TBL 26. Hafta l Tofaş 73-93 Galatasaray

Yigiter hoca nin durusu cok pozitif. Takimı olumlu etkiliyor. Yapilan savunma malesef hala kotu. Sadece bugun Tofas kisalari cok kotu attilar. Bu savunma sertligini arttirma ve perdelerde takilmalara cozum bulmak sart.Ancak o zaman play off larda iddali hale gelebiliriz.

Tofaş 73 - 93 Galatasaray

1. Çeyrek: 20-28
2. Çeyrek: 18-20
3. Çeyrek: 14-22
4. Çeyrek: 21-23

Ust sira icin ya 3. olmaliyiz ( cok, cok zor) yada 6. olmaliyiz. Ceyrek finalden sonra Fenerbahce'yi eleyemeyiz bu bir gercek.

Dacka - Efes yolunu ayarlamamiz lazim.

Tempo basketbolu oynadığımızda nasıl zevk veren bir takım olduğumuzu gösterdik bugün. Oyuncularda tempoyla oynadıkları oyundan zevk aldı ancak Tofaş çok kötü bir maç oynadı bu maça bakarak final oynarız şampiyonuz çok iyiyiz gibi şeyler söyleyemeyiz ancak son dönemlere girerken ligde yeniden güzel temiz bir sayfa açtık ve nasıl oynamamız gerektiğini anlamış olduğumuzu düşünüyorum. Arroyo ile pozisyon seçen yavaş oynayan az ama öz top kullanan takım hüviyetinden sıyrılıp Sinan ile koşan hızlı hücum eden transition isalotion oynayan bir takım olmalıyız. Reçetemiz bu. Eldeki malzemede bunu işlemeye uygun. Bugün Yağızer hocaya dikkat ettim her alınan ribaund sonrası oyunculara eliyle hadi çabuk çıkın koşun işareti yapıp takımı koşturmaya çalıştı hep. Bunu da doğru ve güzel bir hamle olarak buluyorum kenar yönetimi de durumun farkında. Ayrıca Yağızer hoca çok iyi bir maç yönetti keşke Nikolov'a süre verilseydi biraz da olsa maç son periyot kopmuştu çünkü.

Son olarak Sinan özelinde bir şey demek istiyorum. Bu sene başı bile rotasyonda tamamlayıcı olan 15 dakika süre alan top kullanmayan savunma yaparak rotasyonu tamamlayan bir isimken, takımı sürükleyen skor atan, attıran hücumun ana direği olan bir oyuncuya evrildi ve bunu 32 yaşında yaptı. Maç içinde Young'u beslemesi, Göktürk'e boş üçlük attırması, Erceg'i ve Micov'u oyuna sokması üst düzey bir oyun kurucu işiydi. Bu yaşta gösterdiği değişim ve gelişme takdire şayan. Seneye kadro planlaması yapılırken bu emeğinin boşa harcanmamasını umuyorum.

Ust sira icin ya 3. olmaliyiz ( cok, cok zor) yada 6. olmaliyiz. Ceyrek finalden sonra Fenerbahce'yi eleyemeyiz bu bir gercek.

Dacka - Efes yolunu ayarlamamiz lazim.

Yalnız Daçka FB'yi yenerse birinci de olabilir. FB'nin BJK, Efes ve Daçka maçları var. Daçka birinci olursa 4'te 5'te kalmak çok çok önemli olur bizim için.

Yani son haftaya kadar işler muallakta devam eder. Şimdilik hesap kitap yapmadan maçlarımızı kazanmamız lazım.

Cimbom Tofaş'ta patladı!!!

Sanırım Tofaş bu maçı alacaklarını zannedip maça hızlı başladılar, ama öyle bir tokat yedilerki feleğini şaşırdılar. Sezonun ilk yarısında da önüne gelenden tokat yemiş bize gelince aslan kesilmişlerdi, Bu seferde aynı ümitle saldırdılar ama feci şekilde tokatladık, iyide bir ders oldu bu Tofaş'a akılları başına gelmiştir herhalde :)

Açıkçası Karşıyakayı' farklı yenip o moralle diğer kalan maçları kazanırsak ben en az 4.cü olacağımızı ümit ediyorum. Yinede bize şampiyonluk yolu nereden gelecekse orada bitirelim hayırlısıyla. Bu tempoyla devam edersek şampiyonluk şansımız oldukça fazla, tek dileğim sakatlıklar yaşanmasın bundan sonra.

Maç kolay geçti tofaş'ın koçu sayesinde kazandık maç rahatça.. Takım iyi oynadı gözüktü ama sebebi tofaş'ın çok kötü oluşu bence koçları savunma yerine atarak yenmeyi tercih etti ve uzun zaman sonra geniş rotasyonla oynayan takımımızı yenmek çok zor böyle takımlar için. Neyseki kazandık ama önümüzdeki 2 maç bizim için çok çok zor durumda.. Belki kafkaf maçını kazanırız salon tamamen dolarsa ancak daçka bizim üstümüzde bi takım her nekadar Farmar takım oyunlarını biraz bozmuş gözüksede.. Uzun zaman sonra kazandık rahat bir şekilde umarım böyle gider.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Playoff ta ya dacka ya efes cikarsa final yolu yakindir. Dackanin cikmasini cok istiyorum. Oktay hocayi elemek ve coachlarin sinif farklarini gostermek acisindan iyi olacak.

KSK'yı geçip 4. olmak en mantıklısı gibi. Elimizden geleni yapalım. Daçka 3. de olsa 6. olması muhtemel olan Banvit'e eleneceğini düşünüyorum. O zaman da en üst sırada olduğumuzdan EL'ye gideriz. Açıkçası bizim Daçka ve Efes'i geçip finale çıkma ihtimalimiz, Daçka'nın 6. ya elenmesi ihtimalinden daha düşük.