TBL 11.Hafta | Galatasaray 87 - Tofaş 98

Maça Doğru: Galatasaray Liv Hospital - Tofaş

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi 11. haftasında Tofaş ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele 21 Aralık Pazar günü saat 16.00'da başlayacak.

Maç: Galatasaray Liv Hospital - Tofaş
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 21.12.2014 Saat: 16.00
Yayın: Lig TV3

Bilet satın almak için tıklayınız...

Bu karşılaşmaya bilet alan taraftarlarımız 18.30'da Fenerbahçe'yi ağırlayacağımız TKBL derbisinde Galatasaray Odeabank'a destek olabilecekler.

Takımımız ligde iç sahada oynadığı beş maçı da kazanırken deplasmanda inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Galatasaray son maçında Trabzonspor Medical Park'a 72-70 kaybetmişti.

Euroleague'de Top 16'dayız
Hafta arası seyircisiz oynadığı maçta Zoran Erceg'in de sakatlanmasıyla 7 kişilik bir rotasyonla mücadele eden Galatasaray Liv Hospital, Vladimir Micov'u 4 numarada oynatıp 4 kısalı bir sistem tercih ederek ve zaman zaman savunma taktiklerini değiştirerek son üç sezonda iki kez Euroleague şampiyonu olan Spanoulis'li Olympiakos'u mağlup etmeyi başardı. Arroyo 24 sayıyla yıldızlaşırken Patric Young 13 sayı 13 ribaund ile double double performansa imza atıp bir kez daha enerjisini oyuna koydu. Ergin Ataman'ın öğrencileri böylelike 10 maçta 4. galibiyetini alıp ikili averajla Neptunas'ın önünde yer almayı başardı ve grubu dördüncü bitirerek Top 16'ya kaldı.

Rakibimiz Tofaş 10 maçta 3 galibiyet ile lige tutunmaya çalışıyor. Fatih Elbaş antrenörlük görevinden ayrılırken yerine Erhan Toker getirildi. Andre Smith, Dashaun Wood, Elonu, Lamar Patterson, Lance Harris ve Samet Geyik Bursa temsilcisinde dikkat çeken isimler olarak göze çarpıyor.

Patric Young Isınma Turunda
Laboral maçında 11 dakika süre alarak Galatasaray kariyerine adım atan Patric Young Neptunas önünde 9 sayı 8 ribaund ve Olympiakos karşısında 13 sayı 13 ribaund ile oynadı. Ligde de iki maça çıkan Young Royal Halı Gaziantep maçında 16 sayı 10 ribaund ve Trabzonspor maçında 12 sayı 12 ribaund üretip 5 maçta üç kez double double performansa imza attı.

TBL 11. hafta programı şöyle:

20 Aralık Cumartesi
16.00 İstanbul BŞB. - Trabzonspor MP
16.00 Banvit - Beşiktaş IF
16.00 Rönesans TED Kolejliler - Royal Halı Gaziantep
17.00 Uşak Sportif - Türk Telekom
17.00 Darüşşafaka Doğuş - Pınar Karşıyaka

21 Aralık Pazar
13.30 Torku Konyaspor - Anadolu Efes
16.00 Galatasaray Liv Hospital - Tofaş
18.30 NSK Eskişehir Basket - Fenerbahçe Ülker

Erceg oynar umarım Tofaş maçında.
Şu ana kadar 4 yenilgimiz var.
Artık kaybetmeye lüksümüz yok.
Kazanacağımizi düşünüyorum Allah'ın izniyle.

Yabancı sınırlamasının düzenlenmesiyle TBL bambaşka bir hal aldi . Ligde kesinlikle kolay mac yok . Lig sıralaması bile bunu ozetliyor ..

Yorgunluk çok bariz belli oluyor. Eller potaya gitmiyor. Ender takımı süreklemeye çalışıyor. Hakemler de dehşet !!!

Arroyo da şu aralar ancak takımın hızını keser oldu.Kaç maçtır Enderli bölümleri çok daha iyi oynuyoruz.Çok fazla tutuyor topu setlerde.Kızılyıldız maçından beri kendine gelemedi

Arroyo bu kadar uzun süreler oynadığı için vücut çok yorgun. O nedenle çok verimli olamıyor. Biraz dinlenmezse sakatlık olabilir. Bugün de Samet sezonun maçını oynuyor. Ergin Ataman'a mesaj mı gönderiyor acaba :)

Galatasaray Liv Hospital 87 - 98 Tofaş / Maç Sonucu

7 kişilik rotasyon ve aşırı yorgunluğumuz ile son derece normal bir sonuç. İşini yapması gerekenler bekleyedursunlar...!

7 kişilik rotasyon ile bu kadar . Kesinlikle oyunculara söylenecek en ufak söz yok .. Ellerinden geleni yaptilar . Canları saolsun .

Tamam yorgunuz, dar rotasyonla oynuyoruz ancak tüm bunlar, bu maçın kaybedilmesinin bahenesi olmamalı. Tofaş bu ligin ilk sekiz sırasındaki hangi takıma 98 sayı atabilir? Adamlar 9/11 üçlük attılar ve tamamı da bomboştu. Henüz ligin 11. haftasındayız ve 5. yenilgimizi aldık. Çarşamba günü sonra DŞ maçımız var. Bu saatten sonra normal sezon liderliği şansımız mucizelere kaldı. Neyse ki ikinci yarı fikstür avantajımız var. FB, Efes, Banvit, KSK ve DŞ ile evimizde oynayacağız. Umarım kalan şanslarımızı iyi değerlendiririz.

Maçı izledigine emin misin . Wood'un cok ekstra oynadigi bir gündü . Rahat 4-5 üclügü el üzerinden cok zor pozisyonlarda attı. Macıda 35 sayiyla kapattı yanilmiyorsam.

Savunma yapacak güç kalmadığı için gayet normal bir sonuç. Acil takviyelerin yapılması lazım takıma.

Evet, maçı izledim. Yapılan savunmalar, kalkan eller göstermelikti. Caydırıcılığı yoktu maalesef...

Çok kötü oldu bu 5 mağlubiyet oldu 11 haftada.İlk 2 yi geçtim bana göre 4. veya daha altı bitireceğiz gibi sıralamayı Fbü-Daçka-Efes üstümüzde bitirecek net.

Sanırım 2 hamle bile yeterli olmayabilir. Türk oyuncu da şart. Eğer ileriyi düşünüyorsak Samet'i kesinlikle takıma katmalıyız. Bugün de çok iyi oynadı zaten. Tofaş hak etti falan ama çok ekstra şutları da soktular yani. Bizim hücum da pek bir sorunumuz yok bu yüzden yapılacak olan hamlelerin savunmamızı üst düzeye çıkarması gerek.

Ergin Ataman, "TOFAŞ inanılmaz dış atış yüzdesi ile oynadı. Dar rotasyonumuz yüzünden savunma yapamadık. TOFAŞ'ta DaShaun Wood ekstra oynadı ve onu durduramadık. Öne geçtiğimizde ise hatlar yapıp kontolü yeniden rakibimize verdik."

Ergin Atamanı çok seviyor ve saygı duyuyorum ama böylesine yokluk zamanında Ege ve Göktürk süre almalı en azından yedi sekiz dakika bile olsa.

Galatasaray 8.de bitirse yine de ligde şampiyonluğa oynar Allah'ın izniyle. İnşallah takıma katılacak 2 isim sakat isimler değildir. İnce eleyip sık dokumak gerek. Ben şimdi değil de ileriki zamanlarda Türk oyuncu da alacağımızı düşünüyorum.