Takas ve Transfer dedikoduları...

Ellis de New York gündeminde...
Mike D'Antoni'nin gelmesiyle birlikte kadrosunda değişim olup olmayacağı merak edilen New York Knicks'te Baron Davis'ten sonra bir başka Warriors'lı Monta Ellis'in ismi geçmeye başladı.
Baron Davis'in Knicks'te oynama ihtimali basına yansırken şimdide Monta Ellis için Knicks'in devreye girebileceği söyleniyor.

Mike D'Antoni'nin sistemine uyacağı yönünde görüşler ortaya atılan Ellis'e mid-level'in teklif edileceği konuşuluyor.

act_monta_ellis.jpg

nyk da artık zıvanayı aştı resmen adamlar sulanmadık FA bırakmadı...2-3 gün içinde jamison dedikodusu da çıkar :p

Baron Warriors'ta kalacağını açıkladı . Knicks zaten D'Antoni ile zaten yapması gereken en büyük transferi yaptı . D'Antoni ile de bu sezon o kadroyla başarı çıkmazsa seneye o takımda sil baştan yapılanma olacaktır .

Redd için Cavs iddiası...
Milawukee Bucks'ta bir anda istenmeyen adam haline gelen ve son dönemlerde adı sürekli takaslarla anılan Michael Redd için Cleveland Cavaliers iddiası ortaya atıldı.
Bir kaç yıl öncede Cavaliers'ın gündemine gelen ancak o dönemde Bucks'ı tercih eden Redd'in Cavaliers'a nasıl bakacağı merak konusu.

Takas olması halinde ise nasıl bir takas olacağı ise henüz belirsiz.

nba_g_redd_268.jpg

Herrman Avrupa'ya doğru...
Detroit Pistons'ın forveti Walter Herrmann'a, İspanyol Pamesa Valencia'nın talip olduğu belirtildi. İspanyol basınına göre;
Valencia'nın, Herrmann konusunda ısrarcı olduğu ifade edildi. Sezon ortasında Bobcats'ten Pistons'a gelen Herrmann istediği süreleri alamazken;

Sezonun bitimiyle free-agent olacak.

herrmann_inside_060906.jpg

NBA'de sezonun sürpriz takımlarından New Orleans Hornets'in, antrenör Byron Scott'ın sözleşmesini 2 yıl uzattığı açıklandı.Bakalım seneye daha ne canlar yakacaklar ?

finalde karşımızda olurlar en fazla..bu senekinden daha güzel bi batı finali olur tabi..sakatlık vs tarzı şeyler yaşanmaz ise..

Emre Yuksel' Alıntı:
knicks vitaly potapenko nun peşinde :p chris- the energizer- gattling de gündemde :)

Emre abi bu denver bizim HERSEYİMİZ iversonu göndermek isterse geri alırmıyız bide son haber neler bizimkilerden az anlat bende ingilizce yok takip edemiyorum benide ayıktır biri sorarsa rezil olmyalım :p

Volkan Ozger' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":1jha6s4j]knicks vitaly potapenko nun peşinde :p chris- the energizer- gattling de gündemde :)

Emre abi bu denver bizim HERSEYİMİZ iversonu göndermek isterse geri alırmıyız bide son haber neler bizimkilerden az anlat bende ingilizce yok takip edemiyorum benide ayıktır biri sorarsa rezil olmyalım :p[/quote:1jha6s4j]

Volkan türkçe basketbol ve nba ile ilgili sitelerde ulaşabileceğin bilgiler hep sınırlıdır.. yabancı sitelerde çok şey okursun ama % 90 ı balondur.. sen bilgi kesinleşince zaten ulaşıyorsun..yani çok da bir şey kaybetmiş sayılmazsın.. ben genelde hoopshype daki dedikoduları okuyorum ama son 1 hafta zaman bulamıyorum bakmaya..

şimdi nba finalleri ve draft heyecanı olacak.. öncelik oralarda.. 1 temmuzdan önce oyuncularla görüşme yapmak bile yasak.. bu nedenle haziran sonunu beklemek lazım.. draftten sonra full bu gündeme gelecek zaten.. bizim ilk işimiz iguodala.. sonra jamison.. benim her yerde gördüğüm isimler bu.. sonrası için biraz bekleyeceğiz..

Iverson ın geri dönmesi söz konusu bile olmaz bence.. Sözleşmesinin son senesi olduğu için mutlaka takas dedikoduları olacaktır.. denver da cap çok şişkin olduğundan birine yol verecekler.. carmelo daha genç.. ıverson yolun sonunda.. büyük ihtimalle takas olur diye düşünüyorum.. ama nereye ve neye karşılık bilemiyorum..

daha fazla bilgi için.. bkz. eser atalay :)

Portland'dan Miller'a veto...
Takas tekliflerine açık olduğunu açıklayan Portland Trail Blazers, Memphis Grizzlies'tan gelen takas teklifini reddetti. Grizzlies'ın, Blazers'a yaptığı takas teklifinde;
Travis Outlaw ve Draft No. 13 için Mike Miller önerildi. Ancak Blazers Genel Menajeri Kevin Pritchard bu teklifi reddetti.

mike-miller-breasts.jpg

Heat ve Bulls'dan yalanlama...
Joey Dorsey tarafından ortaya atılan iddiada Chicago Bulls'un Michael Beasley'i seçerek Derrick Rose'u Miami Heat'e bırakacağı söylentileri iki taraftanda yalanlandı.
Gerek Miami gerekse Chicago cephesi ortaya atılan bu iddiaları yalanladı ve aralarında herhangi bir görüşme olmadığını söylediler.

