TBL 29. Hafta l İBB: 80 - Galatasaray: 87

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı normal sezonun 29. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne konuk oluyor.2 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00'da başlayacak olan mücadeleye Cebeci Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Ligde son iki hafta ve şampiyonluk hedefiyle başladığımız sezonda play off´a kalma mücadelesi veriyoruz. Eğer işimizi şansa bırakmak istemiyorsak kalan iki maçı da kazanmamız gerekiyor.

Hoş, play off´a kalsak ne değişecek, son 6 maçta tek galibiyet elde eden takımla. Hep Ergin Ataman play off´ta farklı bir kimliğe bürünür, takım da toparlanır diyordum ama...

Rakiplerin fikstürlerine bakacak olursak playoffa kalma ihtimalimiz %80. Şansımız yaver gider ve 6. bitirip Daçkayla eşleşirsek yarı final şansımız da olur. Böyle bir sezon için mükemmel bir başarı olur. Gelecek yönetim kazara 4-5 milyon dolar atabilecek bir sponsor bulursa seneye umutla bakabiliriz. Bütün bunlar için artık şu İBB'yi yenmemiz lazım hükümet takımı diye ekstra yalakalık yapmazlarsa hakemler yarı yarıya kazanma şansımız var. En kötü Tedi yenersek de playoffa kalırız diye tahmin ediyorum.

Geçen haftadan sonra puan sıralaması şekillendi...Artık hangi yolun daha iyi olduğunu bilmenin gazıyla takımda bir kıpırdanma olacağını düşünüyorum...Birşeylerin başlangıcı veya herşeyin sonu olabilecek bir maç... Play of dışında kalırsak önümüzdeki sene kararır..Eurocup yapabilirsek sezona maddi-manevi 1-2 tık üstte başlarız...

Ergin hocam isini bilir. Playofflara cok guclu bir Galatasaray geliyor. Unics Kazan'la bu takim bosuna maclar yapmadi 2 tane ust uste. Amac burada oyuncularin ust duzey basketbol anlayisini Unics gibi ust duzey bir takimla gelistirmek ve gencleri basketbola sokmak ve tecrube sahibi yapmakti. Unics deneyimleri tadan takim artik daha da guclu su an.

Bu takim umarim 7. veya 6. ligi bitirir ve Dacka-Efes serilerine dalar. Ben dacka ile eslesirsek kendilerini rahat silip supurecegimizi,Efes ile eslesmemiz durumunda ise 2-1 lik seri ile turu son macta gececegimizi dusunuyorum.

Yari final yapmamiz durumunda ise, karsimizdaki her takim acaba ile bize yaklasacak. Istenmeyen takim olacagiz, ve strese girecekler.

Bu sene final yapmanin basari olacagini dusunuyorum. Finalde fb ile oynarsak artik hakemler faul olan hucuma duduk calmassa gibi sahneler yasanacagi icin sampiyonluk icin temkinli konusuyorum.

Son hafta Ted'le oynayacağımız maç çok karışık bir maç olacak.
Kazanırsak bizim playoff yapacağımız Ted'in küme düşeceği, kaybedersek playoff dışı kalacağımız Ted'in kümede kalacağı bir maç olabilir.

İSTANBUL BŞB
Zack Wright 12 sayı – 3 ribaund – 6 asist,
Can Akın 1 asist,
Caner Topaloğlu 4 sayı – 1 ribaund – 3 asist,
Levent Bilgin 2 sayı – 3 ribaund,
Jure Blazic 7 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Duşan Cantekin 10 sayı – 5 ribaund – 1 asist,
Aleksander Vujacic 25 sayı – 3 ribaund – 10 asist,
Damir Markota 18 sayı – 10 ribaund – 1 asist,
Burak Erol 2 sayı – 1 asist

GALATASARAY LIV HOSPITAL
Justin Carter 12 sayı – 4 ribaund – 3 asist,
Patric Young 8 sayı – 14 ribaund – 3 asist,
Vladimir Micov 16 sayı – 6 ribaund,
Zoran Erceg 17 sayı – 1 ribaund – 1 asist,
Martynas Pocius 1 ribaund – 3 asist,
Sinan Güler 2 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Ender Arslan 30 sayı – 3 ribaund,
Ege Arar 2 sayı – 1 ribaund – 1 asist

GALATASARAY.ORG

Ender 30 atio ,biz Ibb yi zarzor yeniyoruz.Dacka yi supurmek ne iddali laflar. Daha yeni 20 fark yemedik mi.
Hocayi anlamak gercekten zor bu sene. 3.periyot takim cok dustu ,11 sayidan gelip öne gectiler, malesef ergin hocanin oyuna mudahalesi sıfır. Allahtan periyot arasi geldi. Zaten dar bir rotasyon ki , carter ve young yorulunca kayboluyorlar, oyuncularin dinlenmesi icin bile mola harcanir ama bildik durumlar.
Sinan bu kadar kotuyken nikolov sure almiyorsa heralde hic oynamayacak bu sene.
Erceg siz , 4 kisa ve young li beş iyi savunma yapti.Daha sık deneyebiliriz.

Ender 30 sayı atmış iyiki maçı izleyememişim.. Sonunda galibiyet almamız sevindirici..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Siteye göre 5'li averajda en sondayız. Takımlar arası maçlarda Telekom'la birlikte 11 puan almışız, Telekom'un bize averaj üstünlüğü var. En az 1 takımın yenilmesi lazım, hangi takımın ya da takımların yenileceği 3'lü veya 4'lü averajı da etkileyecek. Yani playofflara girip girmeyeceğimiz, girersek kaçıncı sıradan gireceğimiz hesapları falan çok karışık.

Eğer Telekom yada Trabzon yenilirse daha avantajlı oluruz. Onlara karşı iki maçı da kaybettiğimiz için geride kalıyoruz. Beşiktaş ve Telekom'un işleri zor. Fener ve Efes ile oynuyorlar ve liderlik için ikisine de galibiyet gerek. Yani maça asılmak zorundalar