TBL 9. Hafta | Galatasaray 90-74 Yeşil Giresun Belediye

Ergin Atamanı eleştirmek çok doğal ama burada hocayı gömmek için fırsat kollayan bir grup var. Bu çok net

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Macın spikeri baya acemiydi . Federasyon , harun vs derken şimdide fenerbahce amigolarina Galatasaray macı anlattiriyorlar.

Ne dememiz lazım.Kazandığımız icin mutluyuz üstelik 16 fark attık.Ergin hoca macın son 1 bucuk dakikasında gencleri oyuna aldı.Her sey süper dememiz mi lazım.
Bende o zaman sunu diyeyim..Sezon basından beri kimler neyi elestirse ''daha durun sezon bası'' ''daha durun takım yorgun'' ''daha durun oyuncumuz takıma alısamadı'' '' daha durun daha durun'' seklinde sürekli her seye ama her seye bahanesi olan bir kitle var habire.Bende bu kitleden rahatsızım.

Ne dememiz lazım.Kazandığımız icin mutluyuz üstelik 16 fark attık.Ergin hoca macın son 1 bucuk dakikasında gencleri oyuna aldı.Her sey süper dememiz mi lazım.
Bende o zaman sunu diyeyim..Sezon basından beri kimler neyi elestirse ''daha durun sezon bası'' ''daha durun takım yorgun'' ''daha durun oyuncumuz takıma alısamadı'' '' daha durun daha durun'' seklinde sürekli her seye ama her seye bahanesi olan bir kitle var habire.Bende bu kitleden rahatsızım.
Ben de Ergin Atamanın yaptığı çok şeyden rahatsızım bunu söyleyenleri eleştirmiyorumda ama çok ağır eleştirileri anlamıyorum. Ergin Atamanın takıma tek katkısı yok yorumu üzerine bu yazıyı yazdım

Benim tepkim sana değildi ortayaydı sadece.Sezon basından beri her seye bahane bulanlaraydı.Ergin Atamanı benim eleştireceğim tek nokta su olur o da molaları zamanında almaması.Daha önce kendiside demisti zaten ''molayı özellikle gec alıyorum takım molayı almadan önce kendine gelsin diye'' tarzında bir sey söylemisti.Onun haricinde genc oyunculara neden süre vermiyorsunuz diye bir soruda sorulmustu.Elimde Furkan gibi Cedi gibi oyuncular varda ben mi oynatmıyorum demisti.

Ben Egenin oynayamayacak kadar kötü olduğunu düşünmüyorum rakiplerimizde kimler ne kadar süreler alıyor kendini gösteriyor? Hoca bu konuda bence önyargılı ve fazla hata yapıyor

Kesinlikle katılıyorum.Ege hakettiği süreleri almalı.Oyuncuya sinek 2 muamelesi bile yapmazsan oyuncu kendini nasıl gelistirecek,nasıl tecrübe edinecek ?

Her fırsatta Ergin Ataman'a giydiren bazı (ve aynı) arkadaşların amacı üzüm yemek değil de bağcı dövmek gibi geliyor. Alternatif nedir? Muhtemel bütçesi 5 milyon dolar olan takım lig ve EC'de birinci ve bunu her zaman salonu dolduran taraftara mı borçluyuz? Ataman'ın iyi taraflarını, Mahmuti'nin iyi taraflarını, Obra'nın iyi taraflarını birlikte barındıran bir koç var mı? Ya da mevcut şartlar altında Galatasaray için daha iyisi var mı? Hoca'nın eksikleri var tamam da her maç sonu galibiyete Ergin Ataman'ın katkısı yok, mağlubiyete klasik Ergin Ataman faktörü bir maç eleştirisindeki yapıcılık ve iyi niyeti ben göremedim.

