TBL 1. Hafta | Galatasaray 94-85 Uşak Sportif

Furkan üzerine koyarak devam ediyor. En çok buna seviniyorum. Arroyo bildiğimiz gibi. Maç sonlarının kahramanı.

Yüksek sayıyla giriş yaptık lige. Keyifli maçlar izleyeceğiz bu sene.

Hadi Vuyukas'ı geçtim Aradori'ye yazık ediyor Ergin Hoca.
Nolan kötü demiyorum,Aradori bunu hak etmiyor diyorum yanlış anlaşılmasin.

Jawai konusunda eleştiriler haklı. Ben de Jawai yerine Vougioukas ile başlamamız gerektiğini düşünüyordum. Jawai'yi kazanmak için oynatmak ve form bulmasını sağlamak gerekli ama Vou daha garanti ve istikrarlı bir adamdı, onla başlayıp, Jawai'yi ilk etapta sadece EL'de ısındırabilirdik. Eğer istenen seviyeye gelirse zaten bir yabancı hakkına kıyar, Jawai-Vou değişimini yapardık. Ama şu aşamada Vou her anlamda Jawai'den daha önde duruyor.

Nolan konusunda ise anlayamadığım bir tavır var, bugün iyi değildi, doğru. Ama Türkiye Kupası'nın en öne çıkan oyuncusuydu, hazırlık maçlarında aynı şekilde. Burada gelip sürekli ona sallamanın mantığı yok, ben şu ana kadar gayet memnunum. Evet, yer yer istikrarsız olabiliyor ve tercih hataları yapabiliyor. Ama çok değerli silahları olan, potansiyelli bir oyuncu. Bir de Ender falan sakatken, ne yapalım Arroyo'yu tek oyun kurucu olarak mı maça çıkaralım. Tabi Nolan'ı, Aradori'ye tercih edeceğiz.

Maça dair; Furkan muazzam başladı sezona, sezon öncesi değerlendirmede, şu pivot yapısında onun performansı çok kritik diyorduk, o da beklenen atılımı yapmış biçimde oynuyor. Arroyo'ya söz söyleme gereği hiç hissetmiyorum, kendisinden Avrupa'da bir tane daha yok zaten. Pocius ve Micov, nokta atışlar. Pocius'un hücumda all-round bir isim oluşu ile Micov'un muazzam oyun bilgisi, bize çok katkı sağlayacak. Dipnot olarak Micov'un perdeleri kullanış biçimine, topu ilk aldığında savunmayı okuyup içeri direk penetre edişlerine zaten ayrı tavım, güzel adam vesselam.

Furkan gerçekten çok iyi oynadı.Güven kazandıkça çok daha sorumluluk alacaktır da Jawai ile ne olacak bilemiyorum.

Bana hiç düzelecekmiş gibi gelmiyor.Nezaman oyuna girse müdafamız çöküyor.

Lige galibiyetle başlamak güzel. Savunmada çok iyi değildik ama hücumda maç genelinde fena değildik. En azından toparlanamaya başladığımızı görmek iyi oldu. Jawai'nin Vou'ya tercih edilmesi çok büyük risk. Umarım Ergin Hoca bu riskte kazanan taraff olur.

Eğer Uşak'ın maçta geri dönüş yapmasına izin vermeseydik maçın yıldızı Furkan olacaktı ama maç kafa kafaya gelince Arroyo sorumluluk alıp maçı kopardığı için maçın yıldızı Arroyo oldu.Olsun ziyanı yok :)

Furkan beklentilerin de üstünde başladı.Takımın savunma sertliğine direkt etki ediyor.
Arroyo Pocius Micov gibi 3 tane iyi karar verici ve istikrarlı kısaya sahip olduğumuz için çok şanslıyız.Yeri geliyor şutları girmiyor ya da yeri geliyor top kaybı yapıyorlar ama hiç "Bu da yapılır mı" dediğimiz bir hataları olmuyor.Gerçi bunu söylemek için erken ama şu ana kadar-özellikle bu maçta bu görüntüyü verdiler.

