Tilbe Şenyürek

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Tilbe Şenyürek ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.



26 Nisan 1995, Adana doğumlu Tilbe Şenyürek , 1,88 m boyunda ve forvet/pivot pozisyonlarında görev yapıyor.

Basketbola BOTAŞ Spor Kulübü bünyesinde başlayan Tilbe Şenyürek, 2010/11 sezonunda ilk kez A takım kadrosuna yükseldi. Fiziksel özelliklerinin yanında gelişime açık şut yeteneğiyle dikkatleri çeken oyuncu, BOTAŞ ile son sezonu olan 2016/17’de 25 lig maçına çıktı ve 10.7 sayı, 5.4 ribaund, 1 asist ortalamalarıyla mücadele ederken üç sayı çizgisinin gerisinden %31.2 ile oynadı.

2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Fenerbahçe forması giyen oyuncu U16 seviyesinden A Milli Takım seviyesine kadar her yaş grubunda milli takım formasını terletti. 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası, 2016 Yaz Olimpiyatları, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası, 2018 Dünya Basketbol Şampiyonası ve 2019 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye formasını giydi.

Kariyerinde Galatasaray ile yeni bir sayfa açan oyuncumuza hoş geldin der, sarı kırmızılı forma altında başarılar dileriz.
 
İyi bir Türk oyuncu aldık. Kafasını tam anlamıyla basketbola verirse çok katkı sağlar.
 
Hayırlı uğurlu olsun. Kaliteli yerli oyuncuya her takımın ihtiyacı var. Cansu Köksal ve hala Botaş'la anlaşmadıysa Pelin Bilgiç de çok iyi eklemeler olur. 3 oyuncu da hem genç, hem de yerliler. Özellikle ligde fazladan iyi yerli oyuncu ciddi fark yaratıyor.
 
Hayırlı olsun öncelikle umarım fayda sağlar takımımıza ama Cansu Köksal’ı da böyle transfer etmiştik hiç faydası olmamıştı bize. Çok umutlu değilim açıkçası, beklenen gelişimi sağlayamayan bir oyuncu benim gözümde. Bu yerli kıtlığında zaten fener bırakmazdı eğer istenilen seviyede olsaydı. Ama belki fenerdeki ortam yaramamıştır bizde bambaşka bir kimliğe bürünür, başarılı olur. Çok isterim formamız altında nevriye’nin boşluğunu doldurmasını. Hayırlı, uğurlu olsun yeniden.
 
Türk kadın basketbol tarihi 25 yaşından sonra top oynamayı öğrenen nice isimlerle dolu hatta bir kısmı bizzat Türk kadın basketbol tarihini falan yazmıştır. O bakımdan çok da karamsar değilim Tilbe konusunda. 3 ay öncesine kadar tuttuğum takımda oynuyorum rererö yapıyordu da işte kaba tabirle kıçına teneke bağlanıp günah keçisi ilan edercesine kadro dışı bırakılınca her şeyi silmiş :) Şimdi Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirmiş, başarı odaklı hedefleri olan kulüp falan filan diyor. İlginç oldu o bakımdan...

Alperi ile çok yakın arkadaşlar. Saha içinde bir uyum yakalarlarsa optimumun da üzerine çıkabilir. Tabi bizim aslında basketbol olmayan 40 dakika deli tavuk gibi koşturmaca üstü hücumda genelde potayı göremeden top çevirip geri dönmece oyunumuza adapte olabilecek mi asıl konu o...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çukurova maçındaki gidi oynamaya devam ederse çok fark yaratır bizim için. İstikrarlı devam etmesi gerekiyor.
 
Çukurova maçındaki gidi oynamaya devam ederse çok fark yaratır bizim için. İstikrarlı devam etmesi gerekiyor.

Işıl-Bria-Vickie-Tilbe

Bunlardan herhangi birinin normal oynama şansı bile yok... Hep optimum oynamak zorundalar :(
Birkaç maç hariç bence belli bir seviyeye çıktı aslında. Ara sıra kendini de aştığı için istikrarsız gibi görünüyor olabilir. İzlerken bunu yapabilir deyip de yapamadığın çok az şey oluyor, bence istikrar odur...
 

Üst