Tatar Ramazan

tatarga7.jpg

Oyuncular:
Kadir İnanır(Tatar Ramazan),Esin Moralıoğlu(Zeynep), Hayati Hamzaoğlu(Abdurrahman Çavuş),Yaman Okay(Meydancı Mustafa), Yıldırım Gencer, Kazım Kartal(Aksekili),Salih Kırmızı, Fatma Belgen, Tuncer Necmioğlu, Mehmet Ezici, Hikmet Taşdemir(Cıbıl Halil),Nejat Gürsoy(Topal Necmi),Samim Meriç

Konu:
Ramazan bir çatışmada Abidin Ağa?nın oğlunu vurup dört yıl hapiste yatar, çıktığında sözlüsü Zeynep?le buluşur, kasabaya dönerler. Abidin Ağa?nın diğer oğlu intikam peşindedir ve onu rahat bırakmaz. Bir gece onu sıkıştırır, Ramazan?ın başı yine derde girer ve tekrar hapishaneye döner. Ama belalar Ramazan?ın peşini hapishanede de bırakmaz.

Yani Tatar Ramazan ben kişisel yorum yapmak istemem yorumu sizlerden alalım.

Filmden bir replik:
Mahkumlar: Ben vurdum,ben vurdum,biz vurduk,biz vurduk,evet biz vurduk...

Tatar Ramazan : Burada vurulması gereken biri vardı onu da ben vurdum lan gücünüz yetiyorsa gelin alın. Ben tatar ramazan...

Kadir İnanır'ın karizmasının tavan yaptığı karakterdir Tatar Ramazan.. :)

Senden esaslı bir bıçak istiyorum, hasmıma sallayınca dönmeyen cinsten olmalı. Çünkü ben, adama bıçağı iki kere sallamam! (Tatar Ramazan, Kirmastılı'ya söylüyor.)

koridorları sevdim..
ceza istediği kadar uzun olsun
yeter ki koridorlar kısa olmasın
insan bir kere yürümeye durdumuydu herşeyleri unutur
nedendir bu?

çünkü volta cezanın törpüsüdür...

Türk Sinema tarihinin en sosyal içerikli filmlerinden biri..şimdiki teknoloji ile şimdiki sözde oyuncular ile çekmeye kalksan bi okadarda rezil olabileceğin çok zor bir film ve filmde birçok önemli söz var ama heralde en etkili olanını gene Tatar patlatır

"ben kopegi bile asagilamam,allah yaratmıs ama insanlarin kopeklesmesi beni cildirtiyor"

"Benim adım tatar ramazan, ben bu oyunu bozarım!"

Tatar Ramazan çok özel bir yapıttır. Hem ilki hem ikincisi. Birçok kere izlemişimdir. KAdir İnanır işte. Müthiş.