Gelelim eksi yönlerimize.
Nolan ve Jawai bu maçta resmen takımı baltaladılar, Uşak'ın geri dönmesine sebebiyet verdiler.Nolan dün attığı twitten sonra bugün ne yaptığını anlayamadığımız kötü savunmaları biraz asabımı bozdu.İnşallah uzun vadede takıma adapte olup katkı verir de elimizde patlamaz.
Jawai tam bir umutsuz vakka.Ama enteresan bir şekilde Ergin Ataman Jawai'ye çok güveniyor.Onu da bekleyip göreceğiz.
Erceg hala şut ritmini yakalayamadı.Attığı isabetsiz şutlar veya şutuna güvenmeyip boş pozisyonu değerlendirememesi zaman zaman hücumlarımızın tıkanmasına sebep oluyor.
Erceg'in bol ilgiye ihtiyacı var, ne yazık ki bu tarz bi oyuncu :) Hoca onu da havaya sokacaktır

Resmin bütününe baktığımızda transferlerin hiçbiri iş olsun diye yapılan transferler değil.Hepsi belli ihtiyaçlar üzerine monte edilen parçalar.İlk maç ilk galibiyet.Hayırlı uğurlu olsun yeni sezon.

Yabancı sınırlaması bence en az bizi güçlendirecek. Çünkü yabancılarımızın hepsi sahada olduğunda savunma direncimiz çok düşüyor. Bu yüzden Sinan ve Furkan gibi oyunculardan maksimum seviyede yararlanmak zorunda kalacağız. Bu da biraz hücum ritmimizi düşürebilir ama Furkan çok iyi başladı işte. Sinan da geçen sezonu çok iyi tamamlamıştı.

Jawai konsunu aslında çok önceden yazdık. Biz deneme tahtası olacak durumda değiliz. Hiç umudum yok ve umarım bir an önce vazgeçeriz ondan. Tamam Vuyukas da savunma yapmıyor ama Jawai de yapmıyor yani. En azından uzunlardan maksimum sayıda hücum katkısı alırız.

Ben Nolan Simit'in şut tercihlerinden veya saha içi liderliğinden şikayetçi olmayacağım çünkü bu konularda beklentim belliydi ama arkadaş bu adam hani olağanüstü savunmacıydı. Ben açıkçası o heyecanı göremedim onda. Belki de takımdaki rolünden şikayetçidir bilmiyorum ama savunma anlamında ben hayal kırıklığı yaşıyorum.

Onun dışında Arroyo için ne desek az. Biz Fantasy ligimizi açarken boşuna şifreyi arroyo yapmadık. Her şeyimiz.

Furkan da harika başladı. Hep destek olduk ona, umarım böyle devam eder.

Kısa rotasyonumuz + Furkan gerçekten iç açıcı. İzlemesi büyük keyif.

Arroyo kaldığı yerden devam ediyor, resital sundu bugün :) Micov ve Pocius da takıma alışmışlar. Pocius'un enerjisi Marko paşayı andırıyor.

Galibiyetle başlamak güzel.

Bu forumda Nolanı eleştiremiyoruz sanırım hemen sallamayın yorumları alıyoruz . Bana göre bakın bana göre hiç bize göre bir oyuncu gibi durmuyor Nolan umarım ileri ki maçlar da ben yanılırım yoksa Arroyo bu sene de çok yorulacak.

Erceg ede ayrı bir parantez açmak lazım ben bu sene çok beğeniyorum onu sanki savunması bir tık daha güçlenmiş . Geçen sene ki gibi kaçmıyor savunmadan.

