TBL 3. Hafta | Galatasaray 86-69 Eskişehir Basket

Umarım Valencia maçının ilk yarısındaki o keyif veren oyunu görürürüz yine.Takım o halini düzenli hale getirdiği an bu takım izlemesi çok keyifli hale gelir

Pietro Aradori takımda olacak bu sevindirici haber. Bu yıl Aradori'ye ihtiyacımız var , haftada bir 18-20 dk Euroleague maçı oynayarak takım içinde daha aktif olması zor olacaktı.Artık yavaş yavaş sorumluluk almaya başlar. Arroyo'nun back up'ı Ender olacak gibi görünüyor.Arroyo kenardayken oyuna kreatiflik açısından etki etme yükünü Ender,Sinan,Aradori,Pocius ve Micov'a paylaştırabiliriz . Maddi sorunlar çözüldükten sonra(inş.) takıma ekleme yapılacak muhtemelen. Eklediğimiz oyuncuyu sadece EL'de oynatma gibi bir düşüncenin olduğu ortaya çıkıyor , sanırım düşünülen isim tanıdık birileri. Lig kadrosunda Sinan ve Pocius'a savunma anlamında büyük iş düşecek gibi.

Maç sonucu Galatasaray Liv Hospital 86 Eskişehir Basket 69.

Aradori 15 sayı 6 ribaund 1 asist
Arroyo 14 sayı 2 ribaund 7 asist
Erceg 12 sayı 3 ribaund 2 asist
Micov 12 sayı 5 ribaund 2 asist
Jawai 12 sayı 4 ribaund 2 asist
Sinan 9 sayı 4 ribaund
Pocius 7 sayı 4 ribaund
Gökalp 3 sayı
Furkan 2 sayı 6 ribaund

image.jpg

Valencia macı sonrası koç bol bol rotasyon yaparak as oyuncuları dinlendirdi .. Bu macta Jawai'nin kıpırdanması gözden kaçmadı .. Nolan Smith belasından kurtulup Aradori'nin kadroya dahil olmasi muazzam oldu . Ki saf bir şutordür kendisi.. Bugun yürüyerek 15 sayı attı . Ayrıca Eskisehir 2010'da Oklahama'nın draft ettigi bir amerikalı bulmuş. Macı izleyenler fark etmişlerdir .. Fizik ve şut mekanigi olarak Kevin durant'ın kopyası.. Bugun 28 sayı attı .. Mütiş bir adam bulmuşlar. Ama kadrolari cok tecrübesiz.

Eskişehir'de Brackins her topu kaldırıp şut attığında üzülerek ''girer'' diye tahmin ettim ve yüksek yüzdeyle oynadı, şutu çok iyi. Jawai çok inatçıydı bugün ve gayet de verimli oynadı hücumda.

Jawai bugün çok iyiydi en önemlisi istekliydi. Hucumda daha özgüvenli oynuyor. Micov'un tek eksiği kariyeri boyunca yüksek yüzdeyle attığı şutları sokamıyor. 3'lük yüzdesi iyi değil. Şutu soru işareti. Benim dikkatimi uzun zamandır Pocius çekiyor. Çok formsuz şu sıralar.

Micov ve Pocius'un şut yüzdeleri hiçte iyi değil bu aralar.
Ama tabiki böyle devam etmeyecek. İlla ki şutları girmeye başlayacaktir.
Ama şu bir gerçek ki kaç maçtir cok düşük 3 sayı yüzdesi ile oynuyoruz.
Yüzdemizi arttırmamız lazım iyi yerlere gelmek için.

Herkesin dikkatini çektiği gibi benim de dikkatimi çekti Brackins. Takip etmek gerekiyor onu. Atletik şutu müthiş bir 4 numara. Gelecek sene Erceg yerine düşünülebilir sanki.

Edit: Son 2 maçın konusunu ben açtım ve bu 2 maçı da kazandık. Müsadeniz olursa konu açmaya devam edeceğim :)

Nihat tabiki devam et konu açmaya.

Ben sana ulaşamadım zaten bu konuyla ilgili. Sen bana ulaşsana. :)

tvs.ksecer@gmail.com

Maça gelirsek Eskişehir'in zayıf bir takım olması sebebiyle zor bir maç olmadı. Aradori'yi sahada görmek çok güzeldi. Jawai için güzel şeyler söyleyenler olabilir ama rakibin pota altı çok zayıftı. Yanıltmasın kimseyi.

