TBL 6. Hafta | Galatasaray 75-65 TED Kolejliler

Onur Uncu çok haklı. Forvetler üzerinden dönen oyuna bağımlılık uzun vadede planları sekteye uğratır. Hücumu yönlendiren oyuncunun ayak çabukluğu günümüz basketbolu için çok kıymetli. Schilb ve Micov'un üzerine fazla yıkılmış bir oyun izliyoruz.Yani şunu söylüyorum ki forvetlerin oyunu yönlendirebilmesi birden fazla akıl odağı oluşturuyor ve bu muazzam bir avantaj fakat biizm stratejimiz oyuncu kadrosu gereği sürekli bunu istiyor. Micov ve Schilb'in de gününde olmadığı günler olacak elbette. Micov ve Schilb'e bir tık fazla bağımlıyız sıkıntı burada. Green ve Lasme'nin de süreleri hiç hayra alamet değil , henüz sezon başındayız.

Ergin Hoca hakkındaki eleştirlere bu kez katılıyorum. Saçma sapan bir maç yönetti. Anlamsız rotasyon yaptı.
Şafak Mccolumn'dan çok daha faydalı oynuyor, ama rotasyona giremiyor...
Bu maç Dorsey'i kazandığımız maç olabilirdi ama Ergin Hoca Şafak gibi iyi oynayınca onu oyuna bir daha sokmadı.
Ne diyeyim, umarım Ergin Hoca'nın bir bildiği vardır...
Bu arada zannedersem 650.000 USD'ye geldi ama keşke Mccloumn yerine 100.000 USD'ye Kalin Lucas'ı alsaydık. Mccolumn olacak diye beklerken son üç maçtır sahada ne yaptığını bilmiyorum. Tek başına oynuyor. Sahada kimse yokmuş gibi. Lucas'ı alsaydık hiç olmazsa alternatif büteçmiz de olurdu. Lucas misal tabi, bugün bizi zorladı diye yazdım. Rowland olabilirdi yada Hodge mesela....

Maçı izleyemedim kızımın 1nci yaş günüydü bugün fakat özete ve istatistiklere bakınca Lasme 30dk, Micov 31.5 dakika, Caleb 25dk, Sinan 28.5 dakika almışlar ve cidden şu yoğun maç trafiğinde bu durum başımıza iş açacak gibi geliyor çünkü Micov, Lasme ve Green'e ölesiye bağlıyız şu an, biri olmazsa takım çöker bence çünkü rotasyondaki diğer oyuncular ne takıma ısınıyor ne maç ritmi bulabiliyor aksine özgüvenleri de kırılıyor. Hoca bu konuda çok hatalı, umarım bizi yanıltır. Eğer Şafak süre almayacaksa cidden Enderi neden yolladık biz? Yine istatistik olarak söylüyorum, Dorsey 10 dakika 4 sayı 5 rib 2 as 1 tç, Lasme 30.5 dakika 12 sayı 4 rib 1 tç, yüzdeleri de aynı, sırf şu geniş katkısı bile Dorsey'in istekli olduğunu gösterirken Ted'e karşı 10 dakika mı oynayabiliyor bu adam hem de yıllardır 20 dakika üzerinde oynamamış olan Lasmenin yedeği olarak?

Esasında ilk yarı hoca rotasyonu çok iyi kullanmıştı. Şafak, Ege ve Dorsey'in süresini de gayet iyi ayarladı ancak ikinci yarı Dorsey'i kenarda unutması iyi olmadı. Dorsey'in baya yüzü düştü benchte, morali bozuldu...

Mccollum ritm bulduğunda takımın hücum gücünü çok yukarılara çekiyor ama şutları da her zaman girmiyor maalesef. Bunda şut tercihlerinin de etkisi çok açık... Bazen gereksiz zorluyor.

İkinci yarıda Sinan ve Micov ile maç boyunca Lasme ve Green'in iyi performansı bize galibiyeti getirdi. Tebrikler aslanlara.

Vizem vardı izleyemedim arkadaşlar nasıl oynadık? Kafa kafaya mı gitti yoksa oyun genelinde hakimmiydik maça?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün fenerin çekmeceye kaybetmesi ile birlikte bizim galibiyetimizin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Bizim lig sonunda fenerin üzerinde olmamız yeterli.

Dün maçı salondan seyrettim 3 periyot boyunca normal hatta hafif bir tempoda geçirdik belliydi ama son periyoda böyle girerse ciddileşip kazanacağımız, neyse dün Atlanta hawks scoutlarından biri Egeyi izlemeye gelmiş fakat pek süre alamadı kendisi :) takımdan memnunum tempomuzun daha da iyi olacağına eminim yinede eksik yerlerimiz var umuyorum ki nokta atışı yaparak bir transfer daha gerçekleştiririz