TBL 13. Hafta | Galatasaray MP 105 - 67 Mersin BŞB

Web tv üyeliği almıştım basketbol maçları için ama 2 gündür site yurt dışından erişilebilen versiyonuna yönlendiriyor ilk yarıyı izleyemedim maalesef. Link bulan varsa özelden alabilirsen çok sevinirim.

Kazanacağımız aşikar bir maç olmasına rağmen gidilesi bir karşılaşmaydı; mesaj maçıydı takıma ve Mahmuti´ye.

Yenseniz de yenilseniz de buralardayız!..

Buralardayız mesajı vermek değildir herhalde amaç.. Hiç buralardayız mesajı olmadı.. İstatistiklere bakmadım ama cezalı olduğumuz 2 maçı saymazsak erkek takımı bu seneki en boş tribünlere oynadı.. Mahmuti'ye destek, FBÜ yenilgisi sonrası takıma destek sloganının sonucu bu olmamalıydı.. Bu maçla ilgili tek eleştirilecek nokta ilgisiz Galatasaray taraftarıdır.. Transfer isterken aslan kesilen ama maça gelmeyen taraftar...

Maçı canlı izleyen azınlıktan biriyim
seyirci sayısı beni çok şaşırttı
ama üstte tarafta bir grup var ki maaşallah 1 dk. susmadılar :)
çok kolay maç oldu
cevher ve sertaç ın öz güven kazanmaları dışında bir şey gözüme çarpmadı
bir de çok fazla üçlük denedik :)

Bu sezon ilk kez salondan bu kadar buruk ayrıldım menejerliği,koçluğu ,scout yapmayı bırakıp taraftarlığa dönsek çok güzel olacak..

Tebrikler Galatasarayım ! Maça ilgi malesef azdı :( Haftaiçi ve Finallerin olduğu bir hafta olması kötü etkiledi.

Kusura bakmayın, ama okul - iş - sınavlar etkiler de bu kadar mı etkiler. 250 bilemedin 300 kişiydik. Yazık diyorum.
Gordon Sinan Erdem'de son saniyede 3'lüğü sokmuş olsaydı. 2500-3000 kişi olurdu.
Cidden çok ayıp, bıralım artık şu anti fenerliliği. Futbol'da Fener'i yendikten sonra Siena maçında oturacak yer yoktu. Her şeyi Fener'e endekliyoruz.
Zaten öyle taraftarda gelmesin, biz 300-500 kişi mutluyuz.
Dünkü manzara beni çok üzdü ve sinirlendirdi. Hoca'nın ve çocukların desteğe ihtiyacı olduğu anda yanlarında sadece 250 kişi var.
Ama ikinici yarı Fener maçına 15.000 kişi sokarlar içeriye.
Kızlar her maç 250-300 kişiye oynuyor, Fener maçında salona zor giriyoruz.
Arkadaşlar Fener'i izlicekseniz bi'zahmet Sinan Erdem / Ülker Arena / Caferağa'ya gidin.
GALATASARAY'ımızı bize bırakın.

@Burak Eyvel: Hocam bunların hiçbiri sana değil, senin yazından esinlenip yazdım, üzerine alınmazsın.

"Tribünlere turnusol kağıdını koyacağımız akşam bu akşam..."

demiştim maça gitmeden evvel.. Ama bu kadar da zayıf olacağımızı düşünmüyordum.

Giden çok az kişiden biriydim ve o yukardaki arkadaşın da dediği gibi tribünün üst kısmında "1 dk. bile susmayan" toplasan 25 kişilik grubun içindeydim. Dün o kadar buruk o kadar can sıkıcıydı ki salonda her şey..

Sanki takım 10. veya 11. sırada ve yenmemiz ya da yenilmemiz hiçbir şeyi değiştirmeyecek, öyle saçma bi pozisyondayız sanır bilmeyen biri görse tribünleri.

Münferit taraftarı bıraktım, ultrAslan bile yoktu ortada. Ömer abiyi görmediğim çok az maçtan biriydi mesela yürümeye başladım başlayalı bu takımın maçlarına giderim ama bu kadar boş tribünlere ayhan şahenk'teyken bile oynamıyorduk.

Velhasıl kelam, 105 sayı atan, sahada "biz euroleague takımıyız artık bu rakipler çerez gelir..." dercesine oynayan takımımızı bu kadar yalnız bırakmak 40'a yakın farka rağmen beni üzdü.

