TBL 14. Hafta | Galatasaray: 81 - İstanbul BŞB: 84

Evet sevgili arkadaşlar,

Yaklaşık 10 senedir bu foruma üyeyim ve bazen aktif,bazen pasif olarak takip ediyorum.Bu forum,her zaman basketbolun öncüsü olmuştur.Son zamanlarda özellikle maç topiclerinde bir ilgisizlik görüyorum.

Takımımız son yapılan transferler,oyuncu ödemeleri ve alınan kritik galibiyetlerle krizi aştı ve çıkışa geçmesi kuvvetle muhtemel.Bu bağlamda buraları, canlandırmamız lazım.Ben de bu sinerjiyi başlatmak için maç konularını açmaya talibim.

3 Ocak Cumartesi günü saat 18:00'da İBB ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacağız.Zalgiris maçında yakaladığımız uzun zaman sonra gelen iyi savunma ve güzel oyunu,Vujacic ve Markota transferleri ile güçlenen İBB karşısında pekiştireceğimizden şüphem yok.

Artık her türlü eksik kapatıldı ve top bizde.Bu takımı yalnız bırakmayalım.

Herkes Abdi İpekçi'ye ve forum konu başlığında maçı tartışmaya ...

Tarih:03.01.2015
Saat:18:00

Bence de Maric ve özellikle Carter transferleriyle bi heyecan geldi takıma. Kazanma alışkanlığımızı yeniden kazanıyor gibiyiz. Bu maçta hücumdan çok savunmada önemli birşeyler yapacağız gibi hissediyorum.

Son 3 maçtır bir uğurum vardı ve konusunu açtığım maçları kazanıyorduk.
Ben açsaydım yine kazanırdık :)
Zor maç olacak ama kazanma alışkanlığı için kazanmamiz gereken bir maç.

Lig icin tek lisans cıkarma hakkımızın kalması kötü oldu .. Dün aksam zalgiris macında gösterdigi savunma performansıyla bile ligde oynamayı fazlasıyla hak ediyor Carter . Takımı daha iyi tanıdıgında hücumda da insiyatif alıp tribünleri ayaga kaldıracaktır . Şu durumda Pocius'u tribüne yollayıp Carter'ı sahaya atmak lig maclarında olası süpriz ihtimallerini minimum'a indirmek anlamına geliyor ..

Son günlerde hareketli günler geçiren İstanbul Bşb, takıma bir oyuncu daha kattı. İBB, Amerikalı oyuncu Michael Jenkins ile sözleşme imzaladı.

2008 drafta girip seçilemeyen oyuncu,bu sezon yaz ligini Orlando Magic ile geçirmiş 6,8 sayı 1,8 ribaund ve 1,2 asist ile oynamıştı. Sezon öncesi ise Oklahoma City Thunder ile 7 maça çıkan Jenkins 6 sayı 1,7 ribaund ve 1,7 asist ortalamaları yakalamıştı.

Eğer Mariç'in sözleşmesindeki 2 ay ligdeki kontenjanımız açısından da 2 aylık bir dolululuk yapacaksa Mariç bu maçta fazlasıyla oynasın. Ki zaten bu transferde 2 aylık bir sözleşme imzalamışsak muhtemelen de böyledir. Bunu da düşünmüşüzdür.

Bu maçta formsuz oyuncularımız daha çok oynamalı bence. Maric ve Pocius fazlasıyla süre almalı. Sezonun devamında onlara ihtiyacımız var.

Pociusun formsuzlugunun iki sebebi var bence birincisi sakatlikdan beklenenden erken dönmesi ve tam hazir olmamasi, ikincisi bence ona yönelik oyunlar hazirlamaliyiz gecen senenin markoya oynattigimiz oyunun aynisini oynatiyoruz cok olmuyor baska oyun cizmek lazim bence.

rahat kazanacagimizi dusunuyorum. 5-10 dkk iyi savunma yaparak kazanabilcegimiz bir mac. Hoca da Marice 15-20 dkk süre verecegini dusunuyorum keza Pocius'da fazla süre alir.

Kolay maç olmayacak.
Son 1 haftada çok iyi 3 transfer yaptılar.
Dikkat etmek gerekiyor.
Tofaş maçı gibi bir kazaya kurban gitmeyiz umarım.

Takım dünkü idmanda uzunlarla kısalar ayrı çalışmış. Benim geçen maç en cok ilgimi ceken seylerden biri young ın perde yapmaya cikarken perde yapmadan devrilmesi olmustu hic kimseye temas etmeden hatta uzun oyuncu onun yanina gelmeden iceri devriliyordu, bence ikili oyun, ve sık sık box calışmak gerekiyor bence ergin hoca bunu düzeltecektir. Maric de umarım biraz kilo verip daha fit olur bence iyi katkı verecek. İbb macini sabirsizlikla bekliyorum.

Maça Doğru: Galatasaray Liv Hospital - İstanbul BŞB.

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi 14. haftasında İstanbul BŞB. ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele 3 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de başlayacak.

Maç: Galatasaray Liv Hospital - İstanbul BŞB.
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 03.01.2015 Saat: 18.00
Yayın: Lig TV3

Bilet satın almak için tıklayınız...

Takımımız ligde son hafta Darüşşafaka Doğuş'u deplasmanda mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti ve zirve yarışı için yeniden umutlandı. Hafta arası ise Euroleague Top 16 grubundaki ilk maçına çıkan Galatasaray Sinan Güler'in etkili oyunuyla Zalgiris Kaunas'ı ikinci devrede öne geçerek 78-69 yenmesini bildi. Yeni transferler, Aleks Maric ve Justin Carter da süre alırken hazır gözüken Carter 7 sayı 7 ribaund ile takımımıza önemli bir katkı verdi.

Rakibimiz İstanbul BŞB. ligde son hafta İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka'yı 68-62 mağlup etti. Balazic, Stepheson, Zackary Wright, Can Akın, Babrauskas ve Levent Bilgin'in sayı ürettiği İBB dördüncü galibiyetini aldı.

TBL 14. hafta programı

3 Ocak Cumartesi
17.00 Tofaş - Uşak Sportif
17.00 Trabzonspor MP - Banvit
17.00 RH Gaziantep - Eskişehir Basket
18.00 Pınar Karşıyaka - Rönesans TED Kolej

4 Ocak Pazar
16.00 Türk Telekom - Torku Konya

5 Ocak Pazartesi
19.00 Beşiktaş IF - Anadolu Efes
21.00 Fenerbahçe Ülker - Darüşşafaka Doğuş

Vujacic'in Laboral'deki ilk maçı bizim maça denk gelmişti. Şimdi İBB'deki ilk maçı ve yine biz... :))

Ergin Ataman:Carter ilk maçında çok katkı verdi ama takımla 2-3 maç daha oynaması ve alışması lazım.Bizim iskeletimiz vardı Carter tamamladı