Tibor Pleiss

Son maçlarda çok formda. Bunda Pleiss'e özel hücum varyasyonları yapmamızın da büyük etkisi var. Zaten uzun boyu ve uzun kolları olduğu için oyunun iki tarafında da fiziksel olarak 1-0 önde başlıyor. Barcelona maçında Tomiç - Pleiss kapışmasını merakla bekliyorum, enteresan bir eşleşme olacak.

Çok formsuz başladı. Şimdi Daçka ve BJK maçlarında bulduğu şansları çok iyi değerlendirdi. Şimdi karşısında eski takımı Barca ve 2,18'lik Ante Tomic olacak. O maçta kendisini göstermek isteyecektir. O yüzden zevkli bir maç bizi bekliyor olacak.

Bu boydaki bir adam için oldukça hareketli bir maç çıkardı. Sinan'ın asisti ile yaptığı smaç, bende daha ne numaralar var diyor sanki.

Daha potansiyelinin %50'sinde. Ben bu adamı defalarca izledim. Onun için Pleiss'a hep inandım. Hatta iyi savunamcıdır dediğim de beni onu izlememekle suçlayanlar ne düşünüyor merak ediyorum. Adama Duşan bile dendi...
Geldiği günden beri her maç biraz daha iyi oynadı. Daha da iyi olacaktır, ben ona çok inanıyorum...

Tibor gerçekten muazzam katkılar verdi şu iki maçta..Geldiğinden çok farklı ve güçlü gözüküyor artık..Tabi kadro yapımız daha dengeli kurulsaydı yazın, onu besleyecek bir adamla çok farklı verimlerde alabilirdik..Olsun bu düzensizlikte çamurda parlayan pırlanta gibi umarım devamı gelir..Blok basa dur Uzun Adam..

Tibor'daki çıkış Sinan ve Emir'in sazı eline alıp pota altını düşünmeye başlamasından bence. Top indirmiyorduk ki adama doğru dürüst :) Yoksa Pleiss aynı Pleiss bence.

edit: Hatırlarsanız hazırlık maçı istatistikleri gayet iyiydi. Ama sezon başlangıcıyla oluşan kaosta verimi düştü.

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alçak postta top vermediğimiz sürece faydalı lakin ribaund sezgisi çok kötü.

Çok doğru tespit, boyu ve kulaç uzunluğu, görece olarak hızlı devrilişi ve bilek hassasiyeti ile müthiş bir pick&roll oyuncusu olduğunu daha yeni kavradı takım. Laboral sezonu böyle yıldız oldu zaten. Alçak postta sırtı dönük oynatmadığımız sürece her hucumda katkı verir. Ordan aldığı enerji savunmaya yansır. Ama o boyda tepki süresi ve atletizm eksikliği rebound konusunda sıkıntı yaşatıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok doğru tespit, boyu ve kulaç uzunluğu, görece olarak hızlı devrilişi ve bilek hassasiyeti ile müthiş bir pick&roll oyuncusu olduğunu daha yeni kavradı takım. Laboral sezonu böyle yıldız oldu zaten. Alçak postta sırtı dönük oynatmadığımız sürece her hucumda katkı verir. Ordan aldığı enerji savunmaya yansır. Ama o boyda tepki süresi ve atletizm eksikliği rebound konusunda sıkıntı yaşatıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daha fazla verim almak istiyorsak Pick&Pop hücumlarında da kullanıp savunmayı öne çıkartmamız lazım abi. Hem kısalara penetre edecek alan açılır oyun sıkışmamış olur. Şu son 2 maçta çok verimli oldu ama alçak postu dediğim gibi çok verimsiz.

Hiç şüphe yok ki Dusan kardeşimiz de Tomic'i böyle durdururdu. 11 rebound, 3 blok

Bu arada kendisine hiç alçak postta top inmedi. Pleiss'i anladık artık sanırım