İnsanlar takıma küsme olayını bırakmalı, kendi armamızın peşinde azimle koşmak yerine başka armaların peşinden hırsla, sinirle koşuyoruz.. onlarlaşmaya başladık ya en kötüsü de bu.

Kusura bakmayın, ama okul - iş - sınavlar etkiler de bu kadar mı etkiler. 250 bilemedin 300 kişiydik. Yazık diyorum.
Gordon Sinan Erdem'de son saniyede 3'lüğü sokmuş olsaydı. 2500-3000 kişi olurdu.
Cidden çok ayıp, bıralım artık şu anti fenerliliği. Futbol'da Fener'i yendikten sonra Siena maçında oturacak yer yoktu. Her şeyi Fener'e endekliyoruz.
Zaten öyle taraftarda gelmesin, biz 300-500 kişi mutluyuz.
Dünkü manzara beni çok üzdü ve sinirlendirdi. Hoca'nın ve çocukların desteğe ihtiyacı olduğu anda yanlarında sadece 250 kişi var.
Ama ikinici yarı Fener maçına 15.000 kişi sokarlar içeriye.
Kızlar her maç 250-300 kişiye oynuyor, Fener maçında salona zor giriyoruz.
Arkadaşlar Fener'i izlicekseniz bi'zahmet Sinan Erdem / Ülker Arena / Caferağa'ya gidin.
GALATASARAY'ımızı bize bırakın.

@Burak Eyvel: Hocam bunların hiçbiri sana değil, senin yazından esinlenip yazdım, üzerine alınmazsın.

Yok üzerime alınmam taraftar olarak gereken desteği verdik dün salonda benim insanlara neden gelmiyorsunuz sorusuna verdikleri cevaplar genellikle bunlardı, tabikide yazdığınız konularda haklısınız

İşim vardı okulum vardı diye mazeret bildirenlere kızmıyorum sonuçta gelmeye çalışan ama gelemeyen insanalrda çok. Benim esas kızdıklarım. GS'ı futbol kulübü olarak görüp geçen sene o saçma uyduruk takımın maçına bile 20000 kişi giderken basketbolda sadece FB maçlarına gelenler ya da GS'lı olduğunu sözde söyleyip maça hiç gelmeyenler. İstanbulda en kaba tabirle 1 milyon GS'lı var biz aynı anda iki branşın maçı olduğunda panik yapıyoruz yaa salon dolmayacak diye! Koca GS'ı 10 bin kişimi koşturuyor. Basketbola koş koş koş hooop hadi futbol var koş koş koş diye? Sorun aslında daha köklü. Mersin maçına 6000 kişi gelseydi de benim için gene sorun vardı. Burada esas sorun kulüp yönetiminde ve pazarlama departmanında. Yapılması gereken ama yapılmayan çok şey var. Taraftarın stada salona çekilmesi böyle hadi maça ver gazı ver gazı ile olmaz. Bilinçli programlı bir tarftar çekme organizasyonu olmalı. Kulübe onlarca defa dememe rağmen misal şehrin her yerinden stada otobüs kaldırılmasına rağmen salonda maç varsa aynı anda, salondan stada otobüs kaldırılmıyor. (ki bunun bedava olmaması parası ile olmasını da istedim)

GS spor kulübünün her yerini beleşçiler sarmış durumda. Burada sorsak yaa maça beleş giriyorlar diyecekler:)) Yahu saha içi ve VIP'e davetiye ile giriliyor. onlarda para vermiyor üstelik devre arası BELEŞ çay içmek için nasıl o çay sırasına giriyorlar aklınız durur. GS kulübünün yerinde olsam o çayı kahveyi paralı yaparım. Toplanan para alt yapıya verilecek derim. Adam tribünde oturuyor 4 liraya çay içiyor VIP'deki sözde kodomanlar beleş çay için kuyrukda yıpranıyor!!!

Salona-Stada taraftar çekmek profesyonel bir süreçtir. Eğer bunun için ne yapacaklarını bilmiyorlarsa kulübe yardım etmeye de hazırım. Benim gibi yarı cahil biri bir çok yöntem gösterebilir. Neyse kısa kesiyorum

Maça gelen herkese teşekkür ediyorum kendi payıma. Takım ise yapması gerekeni yaptı. Umarım bu şut tercihlerini diğer maçlarda da denerler. Şut atmaktan korkulmamasını seviyorum. Ki Jaka bile şut atmıyordu Hoca azarladı Jaka'yı "2 pozisyonda atmadın atsana şut" diye. O da atmaya başladı sağolsun. Umarım böyle devam eder!

yönetim çıkıp 6.000 kişilik salon yapalım deyince isyan çıkıyor yok vizyon yok misyon ama EL ve derbi maçların haricinde salon bomboş...

