TBL 6. Hafta | Fenerbahçe Ülker 85-74 Galatasaray

Ülker Arena'da olacağım. Geçen sene Ülker Arena'da oynadığımız tüm maçlarda 10-15 sayı fark yiyip mola almamıştı ve düzene ayak uydurmuştu uyumuştu koç ama bu sene farklı bir koç profili görüyorum özellikle son maçlarda. Maçta tempoyu sürekli düşürmemiz gerekiyor. Goudelack'ı Sinan yakın savunmalıdır. Hickman zaten formsuz. maçı düşük tempoda oynarsak şansımız artar.

Geçen sene kaybettiğimiz 5 deplasmanın 4'ünde yüksek tempoya çıkılmasına izin verdik,koç ve oyuncular oyunu soğutamamıştı.Oyunun soğuduğu tek maçta da kazanma noktasına gelmiştik.Markoishviliye yapılan faul görülseydi o maçı kazanırdık.

Rakip yine dışarıdan iyi yüzde ile atamıyor,içeriyi iyi kullanıyorlar.Furkan kadar mücadeleci Vesely varken ve özellikle rakibinin kendi evindeki derbi maçlarında Furkana üstünlük kuran Oğuz varken pota altı savunması konusunda Kerem'e ciddi görevler düşecek.

Penetre savunmamız kötü ama bunu geçen seneki kadar keskin yapabilen oyuncuları yok.Hickman formda olsa bir nebze ama onun durumu kötü.Bogdanovic de kayıplarda.Goudelock o konuda en tehdit isim onu da dönüşümlü olarak herkesin alıp yıpratması gerek.

Tempoyu düşürürsek kazanma şansımız yükselir.İçeriden hücum anlamında da etkili olmamızın zor olduğunu düşünürsek riskli de olsa oyunumuzu dış atışlara yığmak mantıklı çözüm olabilir.Rakibin üçlük savunması kötü ve bizimde cezayı kesebilecek oyuncularımız var.

Şutörlerimiz iyi yüzdeyle atar ve ceza atışlarını sokarsak farklı bile kazanabiliriz ama savunmayı yapabilmeliyiz. Umarım hakemlerin başrol oynamadığı bir maç olur.

Rahat kazanamayız hatta kaybetmemiz için devreye girecek bir sürü faktör olacak. Murat Biricik, Emin Moğulkoç, Recep Ankaralı, Erşan Kartal ya da Özlem Yalman'dan herhangi biri ya da ikisini hakem olarak bekliyorum. Diğerlerini de şikecibaşı etkileyecektir zaten. Geçen sene final serisinde benchimize yapılan müdahaleler ve sonuçları da hepimizin malumu.
Şikeyi, hilebazlığı, sahtekarlığı iyice içselleştirmiş ve hatta bu süreçte bizi "mal bulmuş mağribi" nitelendirmesiyle karalamaya çalışan, kendini pürü pak gören bu şebekenin ve utanmadan onların arkasında duran 15000 kişinin önünde normal bir maç yapmayacağımız için kazanamayacağımızı düşünüyorum.

Bugünkü Olympiakos maçına benzer bir maç olacaktır.
Birde Goudelock gününde olursa çok daha ağır bir yenilgi alabiliriz...

15 fark gözüküyor.içerde oynadığımızda 10 sayının altını mağlubiyet sayarım maçtan önce burayada yazarım ve genellikle ezer grçeriz.ama deplasmanda yıllardır kaybediyoruz üstelik direnmeden.iç sahada maçı taraftar alıyor zaten, bari bizim topçular deplasmanda mücadele etse.atletizm olarak zaten gerideyiz onlardan birde çok çabuk teslim olan ve takımını maça motive etmekte çok başarısız bir hocamız var.Galibiyete inanan ve sonuna kadar savaşan bir takım olmalı Pazartesi yoksa fark yer birde üstüne alay edilir geliriz.Her maçı taraftar alamaz,çıkıp oynayın 1 tane önemli deplasmanıda kazanın artık.

Deplasmanlardaki savunma sorunumuz baş gösterirse sıkınıtlı bir maç olur. Ve de bir +20 daha kimse kaldıramaz. Herşeyden önce iyi savunma yapmalıyız. Goudelock'ı Sinan ile etkisiz hale getirebilirsek ibre bize döner.

Hali hazırda deplasmanlardaki silik görüntümüz nedeniyle rakip takım bize göre avantajlı çıkacak karşılaşmaya. Ek olarak saha ve seyirci avantajlarına da sahipler. İyi ki ilk maç onların sahasında.

Rakibin en önemli silahı Goudelock. Alev aldı mı durdurulması çok zor bir oyuncu. Münih takımının kendisini iyi savunmadığını düşünüyorum. Bu tarz oyunculara karşı 1 saniye bir konsantrasyon kaybı bile şut sokmasına sebep olabiliyor. Gou'ya karşı özel bir önlem alırsak ve performans olarak beklentilerin altında kalırsa şansımız olabilir. Ama takımımızın deplasmanlardaki silik görüntüsü ve büyük maçlarda beklentilerin altında kalması nedeniyle bu karşılaşmada pek bir şey beklemiyorum. Maalesef gereksiz Jawai riski ve tutmayan Vougioukas hamlesi nedeniyle pota altında çok geride kalabiliriz. Furkan tek başına nereye kadar götürebilir bilemiyorum. Bakalım bu karmaşanın içinden nasıl çıkacağız.

Yürekli oynayın,sonuna kadar savaşın ve artık bir zor deplasmanıda kazanın.Kadro kalitesi birbirine yakın,önce kazanacağınıza inanın.