TBL 14. Hafta | Olin Edirne: 77-Galatasaray LH: 98

Hazırlık maçı modunda geçeceği belliydi , Selcuk , Mersin maçları gibi olur demiştim.Selcuk macı da aynı böyleydi.Rakip sıfır savunma yapıyor biz de rahat rahat atıyoruz.Haftaya Mersin maçı da böyle olacak.Bu maçlarda yüksek yüzdeyle oynamamız tabiki güzel ama , ölçüt değil.Önemli olan iyi takımlara karşı akıcı oynayabilmek.Çünkü Olin , Selcuk gibi takımlar savunma özürlüler ve dar rotasyonla yüksek tempoda oynuyorlar.Olin'e karşı ligin en kötü takımı Aliağa bile 100 atıyor.Benim bu maçtan tek beklentim sadece Domercant'in iyi oynamasaydı , Francis'e yaptığı harika blok , turnike ile bitirmek varken smaç ile bitirdiği pozisyon , maç içinde genel anlamda da istekli olması , fiziksel olarak kendine güveninin arttığınının ibareleri.Ayrıca 7/8 şut isabetiyle oynadı , hatta Macvan'dan alıp attığı ama 24 saniye dolduğu için sayılmayan üçlük de zor üçlük idi.

Hocaya laf söyleyenin taraftar olarak karşısındayın.Bu dönemde bilinçli hiç bir galatasaray taraftarı Ergin hocaya laf söyleyemez..

Yahu Ergin hocaya laf etmek kimin ne haddine? Geçen sezon takım 200 kişiye oynarken "o anca transfer yapsın, enkaz bırakıcak zaten ehe ehe" diye makara yapan hainleri unutmadık.

Neymiş, Ergin hoca taraftarı engellemesinmiş. Yok ya. Engellemeye çalışmasın da ceza alalım, oyuncuların kafası gözü torpille patlasın di mi?

Memlekette öküzden bol ne var?

Maçta Galatasaray taraftarı ile Ergin Hoca arasında bir gerginlik oldu sanırım.Konunun ne olduğunu bilen var mı?Tribünden birileri twitterda "herkes haddini bilecek,kimse taraftara işini öğretemez.Kimler geldi kimler geçti sen kimsin Ergin Ataman" gibi birşey yazmış...Fb atkısı gösterilmesinden sonra coşan taraftarı hoca sakinleştirmeye çalıştı ama sanırım karşılıklı sözler söylendi.Yalnız yazılanlar çok ağır olmuş.Sen kimsin cevabına ben hoca adına cevap vereyim "23sene sonra takımı şampiyon yapan onun ötesinse dışarda başınız dik dolaşmanıza sebep olan kişiyim." ..
Maçın sonuna doğru bizim tribünden patlayıcı birşeyler atıldı. Ataman da tribüne score board'u göstererek yapmayın gibilerden birşeyler söyledi. Son çeyrek yaklaşık 15-16 sayı öndeyken yapılacak iş değildi tabiki. Hoca da bu tip olaylara tepkili olduğundan sinirlendi. Bence %100 haklı

Gerçekten destek için maça giden taraftarı tebrik ediyorum.Ama bazılarının Galatasaray'lılığı klavyesine vurmuş yine internette Ergin Hoca'ya laf söyler olmuşlar.Bir Hoca düşünün ki kendi taraftarına arkasını dönüp takımını yönetemiyor çünkü büyük Galatasaray'lılar(!) fiziki müdahale yapıyor kendi takımına.Yazıklar olsun.Birde Ultraslan bu yapılanlara teşekkür ediyor,içlerindeki pislikleri temizleyeceklerine. Her branşta çıkmaya başladı bu pislikler,taraftarlık bu değil, sadece ayıp.

Ergin hocaya laf söyleyen adam basketboldan anlamayan oraya sadece tribün yapmaya laylayalay saldır Galatasaray diye bağırmaya giden adamdır.Gerçek bi Galatasaraylı basketbolsever Ergin hocaya böyle laflar söyleyemez.

