Takımın Gençleştirilmesi

Re: takımın gençleştirilmesi

yani ezeli rakibimiz fb ülker örneği gibi takım gençleştirilirse uzun süreli başarıda gelir ama altyapının güçlenmeside şart iyi bir koçun olmasıda gerekli bunları yönetim istese yapabilir hem bunu yapmak için çok büyük bütçede gerekmez
 
Re: takımın gençleştirilmesi

Tolga kardeşim yapamayız, neden yapamayız çünkü madem gençleştirme işine giriyorsun alt yapı ekibini buna göre kurmalısın.
Yıllardır Galatasaray Altyapısından tık yok.En son çıkan 3 oyuncu, İsmet-Altay-Nusret bu oyuncuları hangi Tbl takımı kadrosuna alır oynatır.
Sıfırdan başlayarak örneğin 95 doğumluları ele alarak sağlam yapılanmaya gidersin, ülkenin belli noktalarına scoutlar gönderirsin yetenek avcılığı yaparsın.
Bu 1-2 senelik iş değil 5-10 senelik bir iş.
Bizim yönetimimiz daha bir sonraki sene oyuncuyla sözleşme yenileyemiyorken böyle bir atılım yapmasını hiç beklemiyorum ne yazık ki...
 
Re: takımın gençleştirilmesi

arkadaşlar bence efesle birleşirsek olur altyapısı kuvvetli burasıda yönetime kalmış birşey
 
Re: takımın gençleştirilmesi

Maalesef altyapımız iyi degil Alpella'da oynamıs şimdi trabzonda oynayan birkan batuk dackalı orhan hacıyeva falan sınıf arkadasımdı.Domine ediyorlardı genc takımda bizim takıma 30 falan atıyordu pertev ülker falan.Ama nedense bizde hiç bir atılım olmuyor.Nusret en büyük yıldız adayımızdı şimdi 2 ligde oynayamıyor.
 
Re: takımın gençleştirilmesi

Arda Öztürk' Alıntı:
Sonuç olarak en az 7 sene alır:) Ozaman napalım boş verelim :)

Arda hafif kinaye kokusu aldım ancak sende görüyorsun 1 sene sonrası planlayamayanlar 7 sene sonrasını nasıl planlayacaklar ;)
 
Re: takımın gençleştirilmesi

Sevgili Mert haklısın, iyi bir altyapı ile kaliteli genç oyuncular yetiştirmek kulüp için en önemli hamledir. Bu sisteme şu an için sahip olan en iyi kulüpler Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'dir ülkemizde. Efes Pilsen'i söylemeye gerek yok, yıllardır herkes biliyor. Fenerbahçe ise altyapı anlamında tamamen Ülkerspor temeli üzerine kuruldu. Yoksa yıllardır Galatasaray ve Beşiktaş'tan hiçbir fazlası yoktu bu konuda. 90'ların sonundan itibaren büyük atılımlar yapan Ülkerspor, o dönemde çeşitli illerde basketbol okulları açarak yetenekli genç oyuncuları bünyesine toplamıştı. Yani şu anki sistemlerinin temeli yaklaşık 10-15 senelik bir birikimin ürünüdür. En önemli etken ise sağlam bir maddi yapıdır bu konuda, özellikle kulüp takımlarımız için tek başlarına böylesine bir atılım günümüz şartlarında çok zor. Galatasaray'dan kısa vadede böyle atılımlar beklemek yanlış olur, ne maddi ne de yönetimsel açıdan buna yeterlilik var çünkü.. Öte yandan Türk Telekom bu işi gayet iyi yapan kulüplerden birisi. Kulübün ikinci takımı olan ve genç oyuncularının yer aldığı "Genç Telekom" ekibi de ikinci ligde oldukça iyi gidiyor. Eğer ki böyle bir birleşme gerçekleşirse Galatasaray taraftarının arzuladığı o sağlam altyapı kurulabilir. Çünkü sistem ona uygun olacaktır bu birleşme ile. Başka türlü bir alternatif görünmüyor dediğim gibi kısa vadede..
 
Re: takımın gençleştirilmesi

Rusyada Litvanyada Hırvatistanda her yıl yeni yeni oyuncular yıldız adayları çıkıyor...evet bizde bu altyapı öncülüğün Efes yapıyor ama son yıllarda ne kazandırmışlar? Cenk akyol u ayırabiliriz bitek ama oda kaç yıl oldu hala yıldız olacak...bir ibrahim den sonra şutör çıktımı...hidayet mehmet okurun ardından kimi yetişti? Orhun eneden sonra oyun kurucu geldimi?

altyapı dediğin şuan sadece 17-18 yaşlarında boyu 2.00 metre veya üstü oyunculara basket topu görmemiş olmalarına rağmen gidip onlarlı bulup yetiştirmeye çalışmak olmuş...peki bu sürede gerçekten yetenekli sporcular ne oluyor? KAYIP!!
 