Bulls'ta GM John Paxson yaptığı açıklamada ''Kesinlikle bu tip söylentilerin çıkması için herhangi bir neden ortada yoktur.'' dedi. Paxson ayrıca söylentilerin kesilmesi içinde esprili bir şekilde Heat'in Beasley'i seçeceğini söyledi.

Knicks'ten takasa yeşil ışık...
NBA draftı öncesi kampında konuşan New York Knicks Başkanı Donnie Walsh , yaptığı açıklamalarla takasa sıcak baktığının sinyallerini verdi.
Draftta 6. sırayı alan New York'ta, draft hakkının takasta kullanılabileceği belirtildi.

Başkan Walsh yaptığı açıklamada ''Biz her seçeneğe bakacağız. Çok iyi bir oyuncu için takasa girebiliriz. Bir çok seçenek mevcut. Biz araştıracağız.'' dedi.

Bulls'un yeni Koçu Collins...
NBA kaynaklarının verdiği son dakika bilgisine göre coach arayışlarını sürdüren Chicago Bulls, Doug Collins'le anlaştı ve Bulls'un yeni coachu Collins oldu.
Coachluk kariyerine 1986'da Chicago'da başlayan ve daha sonra 1995'de Detroit'in başına geçen Collins, en son 2002 yılında Washington'da görev aldı.

Resmi açıklamanın ise kısa zamanda yapılması bekleniyor.

Collins'in coachluk kariyer yüzdesi ise %53.6 (332-287) .

Wade: Takası normal karşılarım...
Draftın 1 numarası Chicago Bulls ile Miami Heat arasında takas söylentileri dolaşırken, adı takas paketinde geçen Dwyane Wade ilginç açıklamar yaptı.
Wade adının takas söylentilerinde geçmesinden dolayı rahatsız olmadığını söylerken;

''Ben etrafta bu tip şeylerin konuşulduğunu duydum. Ama ben bu konuda rahatsız değilim. Bu senin kontrolünde olan bir şey değil. Eğer başka bir organizasyon seni isterse sende hazır olmak zorundasın.'' dedi.

061224_wade_vlrg_12p.widec.jpg

Pietrus&Delfino Spurs kıskacında...
San Antonio Spurs'te kadroya takviye için çalışmalar başlarken listede bir çok oyuncu yer alıyor. Tony Parker'ın Fransa Ulusal Takımından arkadaşı olan Warriors'lı Mickael Pietrus;
Spurs'ün gündemine gelirken, aynı zamanda Arjantin'den Ginobili'nin takım arkadaşı olan Toronto'lu Carlos Delfino'da gündemdeki bir diğer isim.

Spurs'ün, Sasha Vujacic'lede ilgilenebileceği ancak Lakers'ın bu oyuncuyu bırakmaya niyetli olmaması ise bu ihtimali düşürüyor.

act_mickael_pietrus.jpg

Arenas beklemede...
Kontratındaki opsiyonu kullanarak free-agent olması beklenen Washington Wizards'ın All Star guardı Gilbert Arenas açıklamalarda bulundu.
Arenas'ın kontratındaki opsiyonu kullanarak free-agent olması beklenirken yıldız oyuncu açıklamasında ''Ben sadece bekliyorum.'' dedi.

Arenas sakatlığı ile ilgili olarak ise ''Her şey şimdi iyi gibi. Bu ay daha da netleşecek.'' dedi. Arenas'ın, free-agent pazarını test edeceği ise gelen haberler arasında.

arenas-large.jpg

Sheed'e takas yolu gözüktü...
Boston Celtics'le oynanan serinin 6. maçında adeta dökülen Detroit Pistons'ın All Star power forveti Rasheed Wallace'ın takımdan gönderilmesi gündemde.
Bir önceki sene oynanan Cavaliers serisinde 6. maçta oyundan atılan ve bu sezonki Celtics serisinde ise yine 6. maçta çok kötü bir performans sergileyen Rasheed Wallace istenmeyen adam oldu.

Detroit taraftarının Sheed'e tepkili olduğu belirtilirken, 13.7 milyon dolarlık kontratının son senesinde olan ve takas için cazip bir konuma gelen Wallace'ı, Dumars'ın takas edebileceği iddia edildi.

img47c2ad75e0d44.jpg

Cavs'te Davis ve Ford sesleri...
Play-off'larda yarı final serisinde Boston Celtics'e 4-3 ile kaybeden Cleveland Cavaliers'ta point guard pozisyonu için Baron Davis ve Tj Ford gündemde.
Golden State Warriors'la kontrat uzatıp uzatmayacağı belirsiz olan Baron Davis ve Toronto'dan gönderilmesi gündemde olan Ford'la Cavaliers'ın ilgilenebileceği ifade edildi.

Coach Mike Brown'un ise Baron Davis'e daha sıcak bakacağı gelen haberler arasında.

baron1.jpg