Kazanmamıza rağmen zevk almadığım maçlardan biriydi. Bir sıkıntı var takımda ama ne çözemedim. Yine de cidden kalite farkı kazanmamıza neden oldu. Gökseninin 3-2 üçlük atması sevindirici. Şafağın beş başlamasına rağmen yeterli katkıyı vermemesi ise üzücü. Ben hocayı suçlamıyorum çünkü şafak hocanın istediklerini yapamıyor 2. Faul sonrası fırçaladı bayağı, zaten sonra da oyuna almadı.
İzzet de garip aldığın sürede doğruyu yap, katkı ver oyna. Ama ne yapıyor alan savunmasında topa gitmedi bi pozisyonda sonlarda rahat alacağı ribaundu tokatladı valla o fiziğe yazık ediyor. İnsan az çalışır, mental olarak sıkıntısı varsa yardım alır allah boy pos vermiş ama gerisi yok. Ben umutsuzum. Sebebi basit basketbol doğrularını yapımıyor.

Son olaraksa Nikolav yıldız olmayı geçtim bu takıma bile giremiyor. Turgay Demirel bi çocuğun hayatı ile oynadı...

Hoca bu maçta dakikaları gayet iyi ayarladı. Takımda fark açılınca bir gevşeme oluyor bazen, bugün de onu yaşadık. Neyse olacak böyle şeyler, bir sezon boyunca her maçın her dakikasını kusursuz oynamak imkansız. Şampiyon olduğumuz ve 25 maçı üst üste kazandığımız dönemde de bunları yaşıyorduk, bazen de tam tersi oluyordu fark açıldıktan sonra geri dönüyorduk vs vs...

İzzet'in son haftalarda süre almaya başlaması çok değerli. Bugün de 7 dakika oynadı, fena değildi.

Tebrikler aslanlara...

Gevşeme yaşadığımızı düşünmüyorum açıkçası 3.çeyrekte skandal bi hakem yönetimi vardı. Gevşemeden ziyade bir sinir harbine girip akıllı hücum edemedik. Savunma kısmına gelirsek 3.çeyrek dışında kilit noktalarda iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Kağıt üstünde iki sayılık atışları %40, 3 sayılık atışları ise %28 kabul edilebilir yüzdeler olduğunu düşünüyorum. Kimseyi 30 dakikanın üstüne çıkarmadan -3.çeyrek dışında- alınmış net bir galibiyet olarak yorumluyorum.

Tam gaz durmak yok, gidiyoruz sampiyonluga. Sezon sonunda sampiyonluk kupasini aldigimizda acaba kupa sahte sampiyonluk febeye gecsin diye bidi bidi yapacakmi harun denilen vatandas? gorecegiz.

Tabela'da net bir galibiyet gözüksede özellikle 3. periyot farkın erimesiyle baya bi zorlandık. Ama takım "İstediğimiz an vurur geçeriz" havasınıda veriyor bu tarz maçlarda. Yine hakem yönetiminin kötü olduğu bir maçtı ayrıca. Giresun taraftarınıda tebrik ediyorum bu arada, iyi sayıdalardı ve takımlarını iyi desteklediler.

Dün ben alınan net galibiyete rağmen beğenmedim takımı. Özellikle Sinan'ın olmayışı takımı etkiliyor. Biz Sinan varken bile net bir guard lazım derken, Kaptan'ın olmayışı bu konuda bazen takımı çıkmaza sürüklüyor. Göksenin'i beğendim dün, düzenli bu katkıyı verse çok iyi olur. Şafak iki yarıyada ilk 5'te başladı ve ikisindede ciddi fiırça yiyerek kenara geldi. İzzet'e ise ben hala güvenemiyorum. Özellikle fiziğine rağmen net ribaund alamıyor. Bence Ege'yi daha fazla kullanmalı hoca. Ayrıca dün ayrı gözle baktığımız bir diğer oyuncuda Nikolov'du. Az süre aldı, oyun içerisinde birşey göremedik ama fizik olarak bu seviyelerde değil. Isınma seansındada ayrıca takip ettim ama hiçbir ışık yoktu maalesef kendisinde. Saolsun federasyon bu çocuğu oturta oturta bütün gelişimini engelledi.