Takımımızın Sahaya Çağırılması..

fb nin anonsçusu aynı zamanda all-star dada anons yapmıştı.Eğer fb li değilse bizede gelsin yaa.

dadadadadadadadamir mırrrrrrrrrrrssssssiçççççç

Eleştirilerimizi sunmamız güzel ancak bunu yaparken daha yapıcı olmaya çalışalım. Sonuçta anonsçumuz da bu sayfaları okuyor ve onu haksız yere kırmak hakkımız değil. Üslubumuzda "emreder" bir hava ve tavır olmamalı. Sonuçta o da bu işi bizim kadar Galatasaraylı olup, işinden vakit ayırıp her maça gelerek yapıyor. Özellikle Barış Çamur, lütfen "Amerika'yı yeniden keşfettim" havasında mesajlar yazma, biz de biliyoruz neyin ne olduğunu.

Öncelikle Fenerbahçe Ülker'in anonsçusu bir tiyatro sanatçısı. Şahsen ben rahatsız oluyorum onun abartılı anonslarından, antipatik gözüküyor. Ali Emre Dedeoğlu daha profesyonel ve statik bir sesle yapıyor, ki bu da benim tercihim ki bu tercih insandan insana değişir. Önerilerimiz olumlu ancak bu öneriler ilk kez gelmiyor, Efes Pilsen gibi Euroleague platformunda mücadele eden bir takıma da anonsçuluk yapan Ali Emre Dedeoğlu pekala biliyordur bu önerilerimizi.

Not: Bu işi ben de yaptım. Hakikaten zor bir iş. Şöyle bir baktığımda bunu layıkıyla yerine getiriyor anonsçumuz. Anons sadece oyuncu ismini bağırmak değil, faulleri, oyuncu değişikliklerini de söylemektedir. Bu yüzden "en iyi anonsçu" sıfatının tek kıstası oyuncu ismini en havaya sokan biçimde çığırmak değildir.

@ Ömer Horzum

Kimseye emretmedim, öyle bir triplerdede değilim.. Kendi dünyanda güzel abartıp, iyi yazıp çiziyorsun tebrik ederim.. Senarist olma yolunda başarılı olabilirsin.

Sporcu olduğum için hangi tarzın oyuncuyu daha motive edeceğini, daha hırslandıracağını gayet iyi biliyorum.Sıradan ve basit bir ses tonuyla anons yapmak mı, yoksa oyuncuyu coşturacak motive edecek gaza getirecek bir şekilde anons yapmak mı daha iyi diye soruyorum?

Deplasman takımını sıradan bir şekilde söyleyebilir, ama bizim oyuncularımızı söylemesi bana pek doğru gelmiyor.Basketbol şov işidir, görsellik ve güzellik gerektirir.. Taraftarı coşturacak, motive edecek, dahada ateşleyecek şeyler gerektirir..

Bağırmaktan rahatsız oluyor olabilirsin ama emin olki oyuncular inanılmaz motive oluyorlar..
Örneğin " Cüneyt Erden" diye sıradan bir şekilde anons etmektense " Cücücücüneyyyttttt Errrrrrrdeeeennnn" şeklinde duymayı tercih ederim..

Bu benim görüşüm.. Senin görüşün nedir bilemem.. Saygı duyarım ;)
Sende bana saygı duymak zorundasın..

"Amerikayı yeniden keşfetmek" deyimini yazdığın bazı şeylere ithafen kullanmıştım. Biz de sporcuyuz, sporcuyduk. Biz de biliyoruz basketbolun şov işi olduğunu. Bunları tekrar tekrar yazıp, anonsun daha çığırtkan olması gerektiği tezini destekler halde kullanmana gerek yoktu.

Bu oyuncular altyapı oyuncusu değil. Koskoca kaç yıllık Cüneyt Erden eğer anonsçu azıcık daha ismini bağırırken uzatıyor diye motive olmaz, hayatta olmaz. Bu söylediğin ancak ilk tecrübelerini yaşayan genç oyuncularımız için olabilir ki, ben Cemal'in uzun zamandır sayı attığını hatırlamıyorum. Lütfen olaya kendi penceremizden değil, profesyonel basketbolun çerçevesinden bakalım.

Bu mesaja da lütfen kişisel saldırı ile cevap verme. Benimle bir derdin varsa özelden konuşalım ve konuya sadık kalalım. Daha fazla yazardım ama konunun asıl muhatıbı Ali Emre Dedeoğlu bu konuyu okuyacak ve gerekli cevabı yazacaktır.

Ali Emre bu işin en iyilerindendir.Kimse burada ona laf söyleme hakkına sahip değildir.Çünkü bu işin ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?

Mesela içimizde ali emre'den başka mikrofonu eline alan varsa zorluklarını söylesin.

Lütfen zamanında Ali emre bu işlerden para bile kazanmıyordu ki o örnek verdiğiniz insanlar ne kadar para kazanıyorlar bir düşünün.Sadece Galatasaray sevgisi için yapılan birşeydir bu çoğu zaman.

Ali Emre'den memnunum valla.

Not:En iyi Cüneyt'i yapıyor Ali emre.En kritk basketleri o atınca direk en iyi ses ona çıkıyor tabi.Hele serbest atışta ilkini sokunca Cücü diyişi "budur" dedirtiyor.!

