TBL'de sıralama konusu

Mevzuyu yazacak bir başlık bulamadım, eğer yanlış yere yazıyorsam kusuruma bakmayın lütfen.

Bildiğim kadarıyla sıralamalar yapılırken aynı puanda olan 2 takım varsa aralarındaki maçlara, 2 takımdan fazlaysa genel averaja göre sıralanıyor.

Türk Telekom : 15galibiyet, -82 averaj
Galatasaray : 15 galibiyet, 0 averaj
Beşiktaş: 15 galibiyet, -23 averaj

Peki aynı puanda 3 takım varken sıralama neden genel averaja göre yapılmadı? Bu konuda bilgisi olan biri, kural konusunda yanlış bildiğim kısmı açıklayabilirse sevinirim. (Çünkü benim bildiğim şartlarda playoff dışı kalan takım Türk Telekom oluyor ve Beşiktaş sonuncu sıradan playoff yapıyor. )

Sanırım kendi aralarında oynadıkları maçlara bakıyorlar. Yani 3 takımlı lig gibi. Haliyle önce puan sıralaması, aynı puan söz konusuysa bu sefer averaj.

Mevzuyu yazacak bir başlık bulamadım, eğer yanlış yere yazıyorsam kusuruma bakmayın lütfen.

Bildiğim kadarıyla sıralamalar yapılırken aynı puanda olan 2 takım varsa aralarındaki maçlara, 2 takımdan fazlaysa genel averaja göre sıralanıyor.

Türk Telekom : 15galibiyet, -82 averaj
Galatasaray : 15 galibiyet, 0 averaj
Beşiktaş: 15 galibiyet, -23 averaj

Peki aynı puanda 3 takım varken sıralama neden genel averaja göre yapılmadı? Bu konuda bilgisi olan biri, kural konusunda yanlış bildiğim kısmı açıklayabilirse sevinirim. (Çünkü benim bildiğim şartlarda playoff dışı kalan takım Türk Telekom oluyor ve Beşiktaş sonuncu sıradan playoff yapıyor. )

Kendi aralarında oynadıkları maçlar sonucundaki averajlar eşit olduğu zaman genel averaja bakılıyor. Yani diyelimki üçününde averajı 0 ozaman genel averaja bakılıyor. Yada 2 tanesi 0 diğeri 23 ozaman iki tanesinin genel averajı karşılaştırılıyor. Kendi aralarındaki averaja göre sıralama doğru.

Kendi aralarında oynadıkları maçlar sonucundaki averajlar eşit olduğu zaman genel averaja bakılıyor. Yani diyelimki üçününde averajı 0 ozaman genel averaja bakılıyor. Yada 2 tanesi 0 diğeri 23 ozaman iki tanesinin genel averajı karşılaştırılıyor. Kendi aralarındaki averaja göre sıralama doğru.

Belki ufak bir ayrıntıya taktım ama averajların toplamı 0 eder(atılan-yenilen sayı eşit olduğundan).Bu yüzden ya üçünün de averajı 0 olmalı yada üçününde farklı olup toplamları 0 olmalı.Yani işin genel averaja kalması için üç takımında üçlü averajda aynı puana ve 0 averaja sahip olması gerekirdi.Burada kritik nokta aslında olayın üçlü averaj değil üçlü puan durumu olması.Zaten telekom'un 3 bizim 2 beşiktaş'ın da 1 galibiyeti olduğu için bu sıralama gerçekleşti.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ancak TBL'nin sitesindeki tüzük dosyasında sıralamayla ilgili bir bilgiye rastlamadım. Sıralama teamüllerle yapılmıyordur sanıyorum, bu konuda bilgi sahibi olan var mıdır acep?