THY Euroleague | 9.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 76 - 57 Stelmet Zielona Gora

Beklenildiği gibi bir maç oldu, uzunlarımızın performansı ise sevindirici.

Euroleague | Yenilmez Armada İkinciliği Garantiledi!

B_d40bfc7e714b50b5fb376c50a75631df-660x330.jpg


Euroleague'de normal sezonun sonuna doğru yaklaşırken, daha önce TOP 16'ya kalmayı garantileyen takımımız, Stelmet Zielona Gora karşısında aldığı galibiyet ile birlikte grup ikinciliğini de garantiledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 76-57 kazanan takımımızda, uzunların performansı göz kamaştırdı. Pops Mensah-Bonsu'nun cezalı olması nedeniyle forma giymediği maçta Furkan, Macvan ve Erceg'ten oluşan uzun rotasyonu, toplamda 48 Sayı 27 Ribaund'lık bir katkı verirken, toplam "index rating"leri ise 82'yi buldu. Ribaundları domine eden Furkan Aldemir, 16 Ribaund ile Euroleague kariyer rekorunu kırdı. Erceg ise özellikle üçüncü periyotta gösterdiği performans ile fark yaratan isimlerden biri oldu.

Uzunların oyunu domine ettiği maçta, Arroyo&Ender ikilisi sadece "1" sayıda kalırken, toplamda yaptıkları 12 Asist ile takımı yönlendirdiler. Malik Hairston'ın ufak sakatlığı nedeni ile riske edilmediği maçta Henry Domercant ise 8 sayı ile oynadı.

Stelmet Zielona Gora'da ise Vladimir Dragicevic 11 Sayı 7 Ribaund, Lukasz Koszarek 11 Sayı 5 Ribaund 4 Asist ile oynadı.

TOP 16'ya ikinci olarak kalmayı garantileyen Yenilmez Armada'yı ve Ergin Ataman'ı tebrik ediyoruz.

İstatistikler;

armadastats.png


 
Beklediğimizden daha rahat bir galibiyet oldu ve böylece gruptan 2. çıkmayı garantiledik, şen ola Cimbom :) Şu anki garanti rakipler Real Madrid ve Maccabi Tel Aviv.. Panathinaikos ekstradan gelmediği sürece TOP8 şansımızın yüksek olduğu gruba düşeceğiz..

Maçın istatistiklerine baktığımızda uzun oyuncularımızın istatistikleri dikkat çekiyor. Furkan kardeşim 16 ribaundla haftanın muhtemelen ribaund kralı ve kendisinin Euroleague kariyer rekoru :) Erceg 30 index rating puanı ile Euroleague kariyer rekorunu kırmış, ayrıca 19 sayıyla da kariyer rekorunu kırmış :)
Ayrıca Macvan da 27 index puanı ile kariyer rekorunu kırmış :) Bunun dışında bu uzunlarımızın 3'er 4'er asistle oynamaları, birbirleriyle paslaşarak sayılar bulmaları da güzel..

Fener maçının yıldızları Arroyo ve Ender'den sayı katkısı alamasak da asist katkısı almışız Arroyo'dan 7 ve Ender'den 5 asistle.. Zaten skor yükünü uzunlar ve 2 şutörümüz Cenk ve Domercant çekmiş.. Uzunlarımız da harika performans gösterdi.. Özellikle koçumuz Ergin Ataman'ın da belirttiği gibi bir dönem 4 numaradan katkı alamıyorduk, artık bunu yıktığımız söyleyebiliriz..

Henry'nin süre alıp, Hairston'ın dinlendirilmesi mantıklı, kendisi İzmir'de bize lazım olacak.. Ayrıca Henry'yi sadece şutör olarak kullanmamamız da güzel, çünkü kendisi el üstü atan da bir oyuncu özellikle kritik anlarda.. Haftaiçi Fener galibiyetinin ertesi günü Pamukkale ile oynanan hazırlık maçı kendisine yaramış..

Sonuç olarak; Karşıyaka deplasmanından sonra Bayern deplasmanında aktif dinlenmemizi yapalım ve rakiplerimizi bekleyelim, bu hafta yüzümüzü çok güldürdüğün için iyi ki varsın GALATASARAY :D

On numara özet eline sağlık..
 
Yavaş yavaş tempomuzu buluyoruz. Top16 için her şey yolunda gözüküyor. Maç da tek kötü nokta Ercegin sakatlanması oldu umarım ciddi bir durum yoktur.
 
Sülalemiz rahat modundan çıkmayıp rahat bir galibiyet aldık. Adamların kafasına onlardan iyi olduğumuzu maçın daha başında öyle bir soktuk ki zaten çıkamadılar o psikolojiden. Furkan gerçekten elit bir ribaundçu olmuş ayrıca.
 
Takım oynadığı oyundan zevk almaya başlamış. Ve daha önemlisi, takım içi arkadaşlık üst seviyede. Maç öncesi devre arası maç sonu şakalaşmaları bunu ortaya koyuyor. Bu da takımdaşlığı ve başarıyı getiriyor. İyi veya kötü zamanlarda bu arkadaşlık onların çok işine yarayacak. Yolları açık olsun.
 
Maçtan önce fırsat bulsaydım bu sayfalara şunu yazmak istiyordum.
"aman kendinizi sıkmadan oynayın, isterseniz fark yiyin, yeter ki kimse sakatlanmasın"...
evet harika bir maç, fevkalade bir oyun, net bir galibiyet oldu bizim için.
ama şu Erceg'in sakatlanması hiç iyi olmadı, inşallah bir şeyi yoktur.

dikkat edilirse, gerek Gordon'un, gerek Erwin'in ve gerekse de Erceg'in sakatlandığı pozisyonlar, önde olduğumuz, oyuncuların en yüksek motivasyonla ve hırsla oynadığı maçlarda, o hırs ve motivasyonun verdiği gazın etkisiyle kaybedilse değeri olmayacak pozisyonlarda hamle yaptıkları anlar olmuştur. maç içinde aktif ve pasif dinlenme yapmayı öğrenmeliler. bu saatten sonra ihtiyacımız olan şey galibiyet değil, tam kadro sahaya çıkabilmek sanırım.
 

Üst