TBL 11. Hafta | Galatasaray 101-96 Büyükçekmece (1. Uzatma Sonucu)

Micov'un serbest atışı potadan o şekilde çıktıktan sonra, uzatmaya da 4-0'lık seri yiyerek başlamışken kazanabildiysek baya sevinmemiz lazım. Lasme uzatmada ilaç oldu.

10-0, 15-0 yenen seriler, tepkisiz bir koç, guardsız bir takım, zamanını ayırıp gelen güzel insanlar öne geçilen ve yine sinir stres altında biten bir maç. Yenilseydik acıklama belli ders alacağız falan filan uçan kuşlar martılar yani :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yaaa anlamak mümkün değil lasmenin dorsey 5 faul aldıktan sonra oyuna alınmaması. Hakem de maçı onlara vermeye çalıştı uzatmada da bize verdi en kritik topta lasmenin stepsini çalmadılar...
Hoca lasmeyi oynatmamasının mutlaka açıklaması vardır ki o ana kadar eşofmanıyla oturuyordu. İzzeti kazanmak istemiş olabilir. Kaldı ki biz habire rotasyon diyoruz cidden ne zaman rotasyon yapsak fark kapanıyor. Bir de guard şart oğlu şart. O zaman daha iyi takım olacaz arabanın sanki r tekerleği biraz küçük de araba sola çekiyormuş gibi..

Sırf yorum yapmak için yorum yapan arkadaşlar var.
Lasme bel sağlığında sıkıntı yaşadığı için oynatilmadı.
Koç baktı maç uzatmaya gitti bu yüzden oyuna aldı.
Ama onun dışında ki tüm eleştirilere katılıyorum.
Koç yine mola alma gibi bir hakkı olduğunu unuttu.
Geriden gelmelere de alıştık.
Kazandık ama artık cidden işin cılkı çıktı.
Ne zaman hatalardan ders alacağız ?

O kadar zaman Dorsey'i bekledik, formuna kavuşsun diye. Dorsey geldi, bu sefer de koç yok :D Hepsi bir arada olduğu zaman bir şeyler başaracağız diye ümit ediyorum, dünya gözüyle görebilirsek şayet..

Lasmenin belinin sakat olduğunu nerden bilelim? Müneccim miyiz?
Uzatmada oyuna girince neden oynatmadı diye elbet de eleştireceğiz ki bundan ötürü "sırf yorum yapmak için yorum yapılıyor" söylemi çok talihsiz...

Micov bile 3 boş turnike kaçırıp 4 te 1 serbest atış attıysa hoca napsın ? kafadan 9 sayı kaçmış zaten. fark 17 ye indiğinde hoca mola aldı, sonra yine aldı ama fayda etmedi.

Micov bile 3 boş turnike kaçırıp 4 te 1 serbest atış attıysa hoca napsın ? kafadan 9 sayı kaçmış zaten. fark 17 ye indiğinde hoca mola aldı, sonra yine aldı ama fayda etmedi.

İki gün önce oynanan Khimki-Fenerbahce macını izledim .. Macın son 2 dakikası en kritik yerde bogdanovic üclüge kalkarken topu kaptırıyor ; sonrasinda yenilen fastbreak ile fark beşe cıkıyordu.
İşte iki koc arasındaki en büyük fark burada ortaya cıkıyor . Bu tabloda muhtemelen %99 biz maca havlu atmış oluyoruz. Obradovic aldigi molada neredeyse bogdanovic'in kafasında taktik tahtasini kıracakti . Bu tavır oyuncuyu assagilamak midir ? kamcilamak mi ? Sonrasında macı bogdanovic aldi zaten...

İki gün önce oynanan Khimki-Fenerbahce macını izledim .. Macın son 2 dakikası en kritik yerde bogdanovic üclüge kalkarken topu kaptırıyor ; sonrasinda yenilen fastbreak ile fark beşe cıkıyordu.
İşte iki koc arasındaki en büyük fark burada ortaya cıkıyor . Bu tabloda muhtemelen %99 biz maca havlu atmış oluyoruz. Obradovic aldigi molada neredeyse bogdanovic'in kafasında taktik tahtasini kıracakti . Bu tavır oyuncuyu assagilamak midir ? kamcilamak mi ? Sonrasında macı bogdanovic aldi zaten...
Bence bu bir eksik değildir ergin hoca tokat attida olaylar oldu ersin daglinin kafasında kırıyordu tahtayı hiç birşey değiştiğini sanmıyorum play off larda aynı ergin hocayı izleriz herkesin bir karekteri vardır kocta oturup tepkisiz kalıyor ha mola konusunda bende kızmıyor değilim.

Maç hakkında söylemek isteyeceğim teş şey şu. Şu anki durum bana şampiyon olduğumuz seneyi hatırlatıyor. Ender ve Jamont Gordon'a teslim edilmiş ama bir türlü oturmayan oyun kurucu bölgesi, sonra Arroyo'nun gelişi ve ard arda rakipleri ipe dizmemiz. Kısaca ilacımız belli. Bu takım her halükarda 80 sayıyı bulur. Mccolumn, Shillb ve Micov'dan biri fazla. Bana göre bu oyuncu da Mccolumn. Arroyo'ya gerek yok, zaten bütçede yok, Ama Rowland tarzı bir oyun kurucu bile bizi şu andan çok daha farklı bir konuma sürükler...

MAçın hakemleri konusunda Ergin Hocaya katılıyorum. Dorsey'nin iptal edilen basketine hiçbir anlam veremiyorum. Kurallar mı değişti hakem bir tarafından kural mı uydurdu ? İnanılmaz bir karardı gerçekten. O an maçın dönüm nokatası kırılma anıydı...
Dorsey'nin çembere çarpan toğu sonrası verien 24 saniye kararı, sonra kararın geri alınışı topun önce bize, sonra rakibe, sonra tekrar bize verilmesi (önce sağ, sonra sol sonra tekrar sağa bak, trafikte geç :) ) bunlar inanılmaz kararlar ya...
Bu hakemler lise maçı dahi yönetemezken bizim maçımızda işleri ne ?

Lasmenin belinin sakat olduğunu nerden bilelim? Müneccim miyiz?
Uzatmada oyuna girince neden oynatmadı diye elbet de eleştireceğiz ki bundan ötürü "sırf yorum yapmak için yorum yapılıyor" söylemi çok talihsiz...

Müneccim olmaya gerek yok.
Tufan Ersöz'ü devre arasında dinleseydiniz bunu duyacaktınız.
Bilmediğiniz bir şeyden dolayi başkasını eleştirmek yapılacak en büyük talihsizliktir.

Farki actiktan sonra illa gevsiyoruz. 61-41'di bi ara skor... Hakemler de farkin kapanmasi icin cok ugrasti ama yine de esas sorun takimda ve hocanin mola almamasinda.

Benim izledigim bolumde Schilb, Dorsey ve Sinan oldukca etkiliydi. Micov uzatmalarda kritik sayi ve asistlerle katki verdi. Lasme de muthis bi enerji katti sahaya.

Hocanin mola konusunda kendini sorgulamasi gerek. Bunun disinda tum aksiliklere ragmen galibiyet cok degerli.