin ettiğim Serdar abimle,Kurtuluş abimle,Savaş abimle,Çiğdem ablamla,Furkan Çolak'la,Volkan'la yapacağım.Ne Fenerbahçelilerin velilerine ne de Fenerbahçelilerin çoğuna en ufak açıklamada bulunmama gerek yok zira onlar Aziz Yıldırım konusunda vicdan muhasebesi yapamadılar,küçücük kızlarının zihinlerini kirlettiler.
Çocuklarına Aziz Yıldırım tişörtlerini giydiriyorlarsa orada efendi efendi oturacaklar,laga luga yapmayacaklar.Akşam daha uzun yazabilirim,zira bahsi geçen veliye fazlasıyla sinirlendim.PAO-CSKA maçı zehir oldu bana.

en azından kendi payıma düşeni söyleyeyim. gsvoleybol'da da yazmıştım aslında. fenerbahçe'nin havası biraz saçma oldu. milli takımlarda dedikleri oyuncuları, istanbul'da transfer görüşmeleri yapıyorlardı. onların derdi, lig bitti, oyuncuları tutamayız mantığıydı. yani as oyuncular bizi sallamıyor, diyemediler.

Calderon'un oyuna girmesine gelince. Suçlusu kim bilmiyorum ama, Calderon'suz kazanamayan bir takım var diye eleştirdik zaten yıl boyunca. Nasıl olursa olsun kazanılmış bir Fenerbahçe maçı, üstelik resmi maç, güzeldir. Ama artık, eksiklerin giderileceği, doğru kurulmuş bir takım görmek istiyorum.

Ama durum Calderon girene kadar başa baş geçen bir mücadele varken, Calderon'un tek fark yaratan oyuncu olması değil bu maç için. Diğer üç kulüpten bir gömlek aşağıda olduğumuzu herkes düşünüyor. Zaten bu yüzden gerekirse bonservis bedeli bile ödenerek transfer yapılmalı diye düşünüyorum. Ortaya bir başarı çıkana kadar cazip bir kulüp değiliz, elimiz güçlü değil. Şu an sadece para konuşur. Belli bir noktadan sonra "Galatasaray Voleybol Takımı" ismi de konuşmaya başlar.

O maçta 'özellikle yerli' oyuncularımızın adaletsiz güç farkından, siklet farkından, rekabet ruhuna ters bir oyunun oyuncuları olmalarından ötürü bocaladıklarını düşünüyorum. Zihinlerinde, mahallenin çocuklarını kırmamak için bir büyük olarak onlarla yalandan oynar gibi yapıp yapmamak arasında kaldıklarından bile şüphe ediyorum. Profesyonelliğin gereği çıkıp oynamaktır ama belki de ilk defa rakip bir takımın aşırı sevincine bu kadar sempatiyle baktığım, ben bile aldıkları sayılardan ötürü abilik-ablalık yaparak elimde olmadan alkışlar, cesaret verirdim diye düşündüğüm bir maça bakarak oyuncularımızı kritik etmenin, yermenin ölçüsüz olacağını söylemek istiyorum. Sezon için ne diyeceksek diyelim ama bu maçı baz alıp, Calderon girmeden Fenerbahçe Yıldız Takımı'na karşı bile zorlanıyoruz dersek oyuncularımıza saygısızlık yapmış oluruz.

