The Curious Case of Benjamin Button (2009)

200px-Benjamin_Button_poster.jpg

Kısaca şöyle söyleyeyim.. Son zamanlardaki en muhteşem film..
Ayrıntılarına girmiyorum kabaca hikayeyi kopyalıyorum diğer kısımlar sopilere girer : )

thumb11vm9.jpg

Film, seksen yaşında doğan ve geriye doğru yaşlanan Benjamin Button adlı bir adamın I. Dünya savaşı sırasında başlayıp 21. yüzyıla kadar devam eden -ve büyük ihtimalle burada da biten- olağanüstü ve zorlu yaşam öyküsünü anlatıyor.

Zaman Benjamin Button için tersten akmaktadır yani zaman geçtikçe herkes yaşlanırken O gençleşmektedir, elbette yalnızca dış görünüşü, 50 yaşına geldiğinde ise 30 yaşında bir kadına aşık olmasıyla hayatı daha da ilginç hale gelmeye başlar...

Oyuncular : Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormond, Tilda Swinton, Mahershalalhashbaz Ali, Jared Harris, Jason Flemyng
Yönetmen: David Fincher
Süre: 166 dk.

IMDb Puanı: 8.3
Benden: 9.5

Böyle bir konusu olan bir kitabı belki de en iyi David Fincher bu kadar iyi beyazperdeye aktarabilirdi..Son dönemlerde izlediğim en iyi filmdi , herşeyiyle mükemmeldi..

Son zamanlarda izlediğim en abartılan film. Yapmayın arkadaşlar, kostüm, senaryo uyarlanışı falan mükemmel. Oyunculuklar neredeyse kusursuz. Ancak senaryo ilginç değil. İlginçliği zaten söylüyor, biliyorsunuz. Tıpkı bir Shakespeare oyunu gibi. Sonunu söylüyor ama o kadar güzel yazıyor ki ne oldu da o sonuca vardı olaylar diye okutuyor insana. Ama bu film sürekli beklenen olaylarla geçti.

merak uyandırdı bende.. gideceğim filmler listesinin en başında.. bu hafta devils own u izledikten sonra brad pitt i bir kez daha taktir ettim.. yaptığı her işte belli bir kalitenin yakalandığını düşünüyorum.. bu filme de bir bakacağız neymiş..

ve sonunda izledim,
şahane bir filmdi kesinlikle..
hatta tam benim aradığım gibi bir filmdi, filmde tek bir açık bile yok, detaylara yer verilmiş,şahaneydi kısacası..
hala izlemeyen varsa,
tavsiye ediyorum,
tam arşivlik bir film..

Açıkçası benim de 10/10 diyebileceğim bir film değil. Ve de söylenilen ve abartılan kadar çok iyi bir film olduğunu da düşünmüyorum. Ancak kötü bir film değil...

Filmi genel olarak beğendim ama mantık hataları çarptı gözüme.Fİlmin genel mantığı Benjamin Button ruhen doğru giderken,fiziksel olarak terse doğru gidiyor.Ama burda büyük bi noktayı atlamışlar sanırım.Bu mantığa göre Benjamin Button normalde ölüceği fizikle doğması gerekirdi.Yani en az 1.50-1.60 boyunda olması gerekirdi ki bu fizik kurallarını göre imkansız :)Daha sonra fizik olarak sürekli gençleşmesi gerekirdi.Ve en sonunda filmin sonunda olduğu gibi fiziksel olarak bebekken ölmesi.Fakat filmde Benjamin Button bebek olarak doğuyor.Bu açığı bebeğin yüzünü yaşlı bi insanın yüzüne benzetmeye çalışarak gidermeye çalışmışlar ama bu bana yetmedi açıkçası.Daha sonra biraz büyümeye başlıyor fizik olarak,bi noktaya geldikten sonra tekrar küçülüyor.Burası açıkçası saçma geldi bana ama herşeye rağmen film güzeldi.Notum 8.