Şu maç Nolan, Aradori, Pocius, Micov, Erceg, Vouigouikas yabancı rotasyonuyla kazanılamaz mıydı? Takımda oturmayan çok şey var. Arroyo harika başladı ama, içeride Uşak'la oynarken bile Carlos'a bu kadar bağımlı oynamak düşündürücü. Bence Arroyo'yu ligde bu tip maçlarda dinlendirmek uzun lig ve Euroleague maratonu için şart. Aksi halde kritik maçlarda ve lig sonuna doğru Arroyo'yu diri tutmak zor olacak. Mesela önümüzde zorlu Kızılyıldız deplasmanı var. Arroyo bu maçta 30 dakika sahada kalıyor. Hangi üst düzey EL takımının bu yaşlardaki oyuncusu böyle sert maçlardan önce oyunu bu kadar forse etmek zorunda kalıyor? Diğer yandan Ataman'ın Jawai tercihini muhtemelen her maç eleştireceğiz. Jawai en iyi sezonlarında bile geç form tutan ve genellikle istikrarlı oynamayan bir uzun. Durum böyleyken üstelik Jawai'nin fizik durumu ortadayken bu ısrarın mantıklı bir tarafı nedir? Bu tercih, Vouigouikas gibi Avrupa'da belli bir standartı olan, savunması Nate'den daha iyi, hücumda daha fazla silahı olan bir uzunu köreltiyor. Maç için sevindirici olan Furkan'ın çok iyi performansı, Pocius ve Micov'un takıma uyum sağlamasıydı.

Öncelikle lig için Vuyukas ve Aradoriy'e lisans çıkarılmadı, anladığım kadarıyla yabancı hakkımızı hemen kullanmak, doldurmak istemiyoruz. Ben Jawai tercihini anlıyor ve olumlu karşılıyorum, öncelikle bu adamın potansiyeli belli eğer gerçek performansını gösterebilirse net f4 adayıyız ve bu sebepten Ergin Hoca onu en azından grup maçlarının sonuna kadar forma sokmaya çalışacak. Bu süreç sıkıntılı evet lakin tutarsa muazzam olur. Bu süreci de sadece euroligte maç yaparak geçirse olmazdı, ondan Jawai tercihi çok yerinde ve bence gelişme de katediyor Jawai. Kolay değil 1 buçuk sene top oynamamak. Ayrıca diyelim olmadı zaten bence bizim hala en büyük sıkıntımız uçanı kaçanı tutacak atletik pota altı savunucusu, Jawai olmazsa f8 de böle bi adam alacağız bence. Vuyukas da euroligde jawai yerine oynayıp katkı sunar ki ben vuyukasında savunmasının kötü olduğunu düşünüyorum. Bu denklemde Furkan'a çok iş düşeceği belliydi o da hem bu denklemin önemli bir etkeni oluyor hemde kontratının hakkını veriyor. Böyle devam Furkan.
Nolan'a bu kadar sallanmasını anlamıyorum az sabır ama benim de beklentimin altında kalıyor, söylenenin aksine adamın çizginin bir adım önündeki şutu iyi ama savunması o kadar iyi değil. Yine de Ergin Hoca ondan katkı almayı bilecektir, ben daha iyi savunma yapmasını bekliodum aslında solomonun efese ilk geldiğindeki katkıyı bekliorum ama adamda o savunma hırsı yok gibi geldi bana.
Micov ben bayıldım, muhteşem oyun bilgisi çok faydalı olacaktır. Ama marko paşanın bireysel savunmasını aramayız umarım.
Pocius da bence çok katkı verecek şut istikrarını sağlaması gerek sadece ama hem savunması hem de penetreleri ile geçen seneki eksikliği kapatacak ki o bir litvanyalı olarak oyun bilgisi de çok iyi.
Son olarak takım savunmasının daha iyi olmasını bekliorum ilerde çok sayı yedik ama bu düzelir zamanla düzelmezse çok sıkıntı yaşarız. Bence hucüm savunma ile başlar, euroligde başarı için taş gibi savunma yapmalıyız.

Furkan müthiş giriş yaptı lige inşallah böyle devam eder. Şöyle bir sorum olacak Aradori gelmeden önce sadece Eurolig için tercih edileceğini biliyor muydu ? Bence bir basketbolcunun kariyeri için çok kötü bir durum. Aynısı diğer uzunumuz içinde geçerli. Bilgileri dahilinde miydi bilen var mı ?