Ali Emre Abi @

Öncelikle samimiyetine inanarak abi sıfatını kullanıyorum belirteyim.. Sanırım Asvel maçıydı.. Cüneyt son 5 saniyede içeri drive ederek turnike ile sayıyı bulmuştu ve o anda periyot bitti.. O sırada yaptığın anons oldukça hoşuma gitmişti. Takdir etmiştim.. Keza Beykoz maçında Britton'un attığı üçlük sonrasında yaptığın anonsta öyle.. Zaten "Cücücüneyt Errrrdeeenn" diye duymak isterim dediğim anonsta Asvel maçındaki anonsun ta kendisiydi.. Beykoz maçındaki Dee'nin attığı son saniye üçlüğünde ise yaptığın anonsta hoştu ama sürekli olmuyor işte arada sırada geliyor.. Sanırım sende bir anlık aşkla yapıyorsun onu =)

Savunmanı istiyorum derken o sırada başka bir arkadaş " Neden rakibin attığı sayılarıda söylüyor? " diye bir soru geldi bende gülerek kendisine soralım cevap bekliyoruz Ali Emre Bey'den diye cevap verdim. :) Senden savunma falan bekleyen yok, sadece konulara açıklık getirirsen daha iyi olur - ki getirmişsin teşekkürler.. -

[Abi ufak bir düzeltme savunmanı isteyen ben değilim Serdar Aslan adlı kardeşimiz.. :) Bir sayfa arkadaki yazılarından bunu görebilirsin..]

Aslanlarımız sahaya çıkarken daha bir şov havasında olursa ( Bknz : Akatlar - İpekçi ) dahada güzel olur diye düşünmüştüm. Sadece bu bir öneriydi, olması gerekiyor / olacak / olmalı diye bir uslüb kullanmadım farkındaysan :)

Lakap olayında demişsin, varsa söyleyin diye.. Mesela Dee'nin ara sıra top kapıp tek başına bitirdiği fast-breakler var.. Dee'nin lakabı zaten " One Man Fast Break ".. Belki abartılı kaçabilir ama o tip pozisyonlarda lakabıyla birlikte anons edilirse daha iyi olmaz mı?

Bir durum ise ; oyuncuların isimleri.. Şimdi mesela Charles Gaines ile Willie Solomon'u aynı şekilde anons edemezsin veya ne bileyim Damir ile Predzic ile.. Buna diyecek bir sözüm yok.. Ama normal konuşma tonundan 1-2 ton yüksek olarak Charles Gaines demektense daha coşturucu, daha şova dönük anons yapılırsa çok daha iyi olur kaanatindeyim..

Not : Bunlar ne emirdir, ne zorunluluk kılınan şeylerdir. Sadece görüşlerimdir, düşüncelerimdir.

Neyse abi :)

Umarım bu sorun en kısa zamanda çözülür.. Elimizdekilerle en iyisini yapmaya çalışıyorsun buna hiç şüphem yok :)

Taraftarı coşturmakta senin elinde.. =)

Ali abi kolay gelsin valla ne salon bizim nede ordaki sistemler, anlaşılan oldukça zor şartlarda gidiyo işler, kolay gelsin abi bizim isteğimiz barış arkadaşında dediği gibi artık avrupada da gördük basketbol bir şov ve de insan bu örnekleri görünce onlar gibi olmak istiyo o organizasyonları görünce istiyoki bizde de bunlar olsun ama yapcağımız ilk iş bi salon yapmak başka çıkar yolu yok bunun.Zaten daçkanın salonlarını kullanmamızdan çok hoşnut olduklarınızı sanmıyorum umarım daha iyi bir salonda daha iyi organizasyonlar vede profesyonelce yapılan işler görürüz keşke sana bıraksalar herşeyi ali abi :)

Şu savunma esprisi yanlış anlaşılmasın zaten espriye espriyle karşılık verilmş.
Benim öğrenmek istediğim Ali Emre bey Federasyondan rakip sporcunun adı söylenecek diye bir kural var mı?

Ali Emre' Alıntı:
[quote="Serdar Aslan":1bf4e884]Şu savunma esprisi yanlış anlaşılmasın zaten espriye espriyle karşılık verilmş.
Benim öğrenmek istediğim Ali Emre bey Federasyondan rakip sporcunun adı söylenecek diye bir kural var mı?

Böyle bir kural yok dediğim gibi sadece rakip takıma olan saygıdan ötürü yaptığım bir olay TBF'nin denetimi tamamiyle anonsun yapılış şeklinedir...[/quote:1bf4e884]

Euroleauge'de abdinin o ortamında penn attıktan sonra SCOONIEEE SCOONIEEE SCOONIEEEE SCOONIEEEEE PENNNNNN anonsuna hastaydım abi mükemmel oluyordu benim küçük kardeşin bile dikkatini çekiyordu çok hoş geliyordu kulağa ama artık o isimi abdide duyamayacağız postaladı efes.. diyeceğim ben anons konusunda gerçekten çok memnunum bjkli en yakın arkımda sizin anons yapan adam mükemmel bide bizimkine bak :mad: lafını çok eder bana:d deeeee brownnnnnn tüm sene bu mükemmeldi! başarıların devamını diliyorum..

Bu sene İpekçi'deyiz..

Ve bu takımın sahaya çıkışını; oyuncu isimlerini merakla bekliyorum =)

Birde bizim bir ara Cimbombom Kızlar vardı noldu onlara ? :)