TBL 4. Hafta | Torku Konya 84-91 Galatasaray

Ercegin müthiş şut yüzdesiyle fark açıldı. 2. yarı Arroyo dinlensin Ege ve Göktürk süre bulsun..

Bu arada Arroyo - Ender ikilisi gayet iyi işler yaptı .

LoWZda.jpg

Aradori'yi neden kullanmıyoruz biz anlamış değilim.
12 dakika oyunda kalmış ve sadece 2 şut kullanmış.

Arroyo'nun 34 dakikası çok fazla.
Bugün hücumda 5 numaradan katkı alamadık hücumda.

Kerem'i neden daha fazla kullanmıyoruz bunu da merak ediyorum.

Hücumumuz artık Allah nazarlardan saklasin çok iyi.

Ama savunma için aynı şeyi söylemeyeceğim. Son 2 maçtir çok fazla sayı yiyoruz. Savunmamizda bir an önce oturmalı.

Erceg, Micov, Arroyo ve Sinan'in ellerine sağlık. Bugün müthiş yüzde ile oynadılar.

Zor da olsa kazanmak güzel.

Macın tamamını izledim . İlk yari erceg muhteşem bir üclük yüzdesi ile macı 20 sayı civarı tamamladı ama ikinci yarı ritmini kaybedince oyundan düştü ... Pocius , Vuyukas , Jawai'den hic faydalanamadık bugun . Aradori'de 10 dakika falan süre aldı .. Bir ara 18 sayılara cıkan fark mac sonu 4 e kadar indi .. Rakip 7-0 seri ile bas bas bagırıyor ben geldim diye Ergin hoca ısrarla mola almıyor .. Bir macıda kopardıktan sonra şu tabloyu görmeyelim. Adım gibi emindim farkın eriyeceginden . Saolsunlar yine mac sonu tedirgin olduk.

Hücum anlamında işler iyi gidiyor gibi gelebilir.Skorer oyunculardan kurulu bir takımız skor bulmakta zorlanmıyoruz fakat ben hücumda kullanmadığımız daha çok silahımız olduğunu düşünüyorum.Torku ve Laboral savunma direnci yüksek veya atletik kısalara sahip bir takım değil.İkinci yarı fark inerken gelen mola(nihayet) sonrasında 2 pozisyon Mİcov'u sırtı dönük olarak kullandık , Aradori 2 numaradayken de kullanabileceğimiz bir oyun mesela. Mahmuti döneminde mola sonrasında Jamon'u sırtı dönük kullanır , onun oyunun içinde sürekli aktif olmasını sağlardık.Yani doğru saha yerleşimini yapacak oyun bilgisi güçlü oyuncularımız sayesinde yüksek skor buluyoruz ama bu takım daha farklı şeyler de deneyebilir.

Savunma kısmına gelirsek çember savunması zaten ortada , her gün her gün aynı şeyleri söylüyoruz . Fakat kısa savunması da bir o kadar kötü . Perdelere çok takılıyor tüm oyuncularımız özellikle Sinan. Hücumda işler iyi gittiğinde savunmada biraz daha kımıldayan bir takımız , hücum ağırlıklı takım olmamız bu sorunu bir yere kadar nötralize edebilir ama söylemek istediğim oyuncuların savunmada çok çabuk kopması.Savunma konsantrasyonu çok zayıf bunu ayarlarsak işleri yoluna koyarız yoksa savunmaya dönük net EL düzeyinde elit savunmacı diyebileceğim oyuncu takımda bence ya yok ya da 1 kişi. Bİraz daha konsantrasyon !!

Hücumda işler iyi gittiğinde savunmada biraz daha kımıldayan bir takımız işte bugunun özeti tam olarak buydu ..

Atmada sıkıntı yok, savunmayı da arttırmalıyız. Aradori'yi de devreye sokmalıyız, onun skorerliği çok önemli bizim için. Micov her geçen gün çok daha iyiye gidiyor.

Ender ve Sinan'ın süresini 2-3 dakika daha arttırıp Arroyo'nun süresini 27-28 dakika civarına çekmemiz gerekiyor artık.

Erceg ve Micov muazzam oynadı bugün. Micov transferi şu şubenin yaptığı en doğru işlerden biri oldu. Aman nazar değmesin, maşallah.

Pocius sakat.Sinan Ender Kerem sakatlıktan tam olarak dönemedi.Yine de çok iyi bir ilk yarı oynadık.İlk yarıda Arroyo Micov ve Erceg maçı kopardılar.İkinci yarı rahatlıktan dolayı kapandı aradaki sayı farkı.Ben çok da fazla takılmıyorum.
Micov takımın oyun zekasını bir seviye yükseltti.Bu çok net gözüküyor zaten.Geçen seneyle kıyaslayacak olursak; Markoishvili kadar baskılı bir savunma yapmıyor ama saha yerleşiminde hata yapmıyor.
Erceg'in savunma gücü iyi değil ama bilekleri kadife gibi.Bizim gözümüzde Erceg idare edilmesi gereken bir oyuncu .Ama Ergin Ataman'ın gözünde takımın en önemli dişlisi.Bir de ne hikmetse onun %55'ten yukarıda üçlük yüzdesiyle oynadığı maçlarda bu isabet yüzdesi takıma da yansıyor.
Aradori bu maçta yalnızca 12 dakika süre aldı.Ama Neptunas veya Efes maçlarından en az birinde sorumluluk alacaktır.
Jawai hala umutsuz vaka.Ben şahsen Jawai'yi çok seviyorum belki herkesten fazla istiyorum geri dönmesini ama çok zor gözüküyor.Şimdiden o bölgeye takviye yapılması için araştırmalara başlanmalı.Hala vakti var.Top 16'nın başlamasına yakın eski ritmini bulur inşallah.

Arroyonun yaşını bu kadar dert etmeyin ya onun yaşında adamlar nbade hala 100 maça çıkıp takımlarını şampiyon yapıyorlar ki Arroyo kendine iyi bakan bir sporcudur onun için sorun olmaz. Aradori varken bize guard falan lazım değil, pocius, sinan, kerem, furkan aynanda sahadayken gayet iyi bir savunma takımı oluruz bu zamanla oturacaktır. Ancak Jawai yerine bir çember savunucusu şart. Bu sene hücumda sırtımız yere gelmez zaten savunmayı biraz yukarı çektikmi süpürürüz ligi.