TBL 17. Hafta | Galatasaray 87-79 Banvit

Valla ilaç gibi oldu bu galibiyet, tribündeydim acayip keyifli oldu. Carter ve Young muazzam oynadı. Young'un smaçları acayipti.

Micov'un yere düştüğü anda yüz ifadesi çok kötüydü ama ayağa kalkınca yere basabildi. Umarım ciddi bir sakatlığı yoktur.

Çok önemli bir galibiyet aldık, yavaş yavaş üst sıralara tırmanıyoruz.

Hiç de fena sayılmayacak 9 kişilik bir rotasyonumuz var. Rotasyonu bu şekilde kullanmaya devam etmeliyiz ama değişikliklik yaparak

Arroyo - Micov - Erceg hepimizin bildiği üzerine fiziksel teması çok sevmeyen, basketbolu hızıyla değil aklıyla oynayan oyuncular. Buna Erceg'i de ekleyebiliriz.

Ender - Pocius - Carter'da oyun zekası olarak bu oyunculardan biraz daha aşağı seviyede ancak potaya iyi giden oyuncular.

Maç beşlerimiz genelde. Arroyo-Sinan-Micov-Erceg-Young / Ender-Pocius-Carter-Kerem(Erceg)-Young şeklinde.

İlk beşin, maç başından itibaren potaya gitmek ve oyuna hareketlilik katmak için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Beşlerde değişiklik gerekiyor.

Arroyo-Sinan-Carter-Erceg-Young maç başında direnç koymak için daha iyi bir beş olacaktır. Arroyo-Micov-Erceg üçlüsü savunmada kötü değil, FELAKET.

Yukarıdan kopmama adına kritik bir galibiyet. Bu kadar hücum ribaundu verip son iki dakikada rakibi 70 sayı tutmak olumluydu. Young'un üstün çabası ekstra katıkılar Arroyo, Carter ve Sinan'dan gelince Banvit için yenilgi kaçınılmaz oldu.

Özellikle tribünden izlerken dikkatimi çekti, daha geleli haftalar olmasına rağmen Justin Carter hem arkadaşlarının hem de hocanın sevgisini ve saygısını kazanmış bariz bir şekilde. Sahada o an ne yapılması gerekiyorsa (penetre, agresiflik, oyunu yönlendirme) onu yapıyor ve hepsini de büyük bir iştahla yapıyor. Şu anda takımda izlerken en keyif aldığım oyuncu.

Bu arada taraftar sayısının azlığı sebebiyle istenen düzeyde olmadı ama "yönetim uyuma, basketbola sahip çık" sloganları da atıldı maçta. Maccabi maçında 10.000 kişinin ağzından da duyarız inşallah tepkileri.

Yenilgi olsa bu sayfa sayısı en az 10 olurdu.
Galibiyet olunca sayfa sayısı 2'ye düştü.
Maccabi maçında da Allah'ın izniyle böyle az sayfa olacak kimse merak etmesin.

Bu da benim videom. :) Geç de olsa hazırlayabildim. :)

[video=youtube_share;qvMvlzySGKA]http://youtu.be/qvMvlzySGKA[/video]