Re: takımın gençleştirilmesi

Takımın gençleştirilmesinden öte alınan yabancıların %80'i 30 yaş üzeri olmamalıdır yani. Kurulan Türk iskeletinde 30 yaş ve üstü adam bulunması birkaç adet zaten gereklidir. Yaş ortalaması 27-28 olmalı işte. Genç oyuncularda çıkmaz Altyapıdan artık kolay kolay. Yıl 2009.
 
Re: takımın gençleştirilmesi

ferhat abi haklısın o zamn bende naslında bu konuyuda açmayı düşünüyodum hazır futbol takımı ve aslantapenin adına sponsor olan TÜRK TELEKOM ile birleşilmeli bununda bence bir an önce yapılması lazım bizim takımın bi fb ülkerden ne eksiği var daha da iyi olamalı mesela olympiakos
 
Re: takımın gençleştirilmesi

futbol altyapısı bu kadar kaliteliyken basketbol altyapısı neden bu kadar zayıf anlamış değilim.

Bayan takımımıza 20 yıl sonra çok sağlam 2 tane oyuncu bağışlayacağım :)
 
Re: takımın gençleştirilmesi

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Arda Öztürk":2coaojeb]Sonuç olarak en az 7 sene alır:) Ozaman napalım boş verelim :)

Arda hafif kinaye kokusu aldım ancak sende görüyorsun 1 sene sonrası planlayamayanlar 7 sene sonrasını nasıl planlayacaklar ;)[/quote:2coaojeb]

Diyorum ya boşverelim.Ümitsiz vaka.
 
Turkiyede Efes Pilsen ve Aydin Orsun gelmesiyle birlikte alt yapısı canlanan fb disinda genc oyuncu yetismiyorsa bu alt yapıdaki antrenorlerin 10.sinif olmasindan dolayidir.Hani 3.sinif olsalar bir bakıma senede en kotu 1 oyuncu bir yerlerden gelecek ama 0+0=0..Torpille(akraba,dost,tanıdık vb.) alt yapılara oyuncu secersen,Turkiyede politikada oldugu gibi eski futbolcunun basbakan,muhallebicinin bir zaman sonra Vali oldugu gibi bu duzenek te bence pek de fazla sasirmamak gerekir!
 
Mustafa Kaya' Alıntı:
Antonio henüz 23 yaşında . Seneye takıma tekrar dönecek olan MS 24 yaşında ve seneye türk statüsünde oynayabilecek .
Seneye MS kesin dönecek mi, kaç senelik sözleşme imzalamıştık? Ama ne olursa olsun ben döneceğine inanmıyorum. Üstelik Türk statüsünde de oynayamaz. Arka arkaya belli sene oynayan herkes Türk statüsüne alınmıyor çünkü başka kriterler de var. Mesela ülke basketboluna büyük katkısı olacak gibi... ( bu da neye göre anlaşılıyor muamma) Kaldı ki Murat hocanın da bu konuda açıklamaları vardı, tekrar okunduğu zaman kurallar haricinde daha önemli şeylerin olduğu hatırlanacaktır. Sözün özü büyük federasyonumuz ne MS'nin ne de bizde oynayan, oyanayacak bir yabancı oyuncunun Türk statüsüne geçmesine hayatta onay vermez ki bence de MS ve onun kalitesindeki oyunculara verilmemeli.

Gençleştirmeye dönersek de altyapının hali ortada, arkadaşlar güzel özetlemiş. Eğer buna başlayacaksak yabancılardan başlamalıyız. Uzun süreli mukavelelerle. Ancak bu da çok kolay değil. Böyle bir yapılandırma sürecinde yine sabırla şampiyonluğu bekleyebilir miyiz acaba, ayrıca sonrasında da şampiyonluk garantisi yok. Oldu ki sabırla bekleyeceğiz, belli seviye üstündeki genç yabancı oyuncuları kadroya katmak için iyi bir bütçe gerekir çünkü takımları hep uzun süreli sözleşmeler yapıyor artı farklı ödemeler de gerekiyor. Para konusunda çok fazla ipin ucunu kaçırmadan yetenek bulmaya kalkarsak da o zaman iş kısır döngüye dönüşecek kanımca, sonuçta bu yönetimin ve mevcut zihniyetin başarması için güven duyacağımız hiçbir şey yok. Avrupa'da veya dünyada normal oyuncular için bile araştırma olanaklarımız gelişmemişken yetenek avcılığını beklemek hayal perestlik olur bence...
 

Üst