Sana katılmıyorum Savaş kardeş,eğer bu takımla ilgili birileri eleştirilecekse,yada hesap sorulacaksa başta yönetim,şube sorumluları ve bazı oyuncular önce gelir,bence eleştirilecek enson kişi Nesiç'tir,bir takımda yılların deneyimi denilen oyuncular çıkıpta fb'nin genç takımıyla başa baş oynuyorsa ve antrenörde takımın yıldızını oyuna alıyorsa,bundan öncelikle o oyuncular,sonrada onlarıda bizim takımımıza getiren yöneticiler utansın,Orkun Bey şunu çıkıp bir açıklarsa çok sevinirim,bu takıma ocak ayında güç kazansın diye Miletiç diye bir oyuncumu transfer edilir,birde Sarıyer'den yani ikinci ligden,bravo diyorum zaten bu transfer başarısını anca bizim yöneticiler başarır zaten,Natali,Deniz,Aslı'nın bu takında ne işi var,birde sormak istiyorum en son Ezc,Vtt ve fb'den birini ne zaman yendik(genç takımını değil ama:)),yada şöyle sorulabilir ne zaman yeneceğiz,Takıma Calderon ve Lo bianco'yu alıyorsun ve yanlarına aldığın türk oyunculara bak,federasyonun saçma sapan 2+1 kuralını onaylıyorsun,ses çıkarmıyorsun,bunu bize ne faydası varsa,aynı şey bayan baskettede oldu,bizim takım sanki en iyi yerliler bizdeymiş gibi voleybolda 2+1,basketbolda 2+2'yi destekledi,bunu acaba hangi akla hizmet yaptılar,her sene ligin en iyi dördüncü takımı olmaktan bıktım artık,tutturmuşlar bir üçsenelik plan diye,Galatasaray istediği her oyuncuyu alabilmeli,ve bu voleybolda çok büyük paralar döne bir spor değil,gidersin neyse bonservisi verirsin alırsın,sanki zor birşeymiş gibi,ben sıkıldım bu erkek ve bayan voleyboldaki sıradan transferlerden…
Sevgili Kardeşim,
Aslında böyle şeylere pek takılmam ama iyi niyetle yazdığının bilincinde olsam da neredeyse yarı yaşımda olduğunu söylemek isterim. ;)
Onur'un sorduğu soru, Fenerbahçe Yıldız Takımı'na karşı Calderon'un oyuna girmesidir. Ben sadece bu konuya yönelik Nesiç'i suçladım. Transfer, yönetim, bazı sporcular gibi konularda aşağı yukarı seninle aynı fikirdeyim. Ama dediğim gibi o minicik çocuklara karşı adam gibi oynayamayan tüm oyunculuraımıza kızdım ve yazdım bunu. Calderon'suz galibiyet alınamıyorsa kusura bakma ama elindeki malzemeyi değerlendiremeyen, onlara iyi antrenman veya taktik veremeyen hocayı sorumlu tutarım ben. 3-4 yıllık yapılanma vs gibi konulara hiç girmeyeleim. 3-4 yıl boyunca yapılananın sadece takım olmadığını hepimiz görüyoruz. Yazık!
Sevgiler.

ben yaşınızı bilmiyordum,Savaş abi,ama sonuçta benim yazdığım yazıdada anlatmak istediğim,Nesiç'e gelene kadar çok kişi olduğu,benim Calderon'un oyuna girmesiyle ilgili düşüncem hala aynı,Nesiç değil,fb'nin genç takımını ezemeyen oyuncular ve onları bu kulübe alanlar utansın.Ayrıca benim içinde yaş problem değil,yaşınızı bilseydim abi diye yazardım,ben iyibir Galatasaray'lı ve iyi bir sporsever olarak,bizim voleybol şube sorumlularının,şampiyonluk için hiçbirşey yapmadığını düşünüyorum…
Saygılarla Savaş Abi;)

ben yaşınızı bilmiyordum,Savaş abi,ama sonuçta benim yazdığım yazıdada anlatmak istediğim,Nesiç'e gelene kadar çok kişi olduğu,benim Calderon'un oyuna girmesiyle ilgili düşüncem hala aynı,Nesiç değil,fb'nin genç takımını ezemeyen oyuncular ve onları bu kulübe alanlar utansın.Ayrıca benim içinde yaş problem değil,yaşınızı bilseydim abi diye yazardım,ben iyibir Galatasaray'lı ve iyi bir sporsever olarak,bizim voleybol şube sorumlularının,şampiyonluk için hiçbirşey yapmadığını düşünüyorum…
Saygılarla Savaş Abi;)
:)
Birçok konuda aynı fikirdeyiz. Yaş konusu sorun değil. Sevgiler.