galatasaray taraftarında ıslık çalmamak artık bi gelenek oldu.bunda en büyük suçlu tribün liderleri.top rakibin ayağında maç başabaş gidiyo galatasaray taraftarı "ölüm varmııııış korku varmııış".bu tezahüratı takımımız gerideyken yapsak olmaz mı?
bu iletide uzerinde durmak istedigim noktalar var:
1- her seyden once ; eger top rakibin ayaginda ise, top bize gecer ve 24 saniye suresi sifirlanir. yok sen futbol maciyla alakali soyluyorsan arkadasim, unutma ki burasi
basketbol forumu, baslik mola bolumune de yonlendirilmemis, o halde konu basketbol maclariyla alakali, dikkat!
2- meshur asvel villeurbaine macina gelenler hatirlarlar, o gereksiz ilk 2 dakika sessiz durmak hareketini.. yine ayni macta momentum yakaladigimiz anlarda durup durup arabesk bir tezahuratin baslamasini.. bu sacma tezahurata, kisaca bu sacmaliga katilmadigim icin, sadece korkulugun uzerinde durdugu ve mac boyunca anlamsizca saha icine arkasini donerek bizleri izledigi icin kendini bizden daha ustun goren bazi kisilerin, beni " bagir yoksa ... " diyerek tehdit etmesini, tabii sigarasini agzindan cikarabildigi anlarda, unutmam. bunlari yapan "tribun liderleri''nden daha iyisini bekleme! ben yine onlari dinlemeyecegim, ben koyun degilim zira. cobana ihtiyacim yok! eger bir kisi benim liderim olacaksa, onu haketmelidir, hele ki boyle anti-demokratik sekilde o goreve gelmisse! tribun lideri; bana orada nedensizce kufreden adami tribunden atmali, ozellikle salonda sigara icen beyinsizleri uyarmali, kombinesini aldigim koltukta oturdugu icin uyardigimda bana "sana ne len got" diyen zibidiye karsi bana arka cikmali, tribunlerimizi bize zindan eden kolluk kuvvetlerine karsi haklarimizi gerekirse kendi basinin derde girmesine ragmen savunmali...dir. o unvan sahibinin asil gorevi bunlardir, tezahuratlari yonlendirme degil!
3- deneyimlerime gore en etkin tezahuratlar spontane gelisenlerdir. 3 kisi icimizden geldigi icin re re re ra ra ra cekip olimpiyat kale arkasinda, 3 tekrarda butun stadin eslik etmesine neden olmusuzdur, yine beretta familia macinda eglenerek soyledigimiz "... berettanin kasarlari donsun saskina!" diye biten tezahurati da kucuk bir grup baslatmisti. kisacasi salonda/statta nerede olursaniz ve kac kisi olursaniz olun tezahurata yon verme gucunuz oldugunu unutmayin.