Salona-Stada taraftar çekmek profesyonel bir süreçtir. Eğer bunun için ne yapacaklarını bilmiyorlarsa kulübe yardım etmeye de hazırım. Benim gibi yarı cahil biri bir çok yöntem gösterebilir. Neyse kısa kesiyorum

!

Konu ile sorun anonscu sorunumuz ile aynı nedenlerle bağlı muhtemelen işi bilmeyenler bir şekilde eş dost kayıması ile işe yerleştirilmiş gibi gözüküyor eş-dost ayağına muhtemelen al gülüm ver gülüm hasabı aynı kişi yada kişilerde kendi tanıdıklarına kombine gibi konularda yardımcı oluyor! geçen sene oturduğum blokda bir kez bile görmediğim tipler bu sezon bizim bloktan kombine yenilemiş! her ne tesadüf ise kombine işleri ile ilgili profesyonel! çalışanımızda aynı blokta görülüyor zaman zaman ve bu kişilerle can ciğer kuzu sarması yani kombine işini yürüten kişi yani salona taraftar çekmek için kafa yorması gerekenler eşe dosta peşkeş çekmek için kafa yoruyor ,sadece pazarlama departanımızın (yada adı her ne ise) bu seneki tek yaratıcı buluşu birilerine kombine peşkeş çekebilmek için onlar geçen senede kombine aldı kombne yenileme döneminde de yenileme yaptı o yerler o yüzden genel satışa çıkmadı yalandı oldu...

yönetim çıkıp 6.000 kişilik salon yapalım deyince isyan çıkıyor yok vizyon yok misyon ama EL ve derbi maçların haricinde salon bomboş...

Umut, tabi karşı çıkacağız dostum. Bak Ali Smaiyen'i de dolduramıyorduk 15bin kişiye oynuyorduk en iyi zamanda bile. Şimdi ortalama 35000'e çıkmış. (30bin altına düşmüyoruz, sanırım Fb maçı ilede ortalama 35000'e yükselmiş). Ama o zaman deseydik "yahu 22000'i dolduramıyoruz ne gereği var 52000'e" o zaman bu ortalama olurmuydu 30binlik stadda? Salon da en az 12000 kişilik olmalı ve yapılacaksa Aslantepede olmalı. Yoksa ipekçiden çıkmak saçma olur. Yönetimde bilecek EL kurallarını saçma saçma çıkıp 6000 kişilik salon yapacam demeyecek. GS'ın vizyonununa göre hareket edecek.

Kutay, dediklerine aynen katılıyorum. hemen herkes biliyor da bunu. Mazaretten başka bir şey üretmiyor kulüp çalışanları. Mersin maçında mesela bir eleman ayapa kalkmış laf söylemiş (019 blokta) Fatih söylemezoğlu gözlemciye şikayet etti. Ayağa kalkmasınlar diye. Gözlemci sanırım buna bişi yapamayız bu normal demiş oalbilir ama kulüp çalışanları gitmişler o çocuklara, "böyle yaparsanız sahadan çıakrmak zorunda kalacağız sizi" demişler. Yahu o salonda 8000 kişi olsa Fatih söyleyebilirmiydi bunu? Kulüp çalışanı, kulüp çıkarlarını korumayı bile bilmiyor. Sorumluluk almıyor. Murat Tümerden başlayarak bir gevşeklik var. İmza topladım bench arkasından kulübe iletilmesi için Murat Tümer'e verdim kulüp yönetimine iletmemiş bile. Aslında bu yaptığı bir suç. Bu konuda dava açabilirim ama işte müşteri-taraftar çizgisinde taraftar yanım ağır basıyor hep. Taraftar olarak yaşadığım haksızlıklar için kulübe dava açsam ne Gs Store ne amatör şubeler kafasını kaldıramaz. Her açıdan büyük haksızlıklara uğruyoruz ama kulüp birilerine peşkeş çekilmeye devam ediyor. Saha içi kombineleri sattılar birilerine(yada verdiler) Ama adamlar maça gelmiyor. Beleş Çaya devam devam...