[h=1]"Yeni yönetimin sorunlara..."[/h] Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, oyunculara karşı sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, yeni yönetimin hafta içinde sorunlara bir çözüm bulacağına inandığını söyledi.
Ataman, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Eskişehir Basket ile oynadıkları ve 86-69 kazandıkları Türkiye Basketbol Ligi maçının ardından açıklamalarda bulundu.
Deneyimli başantrenör, oyunculara Galatasaray'da forma giydiklerini hissettirmeleri gerektiğini belirterek, "Takımın ihtiyacı olan bazı bölgeler var ama şu anda transfer önceliğimiz yok. Önceliğimiz, takımda oynayan basketbolculara karşı sorumluluğu yerine getirmemiz. Çünkü kritik noktadayız. Oyunculara Galatasaray'da oynadıklarını hissettirmemiz gerekiyor. Onlardan verimi alabilmemiz için bizim de saha dışında bu çabayı sarf etmemiz lazım. Yeni yönetimimizin hafta içinde buna bir çözüm bulacağına inanıyorum" dedi.
Eskişehir Basket maçını da değerlendiren Ergin Ataman, "Eskişehir takımı kadro kapasitesi olarak altımızda. Bunu da bilen oyuncularımız her maça aynı konsantrasyonda başlayamıyor. Maçın ilk devresinde farkı 12 sayıya kadar çıkardık. İlk 5'in tamamını kenara alında yeni girenler ısınıncaya kadar fark kapandı. Devre arasında rakibin gücüne göre değil, kendi tempomuzu oynamamız gerektiğini konuştuk. İkinci devre iyi savunma yaptık. Tempolu oynadık ve farkı 24 sayıya çıkarma şansı bulduk. 69 sayı yedik ama bana göre Eskişehir'e göre çok. Takımımı kutluyorum" diye konuştu.
"METECAN MİLLİ TAKIM İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR OYUNCU"
A Milli Takım Başantrenörlüğü'nü de yürüten Ataman, genç oyuncular Göktürk Gökalp Ural, Ege Arar, Metecan Birsen ve Kartal Özmızrak'ın karşılaşmada süre almasının iyi olduğunu vurgulayarak, Metecan'ın A Milli Takım için düşündükleri bir oyuncu olduğunu söyledi.
Ligde genç oyuncuları izleme fırsatı bulduğunu anlatan Ergin Ataman, "Ege, Göktürk, Kartal ve Metecan gibi oyuncuların süre bulması gayet güzel ama performanslarını artırmaları gerek. Sadece genç diye oynatmak bence bir şey ifade etmiyor. Özellikle Metecan, A Milli Takım için düşündüğümüz bir oyuncu. Eskişehir takımında performansını artırması lazım, pek yeterli görmedim. Kartal sorumluluk aldı. Bu tip takımlarımızda yabancı oyuncular ağırlıklı ama Ümit ve Genç Milli Takım'daki oyuncularımızın sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
"JAWAI ŞU AN İÇİN ÇOK GERİDE"
Ataman, geçen sezon yaşadığı rahatsızlık nedeniyle uzun süre forma giyemeyen Nathan Jawai'yi eski performansına döndürmek için çalıştıklarını aktararak, "Jawai, çok kapasiteli bir oyuncu. Geçen yıl oynamadığını bildiğimiz halde piyasasının altında rakamlara bu şansı vermek istedik. Her gün özel antrenmanlarla eski temposuna kavuşturmaya çalışıyoruz. Şu anda çok geride ama bir ay içinde Jawai'yi Barcelona'daki performansına döndürmeyi planlıyoruz. Öyle olursa bize çok büyük güç sağlar" ifadelerini kullandı.
"DÖRTLÜ FİNAL NEDEN OLMASIN"
THY Euroleague'de Dörtlü Final oynamanın gerçekçi bir hedef olduğunu dile getiren Ergin Ataman, hedeflerine adım adım ilerleyeceklerini söyledi.
Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü, Avrupa Ligi hedeflerine adım adım ilerleyeceklerini aktararak, "Zor bir grupta oynuyoruz. Bu gruptan çıkmamız gerek. Dengeli bir grup var. Olympiakos'un dışındaki takımlar birbirine çok yakın. Öncelikle kendimizi top 16'ya atmamız lazım. Yeni bir takım sayılırız. Yeni oyuncularımız birlikte oynamaya başladıktan sonra Jawai'yi eski performansına döndürebilirsek neden Dörtlü Final olmasın" şeklinde konuştu.
Ataman, sakatlığı bulunan Ender Arslan ve Kerem Gönlüm'ün 31 Ekim Cuma günü İspanya'da oynayacakları Laboral Kutxa maçına yetişeceğini söyledi.

Kaynak : Ntvspor.net

Arroyo'nun süresi azaltılmalı bence. Ayrıca sezon çok uzun Nolan'da özür dilemiş affetmek büyüklüktür Koç, adamı hemen harcamak bence yanlış oldu. Arroyo'nun dakikalarını Nolan, Ender, Nikolov' a paylaştırsak iyi olurdu. Guard sıkıntısı çekeceğiz yine. Nolan kapasiteli biri olmasa bile faydalı olurdu. Ayrıca Eskişehir maçında çok iyi götürüyoruz oyunu ama 2-3 dk uyuduk hemen kapandı fark Murat Murathanoğlu'da söyledi savunma bir uyudu 2-3 dk hemen indi fark diyordu çok doğru umarım düzeltip yine en kötü Final 8 yaparız.