The Bourne Ultimatum (2007)

200px-BournePoster.jpg

Bourne serisinin 3. filmi... Aslında bu filmle beraber serinin sona ereceği konuluşuyordu fakat filmdeki beklenmeyen son nedeniyle herkeste devem edecek kanısı oluştu.

Öncelikle filmi izlemeden önce serinin diğer 2 filmini izlemeniz durumu daha iyi bir şekilde anlayabilmeniz açısından tavsiye edilir. Bu film "Aksiyon film" dediğimiz şeyin vurdumlu kırdımlı, her taraftan ateş fışkıran birşey olmadığını çok güzel bir şekilde bir kez daha gösterebiliyor. Bana göre gelmiş geçmiş en başarılı üçleme olmasının dışında serinin 3. filmi The Bourne Ultimatum aynı zamanda bugüne kadar yapılmış olan en iyi aksyion filmidir. Ayrıca Matt Damon'un harika oyunculuğu gerçekten çok etkiliyiciydi.

Kazandığı Ödüller : 3 Oscar - 14 Diğer
IMDB puanı: 8.2/10
Kişisel puan: 9.8/10

Re: The Bourne Ultimatum - 2007

Aksiyon filmlerinin illada bol bol vurdulu kırdılı ve silahların hiç susmadığı filmler olmadığını gösteren, süper diyalogların yanı sıra (Örnek: Bourne' un Noah Vosen in ofisinde olup telefonda onu feci göt etmesi) inandırıcı ve güzel hikayesi ile, 3 oscarlı güzel filmlerden biri.

Filmin son sahnesinde ne olacak diye merakla beklerken, üçlemenin hepsinde sonda olduğu gibi çalan müthiş parça " Moby - Extreme Ways " ile yine damardan giriyorlar. Bu parçayı bu seriyi izlemeden önce dinleseniz emin olun bu kadar etkilemez.

Umarım dördüncüsüde çekilir.

Benden 9 puan