Teşekkürler Yönetim !

Ben bu konuda başkana da hak veriyorum, eleştirenlere de. Bende eleştiriyorum bu yaklaşımı. Mesela ben buz hokeyine de meraklıyımdır ama Türk tv lerinde izlemek mümkün değil. İlginin az olduğu sporlar mutlaka tv yayıncılığı ile gündeme gelebilir ama bizde gündemde olan tv yayınlarında. Devlet televizyonu yani vergilerimizle finanse edilen TRT'nin spor yayınlarına bir bakalım. Benim hatırladıklarım bunlar:
1. kanal Stadyum (Cumartesi trt 3 ile ortak yayın yaklaşık 2 saat -Pazar yaklaşık 4 saat)
1. kanal Telelig (Pazar yaklaşık 2 saat)
2. kanal Lige bakış (Cuma yaklaşık 2 saat)
3. kanal Futbol Futbol (Pazartesi yaklaşık 2 saat)
3. kanal Ligde Geçen Hafta (Tüm hafta yaklaşık 1 saat)
3. kanal Efsaneler (Tüm hafta yaklaşık 1 saat)
3. kanal Avrupa Ligleri (Tüm hafta yaklaşık 1 saat)
3. kanal eğer futboldan ve meclis yayınlarından vakit bulursa diğer bütün sporlar için yaklaşık 3-4 saat (izlenebilir vakitlerde) ayırıyor. Tekrar ediyorum bunu yapan TRT.

O zaman malesef futbol ne kadar başarılıysa yönetim o kadar ayakta kalır, diğer branşlarada sadaka dağıtılır. Tek çözüm Basketbol ve Voleybolun ayrı bir özerk yapı-hatta ayrı bir kulüp-şeklinde yapılanmasıdır. Örneğin Yunan, İspanyon kulüpleri gibi aynı arma, renk, taraftar topluluğu ama kendine has bir yönetim ve gelir-gider hesabı. Bizim yapı içinde bu neredeyse imkânsız ama yapılması gereken budur.

Bizim yapmamız gereken ise tribünleri doldurmak, kart ve ürün alım ile desteklemek ama doğru zamanda gereken usturuplu tepki ile mevcut düzenin değişimine zemin hazırlamaktır.

Kurtuluşun için TEK YOL DEVRİM. (Siyaseten kullanmadım)
 
Amatör branş olarak biz görmesek bile hepimizin etrafında ve çevresinde en azından bir tane GS li taraftar vardır bu tarz sporlara ilgili duymayıp sadece futbolla ilgilenen.. Yani GS basketbol ya da voleybol takımından bir isim dahi söylemekte güçlük çekecek milyonlarca taraftarımız var sorun bu zihinlerin futbola kilitlenmesi yönetimi oraya sürüklüyor sürüklenmemesi gerekse de ve biz bu konuda sadece azınlık oluşturuyoruz. Ali Sami Yen ölüsüne 5 bin oynarken Şahenk de niçin 3 bin niçin dolmaz dolmuyor hiç anlamıyorum, anlamayacağım.Dolduğu zamanda futbol seyircisiyle değil gerçekten basketbol kültürünü bilen taraftarla ne zaman dolacak çok merak ediyorum.

Ama en azından kendimi teselli edecek bir yolum var. :) Daha yaşım fazlasıyla genç, güzel günler görebilirim belki Allah daha aşağısını göstermesin bana ve Galatasarayımıza. Büyüklüğün simgesi olurken küçülmek kelimesi abes kaçar.
 
Fenerbahçe ile aynı ülkede yaşamıyoruz galiba. Onların yayınlarını başka bir TRT yapıyor sanırım. İstediğimiz şampiyonluk Eurolig şampiyonluğu değil. Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu. Şartlar bütün kulüpler için eşit. Ve hiç haketmeyen bir taraftar topluluğu 3 yıldır final görüyor. Biz yıllardır bekliyoruz..
 
Sıkıldım artık yönetimi laf söylemekten sesimizi duyan yok onlar gene kafalarına göre at koşturuyolar bizi taraftar olarak gördüklerinden bile şüphelerim var (anlayan anlar bunla neyi kastettiğimi) .
 
Fb Ülker - Efes Pilsen serisini ve dün oynanan şampiyonluk maçını izlerken hiç mi vicdanınız sızlamıyor sizin? Yahu dün öyle bir kötü oldum ki anlatamam. Efes, Fener'i yenip şampiyon oluyor ve biz buna seviniyoruz, acaba neden biz oralarda yokuz diye hayıflanıyoruz.

Bu ülke'ye bütün bu spor dallarını getiren kulüp şimdi ne halde? Yahu çıldırmamak, delirmemek mümkün değil. Sizlere sesleniyoruz ey Galatasaray Spor Kulübü yönetimi (!)

Futbol harici diğer branşlara ilgi, alaka ve destek bekliyoruz. Vereceğiniz destek bu kadar zor olmasa gerek, ha ne dersiniz..!
 
Spor klubu olmak yada olmamak basket takimina transfer yapmak yada yapmamakla ne zamandan beri olculuyor? Basket takimimiz en son ne zaman alt yapidan adam gibi bir oyuncu cikardi?

Bu tip olaylar sampiyonluklarla olculmez. Kazandirdigin oyuncu sayisina bakarim ben. Kerem Tunceri'den sonra cikardigimiz oyuncu hatirlamiyorum. Bu sekilde anca tasima suyuyla degirmen dondurmeye calisirsin. Odan her sene gonder yabancilari yenisi gelsinden otaya gitmez!
 

Üst