Maçtan sonra da polis ile olay çıkmış salon dışında.birkaç kişi hala laf söylemeye devam ediyor sosyal medyada.sürü piskolojisine kapılmış gencecik çocuklar da "yürü be reis,arkandayız" gibi saçma sapan şeyler yazıyor.ya tmm maçta hiç susmadılar ama bu işler de hocaya laf söyleyerek olmaz.dediklerine göre hoca maçtan sonra oyunculara tribüne gitmeyin demiş.bence iyi de etmiş.maç devam ederken kendi benchinin camını kırıp o camların oyuncuların üzerine düşmesini nasıl açıklarlar acaba merak ediyorum...

Maçla ilgili akılda kalan en önemli an domercant' ın smacıdır sanırım. Çok ihtiyacımız var çoook...
Bir de yaptığı blok :) Umarım böyle devam eder.
Edirne taraftarından her zaman yaptıkları gibi tahrik edici bir hareket bekliyordum.Edirneyi desteklemek yerine içlerindeki Galatasaray kıskançlığını kusmaya gelen fenerbahçeliler amaçlarına ulaştılar.Yazık oldu yaratılan böylesi güzel atmosfere.

Domercant umarım Böyle devam eder Euroleuage Ve lig uzun maraton 7-8 kişiyle gitmez.
Zoran Erceg'te kendini bulmaya başladı.

Domercant'in yükselen formu çok sevindirici ama fiziksel görüntüsü çok vaatkar değil maalesef. Oyuna girdikten kısa süre sonra nefes nefese kalıyor. Sakatlıklar bünyesini çok hırpalamış. Umarım başka sakatlık yaşamaz.

Ergin hoca olayda haklı ama maalesef taraftarın bir bölümü eğitimsiz hemen her türlü kışkırtma tuzağına düşüyor.
Maça gelince şut yüzdesi sevindirici özellikle Domercant'taki kıpırdanma ümit verici bir gelişme. Fark yaratan Domercant'ı görmek istiyor bu taraftar

Maçı izleyemedim fakat istatistiklere ve önemli anları izledim. Korkutucu bir üçlük yüzdesiyle oynamış , bu üçlüklerin hiç biride zorlama ile atılan atışlar değil tamamen takım oyunuyla kazanılmış yerinde üçlükler kullanmışız bu çok iyi bir durum bence. İleri ki zamanlar da 3 lükler ile çok ama çok can yakabiliriz tabi önceliğimiz savunmamızı sertleştirmede ( tam kadro olabilsek ). Seneye euroleague de tam kadro ile üçlük ritmimizin daha çok gelişmesiyle müthiş şeyler yapabiliriz. Bu sene de gidebildiğimiz yere kadar euroleague de ilerlememiz şart.

Olin gerçekten kendi seviyesine göre takımlara bakınca iyi takım tabii bizim sikletimizde değiller zaten o yüzden fazla uzun yazmaya gerek yok tek söyleyebileceğim şey: HOŞGELDİN DOMDOM.

Ergin Hoca'ya sosyal medyada seviyesizce sitem eden taraftarların gerçek taraftarlıktan uzak klavye delikanlıları olduğunu düşünüyorum. Umarım Ergin Hoca da bunun farkındadır ve yazılanları okuyup moralini bozmuyodur. Her ne kadar rakip tribün tarafından provoke edilmiş olsak ta galibiyetimizi gölgeleyecek en önemlisi de oyuncularımıza zarar verecek hareketleri kimse savunmamalı diye düşünüyorum. Ergin Hoca tepkisinde haklıdır.

Futbolda temizlendiler lakin bu seferde salon sporlarına dayandı bu kolay provoke olan gruplar. Yok fener atkisi açılmış yok 6 işareti yapılmış. İyi de bu kendi benchine ses bombası atmayı açıklar mı? Ses bombasını hemen orada uretmediklerine göre hazırlıklı gelmiş bunlar.
Acaba Ergin hocayı biktirip istifasını sağlamaya çalışanlar mı var?